Κρυφοκοιτάζει και την... πρώτη θέση

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΡΑΜΠΙΓΙΑ ΣΤΟ 76' ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ 1-0 * ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 22:16

Ο Απόλλων Λάρισας χωρίς αμφιβολία... τρελαίνει κόσμο τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Football League, χθες κέρδισε στη Φιλιππούπολη τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 1-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του ΝΠΣ Βόλου από τον Εργοτέλη με 2-0, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους πέντε βαθμούς.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι το τέλος πού μπορεί να φτάσουν οι «κυανόλευκοι», όμως αν αναλογιστούμε πως κέρδισαν δύο φορές τον Ηρακλή, δύο φορές την Κέρκυρα και μία φορά τον Εργοτέλη με την Παναχαϊκή, ομάδες που αποτελούν βαρόμετρο στην κατηγορία, τότε σίγουρα ο φετινός Απόλλωνας έχει δυνατότητες-όπως δείχνει-για μεγάλα πράγματα.

Στη χθεσινή αναμέτρηση μπορεί το παιχνίδι να μην διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, όμως η λαρισινή ομάδα απέναντι σε ένα ιστορικό σωματείο όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά απέδειξε πως δικαιότατα βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με παίκτες που αγωνίζονται φιλότιμα και με έναν προπονητή, που πάνω από όλα σέβεται τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους της διοίκησης και τον κόσμο που αγαπάει τον Απόλλωνα.

Ο Άριαν Μπελά επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1, για τον Απόλλωνα. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Σουλιώτης με τον Καρατάσιο, αμυντικά χαφ ο Χατζής με τον Λούκας Ράμος, πιο μπροστά τους ο Τασιούλης αριστερά, ο Μπραμπίγια δεξιά και ο Λίταινας πίσω από τον Λουκάο, που έπαιξε σέντερ φορ.

Από την πλευρά του ο Ρόκα παρέταξε τον Ηρακλή, με σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Κάχριμαν, τα τρία σέντερ μπακ ήταν οι Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Μουνιόθ, στα χάφ από δεξιά προς τα αριστερά οι Κουτρομάνος, Καζναφέρης, Παναγιωτούδης, Ντούνης, Βιτλής και επιθετικό δίδυμο ο Παυλίδης με τον Μπορίκο.

ΜΕΤΡΙΟ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο και καταγράφηκαν μόλις τρεις φάσεις. Στο 15'σε μακρινό σουτ του Ντούνη η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μαντζάρη και στο 20'ο Απόλλων απάντησε με δύο διαδοχικά σουτ του Κουρτεσιώτη, όπου η μπάλα κόντραρε σε παίκτες του Ηρακλή και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Και στο 45' ο Λουκάο με ανάποδο ψαλίδι δεν ανησύχησε τον Κάχριμαν, που μπλόκαρε την μπάλα.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΣΤΟ 52'

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν καλύτερο, καθώς και οι δύο ομάδες επιδίωξαν να πετύχουν ένα γκολ, που θα έκρινε και τον αγώνα. Στο 48'σε σέντρα του Παναγιωτούδη, ο Βιτλής με τακουνάκι προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Μαντζάρη, που μπλόκαρε την μπάλα και τέσσερα λεπτά αργότερα στο 52', ο Απόλλων έφτασε κοντά στο 1-0. Μετά από λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Μουνιόθ και Κάχριμαν, ο Λουκάο γύρισε την μπάλα στον Τασιούλη, αυτός ελίχτηκε και στο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

ΓΚΟΛ Ο ΜΠΡΑΜΠΙΓΙΑ ΣΤΟ 76'

Στο 74'ο Γιαννίτσης ανέτρεψε τον Μπραμπίγια έξω από την περιοχή και αυτός δύο λεπτά μετά εκτέλεσε συρτά το φάουλ, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0.

Στο υπόλοιπο διάστημα ο Ηρακλής προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως στο 90’ ο Γκουντρουμπής με πολλή δύναμη έφυγε στην αντεπίθεση και αν πάσαρε δεξιά του στον Λουκάο που βρισκόταν σε πολύ πλεονεκτική θέση, τότε ίσως να γινόταν και το 2-0.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90'+4, ο Κλέιτον εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και στην κεφαλιά του Νιάμπουγιου η μπάλα πέρασε άουτ για να σφυρίξει ο διαιτητής για τελευταία φορά.

Γενικά έγινε ένα δυνατό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια, όπου ο Απόλλωνας καλά «διαβασμένος» και αποφασιστικός, πήρε μια πολύτιμη νίκη δείχνοντας πως θα το παλέψει με όλες του τις δυνάμεις μέχρι το τέλος, για να κάνει την υπέρβαση.

Όσον αφορά στον Ηρακλή, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα και χωρίς τον Περόνε, έδειξε πως έχει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τσουκαλά (Αθηνών), ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του κ. Νιδριώτης(Αθηνών), Λιόντος(Ηπείρου).

Κίτρινες: Μαντζάρης(90'+3)/ Καζναφέρης(60'), Ζιαμπάρης(74'), Κουτρομάνος(81')

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρας, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Τασιούλης, Λίταινας(59'Μαρκολίνο), Λούκας Ράμος, Λουκάο(90'Κοντοές), Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια(83'Γκουντρουμπής)

ΗΡΑΚΛΗΣ(Ρόκα): Κάχριμαν, Βιτλής, Κουτρομάνος, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης (78'Ρόβας), Μουνιόθ, Καζναφέρης, Ντούνης(70'Κλέιτον), Παναγιωτούδης, Παυλίδης(58' Γκι), Μπορίκο

*Βραζιλιάνικη ατμόσφαιρα και στα αποδυτήρια, με λάτιν αποκριάτικους χορούς.

* Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε γούρικος και συνεχάρη τους παίκτες με τον προπονητή τους, για τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν, ευχόμενος να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

*Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της ΑΕΛ Γιώργος Πλίτσης πήγε να δει και την πρώην ομάδα του, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου έζησε όμορφες στιγμές όταν φόρεσε τη φανέλα του.

*Στις κερκίδες του γηπέδου της Φιλιππούπολης, εθεάθησαν οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ Δημήτρης Αβραμούλης, Φώτης Γκουζιώτης και Κώστας Νεμπεγλέρας, όπως επίσης ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «βυσσινί» Βασίλης Βάνης και ο υπεύθυνος των ομάδων Νέων της ΑΕΛ Οδυσσέας Κλάρας, που παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον Σπύρο Θεοχαρίδη.

* «Η ΑΕΛ θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Έζησα δύο όμορφα χρόνια ως ποδοσφαιριστής σε αυτή την όμορφη πόλη καθώς μου έδωσαν αυτή τη δυνατότητα ο πρόεδρος Κώστας Πηλαδάκης με τον προπονητή μου Γιώργο Δώνη, με αγάπησε ο κόσμος και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τους φιλάθλους, που ακόμη και σήμερα με εκτιμούν ιδιαίτερα».

Λόγια από καρδιάς του Σίλβα Κλέιτον, σε φίλαθλο της ομάδας, πριν το ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα.

*Πριν το παιχνίδι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του ο Πολλέτο και τη θέση του πήρε στην αρχική ενδεκάδα, ο Λίταινας.

ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ:

Μπράβο στα παιδιά

ΡΟΚΑ: Δεν έχουμε άλλον παίκτη σαν τον Περόνε

Αρχικά ο Άριαν Μπελά, ανέφερε: «Παίζαμε με μια ομάδα που είναι το μεγαλύτερο όνομα στην Β' Εθνική.

Είχαμε «διαβάσει» το παιχνίδι των αντιπάλων μας και ανταποκριθήκαμε πλήρως στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος είχαμε δύο-τρεις ευκαιρίες και στην επανάληψη ο Ηρακλής ήταν πιο πιεστικός χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση, αλλά εμείς είχαμε ένα δοκάρι και πετύχαμε το γκολ».

Και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του:

«Μπράβο στα παιδιά, διότι έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι στη Σπάρτη και επιστρέφοντας ξημερώματα της Δευτέρας, έδειξαν πως είναι σωστοί επαγγελματίες και έχουν αστείρευτες δυνάμεις. Τους ευχαριστώ, το να κερδίζεις μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής, θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΡΟΚΑ

Σε ένα «αβίαστο λάθος» και στην απουσία του Περόνε στάθηκε ο Μανουέλ Ρόκα μετά την ήττα του Ηρακλή, εκτός έδρας από τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο Ισπανός τεχνικός , στην αρχή των δηλώσεών του είπε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν ανταγωνιστικό και από τις δύο πλευρές, όμως ο Απόλλων μας πίεσε αρκετά, αναπτύσσοντας περισσότερες πρωτοβουλίες. Στο δεύτερο μέρος, όμως, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα παιδιά, καθώς έδωσαν τα πάντα και ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Μπορεί να μην είχαμε ευκαιρίες, αλλά βελτιωθήκαμε στην κυκλοφορία και τους παίξαμε μονότερμα».

Συμπλήρωσε: «Πληρώσαμε ένα αβίαστο λάθος, από αυτά που κρίνουν τέτοια παιχνίδια σε αυτήν την κατηγορία. Ένα λάθος, που δεν μπορεί να χρεωθεί μόνο σε ένα παιδί, καθώς όλοι κερδίζουμε και όλοι χάνουμε».

Είπε ακόμη: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας, με τον Απόλλωνα Λάρισας να διαθέτει εξαιρετικές μονάδες, αλλά έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, στον οποίο δεν έπρεπε να ρισκάρεις κυκλοφορώντας την μπάλα. Κρατώ το δεύτερο ημίχρονο.

Αναφέρθηκε και στην απουσία του Περόνε και είπε: «Είναι πολύ σημαντική η απουσία του Περόνε, καθώς δεν έχουμε άλλον παίκτη με το αγωνιστικό προφίλ του. Ακόμη και η Ρεάλ να παίξει χωρίς κλασικό «9άρι» θα δυσκολευτεί να βάλει γκολ.

Κανονικά οι ομάδες – και ιδίως ο Ηρακλής – πρέπει να έχουν άλλους δύο ή τρεις κλασικούς σέντερ φορ, όμως εμείς έχουμε μόνο τον Περόνε. Παυλίδης, Ρόβας και Νιάμπουγιου προσπαθούν, αλλά δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του Περόνε. Με Περόνε κερδίζουμε, χωρίς τον Περόνε δεν έχουμε κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ

Σε δηλώσεις που έκανε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Γιάννης Μαντζάρης, τόνισε τα εξής: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, το όνομα δε και η αξία του αντιπάλου, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κοιτάξαμε στα μάτια τον Ηρακλή, είχαμε ευκαιρίες και πετύχαμε ένα γκολ, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος και μετά από ένα μακρινό ταξίδι που κάναμε στη Σπάρτη, η νίκη αυτή μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλων Πόντου - Ηρόδοτος 3-0 (22' Ολαϊτάν, 38' Κυβελίδης, 89' Δημητριάδης)

Εργοτέλης – ΝΠΣ Βόλος 2-0 (53' Ροβίθης, 63' Έφορντ)

Τρίκαλα - Σπάρτη 1-0 (34' Μαρκόφσκι)

Απόλλων Λ.- Ηρακλής 1-0 (76' Μπραμπίγια)

Παναχαϊκή - Αήττητος Σπάτων 2-1 (43' Κολ, 51' Μπαστακός - 90' αυτ. Ντάσιος)

Αιγινιακός – Καραϊσκάκης 1-2 (77' Κούστα - 20' Ματθαίου, 82' Ψιάνος)

Δόξα Δράμας - Κέρκυρα 0-1 (87' Κόντος)

 

ΣΗΜΕΡΑ

ΑΟΧ Κισσαμικός - Πλατανιάς (17:00 ΕΡΤ3)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 20 αγώνες)

1. ΝΠΣ Βόλος          40-19  44

2. Απόλλων   Λ. 28-16       39

3. Παναχαϊκή 20-14  35

4. Κέρκυρα    21-15  34

5. Απόλλων Πόντου 20-15  33

6. *Πλατανιάς          26-14  32

7. Εργοτέλης 27-20  31

8. *ΑΟΧ/Κισσαμικός 22-16  27

9. ΑΕ Καραϊσκάκης  12-21  25

10. Δόξα Δράμας    20-24  24

11. Ηρακλής  20-19  24

12. Τρίκαλα   16-21  21

13. Αήττητος Σπάτων         15-22  21

14. Ηρόδοτος          12-28  19

15. Σπάρτη   14-27  15

16. Αιγινιακός          16-38  13

*Πλατανιάς και ΑΟΧ/Κισσαμικός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21η)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Καραϊσκάκης – Παναχαϊκή (15:00 ΕΡΤ3)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ (15:00)

Σπάρτη – Ηρακλής

ΝΠΣ Βόλος – Τρίκαλα

Σπάτα – Απόλλων Λ.

Πλατανιάς – Εργοτέλης

Ηρόδοτος – ΑΟΧ Κισσαμικός

Δόξα Δράμας – Αιγινιακός

Κέρκυρα – Απόλλων Πόντου (17:00 ΕΡΤ3)

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΣΠΑΤΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τον κυριακάτικο αγώνα ανάμεσα στον Αήττητο Σπάτων και τον Απόλλωνα Λάρισας (15:00) θα διευθύνει ο Χρήστος Βεργέτης, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τους Δημήτρη Βεργέτη, Δημήτρη Κύριο, όλοι από την Ένωση Αρκαδίας, 4ος θα είναι ο Παναγιώτης Κάδδας (Αχαΐας) και παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ευάγγελος Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου).

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass