Ντέρμπι κορυφής για τον Ερμή στη Νίκαια

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (17:00) ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΗΣ Α2 ΙΩΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2019 15:00

Το ντέρμπι κορυφής του πρωτοπόρου Ιωνικού με τον Ερμή Αγιάς δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής.

Η ομάδα του Γιάννη Λίβανου που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα έχει μπροστά της την πιο δύσκολη αποστολή κόντρα στο μεγάλο φαβορί της φετινής Α2 που θέλει να πετύχει ένα ακόμη ρεκόρ, δηλαδή να φτάσει στο 25-0 εντός έδρας (υπολογίζοντας και την περσινή σεζόν στη Β’ Εθνική).

Το παιχνίδι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την απευθείας άνοδο αλλά και τα πλέι οφ. Ο Ερμής βρίσκεται 3 βαθμούς από την κορυφή και 2 από τον δεύτερο Ηρακλή και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η ομάδα της Αγιάς καταφέρει να επαναλάβει τη μεγάλη νίκη του α’ γύρου (69-60), υποχρεώνοντας τον Ιωνικό στην τρίτη φετινή του ήττα και πρώτη «εντός των τειχών». Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιωνικός μέσα στην έδρα του παρουσιάζεται ιδιαίτερα παραγωγικός καθώς έχει μέσο όρο πόντων 100,6.

Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα για τον Ερμή καθώς θα παραταχθεί στο παιχνίδι με δύο σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα εκτός αποστολής τέθηκαν οι Νέστορας Κόμματος και Στέργιος Τσιαμπαλής, οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί και στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Έτσι στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τσιλούλης, Σπυρόπουλος, Τζόλος, Νταλός, Τριανταφύλλου, Ζιβάνοβιτς, Λάππας, Βρεττάς, Τσούμας, Μηλιώνης, Τσούλκας και Λόλας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΤΣ

Εντός έδρας αγωνίζεται ο Ηρακλής με αντίπαλο την Καστοριά και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Φαβορί είναι και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων απέναντι στο Μαρούσι, καθώς στο Αιγάλεω εμφανίζεται ισχυρός. Στην Κω, ο Ιπποκράτης δεν φαίνεται να ανησυχεί για την έλευση του αδύναμου Απόλλωνα Πατρών κι ενώ την Τετάρτη (6/3) θα μεταβεί στην Αθήνα για τον εξ αναβολής αγώνα της 19ης αγωνιστικής, με το Μαρούσι, στο Κλειστό του Αγίου Θωμά. Αποφασισμένος για το «διπλό» ταξιδεύει στην Καβάλα ο Χαρίλαος Τρικούπης και τα προγνωστικά είναι με το μέρος των φιλοξενουμένων. Ο Αμύντας υποδέχεται την Καρδίτσα, πριν το ματς της Τετάρτης (6/3) στην έδρα του Ψυχικού, επίσης εξ αναβολής αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (17:00)

Κόροιβος- Πευκοχώρι

Ηρακλής-Καστοριά

Ιπποκράτης-Απόλλων Π.

Διαγόρας Δρ.-Μαρούσι

Αμύντας-Καρδίτσα

Εθνικός-Ψυχικό

Ιωνικός Ν.-Ερμής Αγιάς

Καβάλα-Χαρ. Τρικούπης

Τετάρτη 6/3 (εξ αναβολής)

19.00, Μαρούσι-Ιπποκράτης

18.00, Ψυχικό-Αμύντας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ιωνικός         36

------------------------

Ηρακλής        35

Ερμής Αγιάς  33

Διαγόρας Δρ.          30

Καστοριά      29

--------------------------

Χαρ. Τρικούπης       29

Ιπποκράτης  29

Αμύντας        28

Καρδίτσα      28

Πευκοχώρι    27

-------------------------

Ψυχικό          26

Απόλλων Π.  26

Κόροιβος      26

Μαρούσι       24

-------------------------

Καβάλα        24

Εθνικός         20

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass