«Κολλάει» στην Τσαριτσάνη ο Οικονόμος

* Παραχώρησε στα δυνατά Μετέωρα ισοπαλία 1-1 * Βρίσκεται σταθερά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2019 20:00

Μετά από δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στον Αλμυρό και στο Προάστιο της Καρδίτσας, για τον Οικονόμο δεν... τρίτωσε χθες το καλό, καθώς στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» αναδείχτηκε με τα Μετέωρα, ισόπαλος 1-1.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας και η ομάδα της Τσαριτσάνης έδειξε για μια ακόμη φορά πως «κολλάει» στην έδρα της και δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά, όπως και σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Λίγο το άγχος των παικτών της για την παραμονή στην κατηγορία και λίγο η απειρία, δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, έτσι ώστε ο Οικονόμος να είναι ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Όμως πρέπει να επισημάνουμε πως αυτά τα παιδιά που φορούν τη φανέλα του ιστορικού σωματείου προσπαθούν φιλότιμα, δίνουν ό,τι μπορούν από τον εαυτό τους και ευχής έργον όλων μας είναι να ανταμειφθούν στο τέλος και να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Στη χθεσινή αναμέτρηση οι παίκτες του Κώστα Κατσάρα απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα, έστω και για τον βαθμό της ισοπαλίας που πήραν όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι αξίζουν συγχαρητήρια, διότι στο ποδόσφαιρο είναι καλός και ο βαθμός, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις.

Κατά τα άλλα, ο Οικονόμος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7', όταν ο Χατζής επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 34', ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε κόρνερ και στην κεφαλιά του Χάμου η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ζαρόπουλου.

Καλή στιγμή για τα Μετέωρα 38'όταν σε σουτ του Μαρούδα έξω από την περιοχή μπλόκαρε την μπάλα ο Νούσιας.

Και στο 44'θα γίνει η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Χάμο να εκτελεί φάουλ έξω από την περιοχή και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, να μπλοκάρει την μπάλα.

ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στην επανάληψη σημειώθηκαν τα δύο γκολ που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ είχαμε και ορισμένες καλές φάσεις στις δύο εστίες.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο 52' με τον Λίτσιο να κάνει καλό δυνατό σουτ έξω από την περιοχή

μετά από πάσα του Φορτούνη και τον Νούσια να αποκρούει δύσκολα την μπάλα.

Στο 66' οι «Πράσινοι» θα ισοφαρίσουν τις καλές στιγμές με καλό σουτ του Μπαλογιάννη και την μπάλα να περνάει όμως πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ζαρόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 70'σε γυριστό σουτ του Κουμπούρα, μπλόκαρε την μπάλα ο πορτιέρο των Μετεώρων.

Και στο 73'η παγωνιά που επικρατούσε στο «Γ. Μητσιμπόνας» έγινε ακόμη πιο... αισθητή, καθώς ο

Παπαευθυμίου τροφοδότησε τον Λίτσιο, αυτός από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και με κεφαλιά ο Μαρούδας έκανε το 0-1.

Παρά την ψυχρολουσία η ομάδα της Τσαριτσάνης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και στο 84', ο Γαλάνης γύρισε την μπάλα, ο Κατσαμάγκας σε μια φάση διαρκείας σούταρε, ο Ζαρόπουλος αρχικά την απέκρουσε και ο Γκαμπέτας που καραδοκούσε από κοντά με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Οι φιλοξενούμενοι στο 89'είχαν μια καλή στιγμή, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κιάκου ο Φορτούνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 90' +1 σε σουτ του Κατσαμάγκα ο Ζαρόπουλος απέκρουσε την μπάλα και παρέμεινε το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή ήταν η διαιτησία του κ.  Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ.κ. Καλύβα, Δόσκουρη, όλοι από την Ένωση Φθιώτιδας.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Οικονόμο οι Μουλτσιάς(37'), Καλφούντζος(54'), ενώ από τα Μετέωρα οι Ιωαννίδης(14'), Ζήσης(87')

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Καλφούντζος (87'Περτζιόνι), Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Γκαμπέτας, Μουλτσιάς (52' Κατσιαμάγκας), Μπαλογιάννης (74' Καραλούλης), Χατζής(81' Ντούφας)

ΜΕΤΕΩΡΑ (Γιώργος Τσουκαλίδης): Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Παπαευθυμίου, Λίτσιος (77' Πολυζόπουλος), Ουζούνογλου (90'+2 Ανδρεόπουλος), Μαρούδας, Κιάκος, Ιωάννου (89' Μανώλης)

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΟ Στυλίδας – Φωκικός       2-1

(29' Καραμπότσης, 67' Ακασού – 39' Τσούτσιας)

Αστέρας Ιτέας – ΑΟ Σελλάνων        2-2

(32' Γκούρα, 91' Αλεξίου – 16' Συράκος, 95' Πατσαρούχας)

Οικονόμος – ΑΣ Μετέωρα   1-1

(84' Γκαμπέτας – 73' Μαρούδας)

Μακρυχώρι – Ολυμπιακός Βόλου  0-1

(54' πέν. Μάντζιος)

Νεοκαισάρεια – Θησέας Αγριάς      2-1

(23' Ναλμπαντίδης, 81' Ίτσιος – 35' Τσιουρής)

ΓΣ Αλμυρού – Πιερικός αναβλήθηκε

Νίκη Βόλου – Αναγέννηση Κ.           3-0 ά.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 20 αγώνες)

Ολυμπιακός Β.          53        (49-10)

............................................................

Νίκη Β.            53        (53-6)

Αστέρας Ιτέας            35        (28-20)

Μετέωρα        34        (31-18)

Θησέας Αγριάς          29        (23-26)

Οικονόμος      27        (23-27)

Γ.Σ. Αλμυρού 26        (20-15)

Α.Ο. Σελλάνων          26        (23-22)

Πιερικός          23        (25-26)

.........................................................

Νεοκαισάρεια 23        (21-29)

Α.Ο. Στυλίδας            23        (20-41)

Μακρυχώρι    21        (16-26)

Φωκικός         13        (12-30)

Αναγέννηση Κ.           -17      (7-52)

*ΓΣ Αλμυρού και Πιερικός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση αναβλήθηκε.

**Η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(21η, 3/3, 15:00)

ΑΟ Σελλάνων – ΑΣ Μετέωρα

Ολυμπιακός Β. – Αστέρας Ιτέας

Πιερικός – Οικονόμος

Αναγέννηση Κ.– Μακρυχώρι 0-3 α.α.

Θησέας Αγριάς – ΓΣ Αλμυρού

Φωκικός – Νίκη Βόλου

Στυλίδα – Νεοκαισάρεια

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Κώστας Κατσάρας(Οικονόμος):

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, καθώς κάναμε δύο τεράστια διπλά στον Αλμυρό και στο Προάστιο της Καρδίτσας, στην μάχη της παραμονής που δίνουμε. Σίγουρα όμως δεν ήταν ένας τελικός, καθώς μένουν ακόμη έξι παιχνίδια. Και με δεδομένο ότι παίζαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, μετά τις δύο επαγγελματικές του Βόλου(σ.σ. Ολυμπιακός και Νίκη), είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Δεν αποτελεί έκπληξη, παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει καλή φιλοσοφία, καλό στήσιμο και είναι μια καθαρή ομάδα. Από αυτή την άποψη το Χ, το οποίο είναι και δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα, είναι ένα καλό σκορ αν αναλογιστούμε πως ισοφαρίσαμε στο 84΄.

Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, μας έλειπε όμως η κατάλληλη τελική επιλογή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στην πρώτη καλή στιγμή των αντιπάλων μας, εμείς δεν λειτουργήσαμε συνολικά καλά ως ομάδα ανασταλτικά και δεχθήκαμε το γκολ.

Ευτυχώς όμως τα παιδιά δώσανε πραγματικά ψυχή, παίξαμε την μπάλα από την άκρη ώστε να την παίρνουμε κυρίως στο δεύτερο δοκάρι. Κάπως έτσι πετύχαμε και το γκολ. Είμαστε σίγουρα ευχαριστημένοι γιατί πήραμε έναν βαθμό απέναντι σε μια καλή και ποιοτική ομάδα».

-Ένα ακόμη όμως παιχνίδι, όπου ο Οικονόμος δεν μπορεί να κερδίσει στην Τσαριτσάνη. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

«Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στη δική μας ομάδα, από την άποψη πως έχουμε οκτώ στα έντεκα παιδιά κάτω από 24 ετών. Είναι πολύ μικρός αυτός ο μέσος όρος ηλικίας και μας λείπει η κατάλληλη εμπειρία, για να τελειώνουμε τις φάσεις, αλλά είναι ένα θέμα το οποίο το δουλεύουμε και έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου.

Νομίζω πως ο στόχος στο τέλος θα επιτευχθεί και θα είναι επιτυχία μεγάλη, διότι η ομάδα μπορεί να έχει ένα μικρό μπάτζετ, όμως ευελπιστώ πως στο τέλος με την αρωγή όλων, θα τα καταφέρει».

Γιώργος Τσουκαλίδης(Μετέωρα):

«Παίζανε δύο ίδιες ομάδες, παρόμοιες όπως και στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Εμείς έχουμε την τύχη να παίζουμε χωρίς άγχος, καθώς μαζέψαμε τους πόντους που χρειαζόμασταν. Ο αντίπαλός μας χρειάζεται τους βαθμούς περισσότερο για να μείνει στην κατηγορία. Παρόλα αυτά έγινε ένα καθαρό παιχνίδι, δεν υπήρχε σκοπιμότητα και νομίζω πως το ευχαριστήθηκαν όλοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την υπεροχή και νομίζω πως αξίζαμε τη νίκη, όσον αφορά στην εικόνα που δείξαμε.

Δυστυχώς στο τέλος και πάλι την πληρώσαμε και δεν πήραμε αυτό που μας αξίζει».

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass