Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ

Στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Δημήτρης Μόρας

*Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Λάρισας *Συλλυπητήρια από Hellas Verona και Ιταλική Λίγκα

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2015 8:09

 

 

 

Έχασε χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 35 ετών τη μάχη για τη ζωή ο αδελφός του Λαρισαίου διεθνούς ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα, Δημήτρης. Δυνατός μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο Δημήτρης Μόρας έδινε από τον Απρίλιο του 2014 τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, μία άνιση μάχη, καθώς έπασχε από λευχαιμία. Τελικά χθες τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 35 ετών στο ΙΑΣΩ της Λάρισας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Μορα συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Λάρισας καθώς ήταν ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα -όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού -για το ήθος του χαρακτήρα του, την καλοσύνη του και το ζεστό του χαμόγελο. Ένας πραγματικός φίλος για όσους τον γνώριζαν, ένας σπάνιος άνθρωπος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στον ι.ν. Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) στους Αμπελόκηπους.

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ο Δημήτρης Μόρας είχε πάει για διακοπές στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2014, ωστόσο, μία εντελώς απρόοπτη και ξαφνική αδιαθεσία στάθηκε η αιτία να επισκεφθεί το νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης. Η διάγνωση των γιατρών ήταν καταπέλτης για τον αδερφό του διεθνούς αμυντικού, καθώς μετά τις σχετικές εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από λευχαιμία. Ο Δημήτρης Μόρας εισήλθε στο νοσοκομείο στις 7 Απριλίου του 2014 και επειδή οι γιατροί που τον παρακολουθούν έκριναν επικίνδυνη έως απαγορευτική για την υγεία του οποιαδήποτε μετακίνηση, νοσηλεύτηκε στο Alfred μέχρι πριν έναν μήνα περίπου όταν επέστρεψε στην Ελλάδα.

Οι θεράποντες γιατροί του Δημήτρη αποφάνθηκαν ότι η μόνη σωτηρία ήταν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Στο κάλεσμα των γιατρών για την ανεύρεση του μοσχεύματος σωτηρίας, ανταποκρίθηκε άμεσα ο αδερφός του, Βαγγέλης, ο οποίος, μετά από τις σχετικές εξετάσεις στην Αθήνα, αποδείχθηκε συμβατός δότης. Η μεταμόσχευση έγινε πέρσι το καλοκαίρι και μάλιστα ο Λαρισαίος στόπερ της Hellas Verona βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ τον περασμένο Φλεβάρη ως κοινωνικό πρότυπο και σύμβολο ζωής για την κίνηση του αυτή.

Η ελληνική παροικία της Μελβούρνης στάθηκε στο πλευρό του Δημήτρη, αλλά και των γονιών του, κατά το διάστημα της νοσηλείας του στο Alfred. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντώνης Ρέμος στο πλαίσιο συναυλίας που έδωσε στην Αυστραλία όταν έμαθε για την ιστορία του Δημήτρη θέλησε να τον επισκεφθεί και να του συμπαρασταθεί, ενώ ο ίδιος ο Δημήτρης του έδωσε ως δώρο μια φανέλα του αδερφού του Βαγγέλη από την Ελλάς Βερόνα. Παράλληλα αρκετοί φίλοι, γνωστοί αλλά και τελείως άγνωστοι στον Δημήτρη Μόρα τον επισκέπτονταν καθημερινά, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις με το σλόγκαν: "Save Moras" για να μαζέψουν χρήματα που χρειάζονταν. Γι΄ αυτό τον λόγο ο ίδιος ο Δημήτρης θέλοντας να τους ευχαριστήσει όλους είχε αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση της υγείας του και φυσικά ευχαριστούσε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του προκειμένου να βγει νικητής από την μάχη που έδινε για την ζωή. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε, όσο κι αν πάλεψε.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον Δημήτρη Μόρα κάνουν λόγο για έναν πραγματικό πρωταθλητή της ζωής. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο και την ομάδα των Αμπελοκήπων ήταν το μεγάλο του πάθος. Ο Δημήτρης ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους Αμπελόκηπους στους οποίους αγωνίστηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια, πριν κάνει το μεγάλο άλμα στην ομάδα του Απόλλωνα Αθηνών το 1999 και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Όμως οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στην Αθηναϊκή ομάδα έδειξαν πρόβλημα υγείας, χωρίς ωστόσο να εξακριβωθεί από τι πάσχει. Έτσι δεν στάθηκε δυνατή η συμμετοχή του στην προετοιμασία εκείνη τη χρονιά και ουσιαστικά κάπου εκεί σταμάτησε η ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Δημήτρης ήταν ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι ήταν πολύ μεγάλος αθλητής και στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε αναδειχθεί Πανελλήνιος πρωταθλητής, ενώ έχει νικήσει και τον Μιχάλη Μουρούτσο (έπειτα δις χρυσό Ολυμπιονίκη), ωστόσο η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες δεν στάθηκε ποτέ δυνατή.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε και με το μπιτς βόλεϊ, ενώ υπηρέτησε την ομάδα της καρδιάς του τους Αμπελόκηπους και ως διοικητικός παράγοντας στην κορυφή της ιεραρχίας του συλλόγου σηματοδοτώντας τη συνεργασία με τον Άγιαξ σε επίπεδο ακαδημιών μετά από πρωτοβουλία του αδελφού του Βαγγέλη.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΛΑΡΙΣΑ, ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

ΑΠΟ ΒΕΡΟΝΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Ο χαμός του Δημήτρη Μόρα βύθισε στο πένθος την ποδοσφαιρική οικογένεια των Αμπελοκήπων, η διοίκηση της οποίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Μόρα. Ο Δημήτρης όπως ήταν πρωταθλητής στη ζωή θα είναι πρωταθλητής και στην οικογένεια των αγγέλων».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΕΛ στην οποία τονίζει: «Σύσσωμη η οικογένεια της Α.Ε.Λ. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Μόρα καθώς και τα συλλυπητήριά της στον αδερφό του Βαγγέλη, στην οικογένεια και στους οικείους του. Καλό ταξίδι Δημήτρη».

Επίσης από την πλευρά του το Δ.Σ. του ΣΕΠΝ Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το  Δ.Σ. Του ΣΕΠΝ Λάρισας, διά του προέδρου του Μανώλη Γαραζανάκη θέλει να  εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Δημήτρη Μόρα  για τον  πρόωρο χαμό του συμπολίτη και φίλου Δημήτρη. Δημήτρη καλό ταξίδι στην οικογένεια των αγγέλων. Θα προσπαθήσουμε όλοι μας να παραδειγματιστούμε με την υπομονή, την επιμονή και τη δίψα που είχες για τη ζωή, αλλά και τη μεγάλη καμπάνια που κάνατε μαζί με τον Βαγγέλη για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων στην έρευνα για τη μεταμόσχευση  του μυελού των οστών και τους δωρητές οργάνων. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε όλοι τον αγώνα αυτόν».

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Δημήτρη Μόρα, πρώην και νυν συμπαίκτες του αδερφού του Βαγγέλη επικοινώνησαν με τον διεθνή αμυντικό για να εκφράσουν τα συλληπτήριά τους. Τα άσχημα νέα έφτασαν και στην Ιταλία με τη Βερόνα να εκφράζει τη θλίψη της. Η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρος, Μαουρίσιο Σέτι, ο σύλλογος, ο προπονητής Ανδρέα Μαντορλίνι, το τεχνικό τιμ εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του αδερφού του Βαγγέλη, Δημήτρη». Μάλιστα, αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στο φιλικό με τη Σουντιρόλ.

Από την πλευρά της η χορηγός εταιρία του Καμπιονάτο, ΤΙΜ, με tweet έστειλε το δικό της μήνυμα στον Βαγγέλη Μόρα: «Είμαστε κοντά σου. Κουράγιο».

Συγκινητικά ήταν και τα μηνύματα στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Εκατοντάδες φίλοι του αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Μόρα και του ευχήθηκαν καλό ταξίδι.

«Ένας άγγελος που έφυγε από τη γη και πήγε στα ουράνια δίπλα σε πραγματικούς αγγέλους», «Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας φιλαράκο», «Ένας άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο...», «…ο αγώνας σου ήταν άνισος αλλά τον έτρεξες μέχρι το τέλος γενναία με αισιοδοξία και με αξιοπρέπεια χωρίς μεμψιμοιρία και χωρίς να λυγίσεις...»,  «Έφυγες με το χαμόγελο και βουβάθηκε η πόλη», «…δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» και άλλα πολλά ήταν τα συγκινητικά μηνύματα των εκατοντάδων φίλων του Δημήτρη. Καλό ταξίδι φίλε και από το αθλητικό τμήμα της «Ε».

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass