Ήττα από τα αποδυτήρια

*Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 2' ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ * ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 18:23

Ήτα από τα αποδυτήρια γνώρισε χθες ο Απόλλων Λάρισας στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 1-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής από ένα τέρμα που δέχθηκε με εκτέλεση πέναλτι από τον Ελευθεριάδη 2. Το πέναλτι κέρδισε ο Αργυρόπουλος πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης από τον Σουλιώτη.

Αυτό το γκολ καθόρισε και το παιχνίδι ενώ ο Απόλλωνας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Καρατάσιο όταν στο 50, με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σούλη.

Παρά την ήττα ο Απόλλωνας Λάρισας παραμένει στη δεύτερη θέση έχοντας περάσει από μια δύσκολη έδρα. Κινδυνεύει βέβαια να αποκτήσει "συγκάτοικο" αν σήμερα η Κέρκυρα κερδίσει τα Σπάτα.

Η ουσία είναι ότι οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας ελπίζουν βάσιμα σε μπαράζ ανόδου για τη Σούπερ Λίγκα και χθες χωρίς Κουρτεσιώτη, Χατζή μπορούσαν να πάρουν έστω και έναν βαθμό.

Η ομάδα του Αριάν Μπελά ήταν άσχημη στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι εκτός του τέρματος είχαν και άλλες καλές ευκαιρίες από σουτ των Αργυρόπουλου (στο 7' κατέληξε άουτ και στο 24' απέκρουσε ο Ματζιάρης), Ελευθεριάδη (18' κατέληξε άουτ).

Ο Απόλλωνας Λάρισας σε όλο το πρώτο μέρος έκανε ουσιαστικά ένα σουτ με τον Σκούπρα στο 25' που μπλόκαρε ο Σούλης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η λαρισινή ομάδα ήταν σαφώς βελτιωμένη σε παιχνίδι που πήρε καλό ρυθμό, με την μπάλα να παίζεται σε όλο το γήπεδο, με τον Καρατάσιο να χάνει ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πολέτο μοναδική ευκαιρία για ισοφάριση.

Επίσης στο 64' ο Πολέτο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σούλη αλλά απέκρουσε την τελευταία στιγμή ο Πολίμος.

Ευκαιρίες έχασαν και οι γηπεδούχοι και η κυριότερη ήταν με τον Κυνηγόπουλο όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαντζάρη (52') αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας βγήκε νικητής στη μονομαχία τους.

Πάλι στο 68' ο Κυνηγόπουλος έπιασε κεφαλιά άουτ όπως και αυτή του Φορλάνου στο 74'.

Γενικά στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπορούσαν να φθάσουν στο 2-0 αλλά και οι φιλοξενούμενοι στην ισοφάριση.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Τσαγκαράκη (Χανίων) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Σουλιώτη, Καμπέρη, Φουρλάνο, Σούλη, Σταμόπουλο, Μπαστακό, Πολίμο, Παπατόλιο, Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Αναστασάκης (Χανίων), Τίκας (Θεσπρωτίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Φουρλάνος (78' Παπατόλιος), Πλέγας, Ελευθεριάδης, Αργυρόπουλος (83' Ζοσέ Μοντιέλ), Κυνηγόπουλος (68' Μαυριάς), Μπαστακός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Καρατάσιος, Κοντοές, Σουλιώτης (58' Κουτρουμπής), Καμπέρης, Μπραμπίγια, Τασιούλης, Λίταινας, Πολέτο, Λουκάο.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εργοτέλης-Σπάρτη   1-1

Παναχαϊκή-Απόλλων Λάρισας       1-0

18:00 Δόξα Δράμας-Πλατανιάς      23/2

 

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Κισσαμικός-Τρίκαλα

15:00 Αιγινιακός-Ηρακλής

15:00 Απόλλων Πόντου-Βόλος ΝΠΣ

15:00 Κέρκυρα-Αήττητος Σπάτων

15:00 ΑΕ Καραϊσκάκης-Ηρόδοτος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 17 αγώνες)

1. Βόλος ΝΠΣ           44

2. Απόλλων Λάρισας           33 -18αγ.

3. Παναχαϊκή 31 -18αγ.

4. Κέρκυρα    30

5. Πλατανιάς  28

6. Απόλλων Πόντου 27

. Εργοτέλης   27 -18αγ.

8. Ηρακλής    23

9. Δόξα Δράμας        22

10. ΑΟΧ/Κισσαμικός            21

11. Ηρόδοτος            18

. ΑΕ Καραϊσκάκης    18

13. Τρίκαλα    17

14. Αήττητος Σπάτων          15

. Σπάρτη         15 -18αγ.

16. Αιγινιακός           10

 

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Η Σπάρτη κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, σε χθεσινή αναμέτρηση, πιθανότατα, όμως, όχι μόνο δεν θα πάρει τον βαθμό, αλλά θα χάσει και επιπλέον τρεις. Ο λόγος είναι ότι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η ομάδα της Λακωνίας αγωνίστηκε με πέντε μη Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της, ενώ είναι υποχρεωμένη (λόγω του ότι δεν εξασφάλισε αδειοδότηση) να έχει ανά πάσα στιγμή στο γήπεδο τουλάχιστον επτά Έλληνες παίκτες. Η Σπάρτη ξεκίνησε με μόνο τρεις ξένους στο βασικό σχήμα, αλλά με τις αλλαγές του Τιράρ αντί του Αγγελόπουλου (65΄) και του Κρασνίκι αντί του Ζαχαριουδάκη (78΄), τελείωσε το ματς με έξι Έλληνες.

Με βάση τον κανονισμό, το παιχνίδι θα κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ του Εργοτέλη και η Σπάρτη θα τιμωρηθεί με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών, καθώς και με πρόστιμο.

 

ΔΗΜ. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ:

Δικό μου λάθος

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτε... Και χθες ο Δημήτρης Σουλιώτης έκανε μια δήλωση ανωτερότητας λέγοντας ότι από ένα δικό του λάθος κρίθηκε ο αγώνας αλλά η ομάδα στο δεύτερο μέρος έδειξε την ανταγωνιστικότητά της.

ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ:

Το γρήγορο γκολ

Στο γρήγορο γκολ, που δέχθηκε η ομάδα του, στάθηκε στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Αριάν Μπελά και τόνισε ότι ήξεραν τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων. Πιστεύει ότι η ομάδα του μπορούσε να πετύχει ένα γκολ στην επανάληψη στην κεφαλιά του Καρατάσιου ενώ στόχος είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν υψηλότερα στη βαθμολογία.

Σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη ο τεχνικός της Παναχαϊκής Σωκράτης Οφρυδόπουλος λέγοντας ότι αυτό φαίνεται από τη θέση που έχει ο Απόλλωνας στη βαθμολογία ενώ είπε ότι βοήθησε την ομάδα του το γρήγορο γκολ. Πάντως τόνισε ότι στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους η ομάδα του μπορούσε να είχε δεχθεί την ισοφάριση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass