ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΠΣΛ:

Θα είναι ανοιχτό και δωρεάν για τον λαό;

*ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ AEL FC ARENA

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2019 15:52

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει οικόπεδο έκτασης 16.5 στρεμμάτων για την κατασκευή του γηπέδου της ΕΠΣΛ, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μεταφέροντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Η συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης επιβάλλει στην ΕΠΣΝΛ την αναζήτηση χρηματοδότησης αποπεράτωσης του έργου, όπως επίσης της φορτώνει τη συντήρηση και τη λειτουργία του για τα επόμενα 49 χρόνια. Την στιγμή που κανένας παράγοντας δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για πολύ σοβαρά θέματα όπως π.χ. ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου; Πώς θα συντηρείται μια τέτοια εγκατάσταση όταν ο Δήμος αποχωρήσει; Αν θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για τον λαό; Αν υπάρχει στον σχεδιασμό να το χρησιμοποιούν ελεύθερα τα σχολεία της γειτονιάς; Και μια σειρά άλλα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα από την ίδια τη σύμβαση. Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι καθαρή. Την ευθύνη για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να την έχει το κράτος». Παράλληλα αναφέρει: «Τα ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣΝΛ είναι βέβαιο ότι θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της συντήρησης και λειτουργίας ενός τέτοιου αθλητικού κέντρου. Η εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων – επιχειρηματικών είναι βέβαιη σε μια πορεία, καθώς η σύμβαση παραχώρησης δεν διασφαλίζει τη μη μεταβίβαση της χρήσης σε τρίτους εσαεί, αλλά αφήνει «παράθυρα και πόρτες» ορθάνοιχτες, καθώς προβλέπει για κάθε αλλαγή στη χρήση, τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΕΠΣΝΛ η εμπλοκή επιχειρηματιών».

Η παράταξη θυμίζει και τη στάση που κράτησε για το Ael Fc Arena υπενθυμίζοντας: «Ο δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης, όπως και η υποψήφια της ΝΔ κ. Καραλαριώτου έσπευσαν αμέσως να δηλώσουν τη συμφωνία τους. Και βέβαια είναι τέτοιο το θράσος δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης, που μιλάνε για βοήθεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όταν είναι οι ίδιοι, οι παρατάξεις τους, όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν, που καθησύχαζαν πριν από λίγα χρόνια τα σωματεία και την πόλη ότι θα αποκτούσαν καινούργιο γήπεδο, όταν παραχωρούσαν δημοτική έκταση σε ιδιώτη για να φτιάξει γήπεδο – μαγαζί (ΑΕΛ F.C. ΑΡΕΝΑ), αλλά και σήμερα όταν επί της ουσίας πάνε να φορτώσουν στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού Λάρισας, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, το κόστος της συντήρησης δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αντίθετα μ’ αυτή τη μεθόδευση ως Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καλούμε τα ποδοσφαιρικά σωματεία τη πόλης να θυμηθούν ποια πολιτική δύναμη δικαιώθηκε στην υπόθεση του ΑΕΛ F.C. ΑΡΕΝΑ ως προς τις εκτιμήσεις της και κόντρα στο ρεύμα που υπήρχε, να αποτελέσει κριτήριο αυτή η κρυστάλλινη θέση μας τότε και τώρα και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ παντού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass