Ο Π.Ο.Ε. επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 22:18

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ πέρασε η ομάδα του Π.Ο. Ελασσόνας επικρατώντας του περσινού κυπελλούχου Οικονόμου Τσαριτσάνης με 1-0.


Το γειτονικό ντέρμπι που έγινε μέσα σε καθαρά αθλητικά πλαίσια, είχε καλό ρυθμό, δυνατές και καθαρές μονομαχίες, με αισθητά λίγες τις μεγάλες φάσεις και στις δύο εστίες, και παρουσίασε ενδιαφέρον για τους 500 περίπου φιλάθλους που γέμισαν τις κερκίδες του γηπέδου της Ελασσόνας.
Οι ποδοσφαιριστές του Ζήση Ζιάγκα διαχειρίστηκαν καλά το άνοιγμα του σκορ στο 36’, κάτι που ήταν καθοριστικό για την τελική έκβαση του ματς.
Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα ανέβασαν ρυθμούς στο β’ ημίχρονο και προσπάθησαν για την ισοφάριση. Πάντως έδειξαν πως στο μυαλό τους είχαν περισσότερο τους κρίσιμους αγώνες που ακολουθούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και θα «ανάψουν το πράσινο φως» για τη σωτηρία τους.

 

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
21’: Από τα αριστερά, εκτέλεση φάουλ από τον Καραγκούνη υποχρεώνει τον Νούσια με υπερπροσπάθεια να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.
27’: Επικίνδυνη «επίσκεψη» των παικτών του Οικονόμου Τσαριτσάνης στην περιοχή του ΠΟΕ, με τον Χάμο να δίνει με κεφαλιά την μπάλα στον Ντούφα, που σουτάρει στέλνοντάς την ψηλά άουτ.
33’: Συνεργασία των Ελασσονιτών, η μπάλα στα πόδια του Ζηρδέλη που από τη δεξιά πλευρά προχωρά και σουτάρει αλλά ο Τσαριτσανιώτης γκολκίπερ Νούσιας μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.
36’: Ο Καραγκούνης εκτελεί κόρνερ, η μπάλα στα πόδια του Ματούλα που τη δίνει στον Ζηρδέλη και ο τελευταίος με έξυπνο πλασέ τη στέλνει στα δίκτυα της εστίας του Οικονόμου Τσαριτσάνης, γράφοντας το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
60’: Νέο σουτ του Ζηρδέλη και ο έμπειρος Νούσιας σε ετοιμότητα μπλοκάρει.
64’: Ο Ματούλας επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ.
90’: Δυνατό σουτ του Κουμπούρα φεύγει ψηλά άουτ.
90’+ 2’: Πιέζουν οι παίκτες του Οικονόμου για την ισοφάριση. Από την αριστερή πλευρά, ο Γκαμπέτας σεντράρει και ο προωθημένος «πύργος» της ομάδας Κουμπούρας πολύ κοντά στην εστία του Γούπου με σουτ... στέλνει την μπάλα να φύγει ψηλά άουτ.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ. Νίτσας, Μάνος, Στάικος.
Οι φιλοξενούμενοι στο 70’ ζήτησαν πέναλτι, υποστηρίζοντας πως ο Χάμος ανακόπηκε αντικανονικά (με τράβηγμα της φανέλας του), χωρίς να καταλογισθεί η παράβαση.
Ο ρέφερι έδειξε συνολικά 13 κίτρινες κάρτες και αναλυτικά, παρατηρήθηκαν οι: Ζηρδέλης (45’), Μπούσιας (47’), Καραγκούνης (58’), Λαγός (60’), Κυρίτσης (86’), Γούπος (90’) των γηπεδούχων και οι Καλφούντζος (22’), Ντούφας (33’), Χατζής (52’), Μπουμπουνάρας (64’), Γκαμπέτας (80’), Περτζιόνι (83’), Μιφτάρι (87’) των φιλοξενουμένων.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας, Νταμπώσης, Σουγλής, Λαγός, Συνάπαλος, Μάντζαρης, Κυρίτσης Αθ., Ζηρδέλης(74’ Μπαρλαγιάννης), Ματούλας(88’ Καλύβας), Καραγκούνης(84’ Λαγιόκαπας).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Περτζιόνι, Μπουμπουνάρας(66’ Δραχαλίβας), Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος(75’ Γανός), Χατζής(61’ Μιφτάρι), Καραλούλης(46’ Μουλτσιάς), Ντούφας, Χάμος, Γκαμπέτας.
* Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά δέκα από τους 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν τον αγώνα, έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

 

ΑΝΕΤΑ Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ 4-1
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση και αγωνιζόμενος με πολλά νέα πρόσωπα, ο Σμόλικας κέρδισε στη Μελιβοία τον Φιλοκτήτη με 4-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Τα γκολ των «Πρασίνων» πέτυχαν οι Σέτζας (10’), Κακαζούκης (15’), Ντούρας (50’) και Μαχούχας (65’), δύο δοκάρια είχαν ο Μάτος και ο Βάνης, ενώ η ομάδα των Παραλίων μείωσε σε 1-4 με τον Πασιά Δ. (70’).
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ: Κιλιργιώτης, Τσιρογιάννης, Πασιάς, Γκουντάρας, Παπαρίζος, Καψάλης Γ., Καψάλης Π., Σκεμπάσι, Χαράτσης, Μάντσε, Κουβαράς.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ (Β. Μπακογιάννης): Γραβάνης (75’ Φουρκιώτης), Σκούπρας (46’Ντούρας), Γκατζιούρας, Σέτζας, Τσιρογιάννης, Μολάς, Μπέτσης, Γκατζούλης (70’ Σαμαράς), Κακαζούκης, Βάνης, Μάτος (60’ Μαχούχας).

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass