Προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου ο Φαλανιακός

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟ ΜΕ 1-0 - «ΧΡΥΣΟΣ» ΣΚΟΡΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ Ο ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ (61’) - ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΕ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (14:30)

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2019 22:04

Το εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου ΕΠΣΛ σφράγισε χθες ο Φαλανιακός, ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο Αμπελώνα του τοπικού Αμπελωνιακού με 1-0.

Έτσι συμπληρώθηκε το παζλ του 3ου ομίλου της φετινής διοργάνωσης καθώς τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι Τύρναβος 2005 - Παναγροτικός και ΑΣ Βορειοηπειρωτών - Φαλανιακός.
Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά πήρε δίκαια την πρόκριση και θα μπορούσε να είχε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο τελικό αποτέλεσμα καθώς έχασε πολλές ευκαιρίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων σε όλο σχεδόν το παιχνίδι με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά στα οποία πίεσαν για την ισοφάριση οι γηπεδούχοι.
Ο Φαλανιακός ξεκίνησε επιθετικά και έκανε φανερές τις προθέσεις του από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Λεσάι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν βγήκε τετ-α-τετ, ωστόσο προχώρησε πάρα πολύ με αποτέλεσμα ο Φαρμάκας να σώσει την κατάσταση.
Στο 8’ ο Ιωαννίδης είχε κάθετο δοκάρι από πολύ κοντά, ενώ στο 28’ ο Λεσάι με σουτ από το ύψος του πέναλτι ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει με διπλή ενέργεια.
Ο Αμπελωνιακός, που προσπάθησε κυρίως να φυλάξει τα νώτα του και δεν φάνηκε επιθετικά, είχε ένα σουτ του Γούτου στο 29’.
Επιθετικά ξεκίνησε και στην επανάληψη η ομάδα του Φαλανιακού, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα του Αμπελωνιακού. Στο 48’ μία κοντινή κεφαλιά του Τσιάκου πέρασε ανεκμετάλλευτη (παρά την προσπάθεια του Χρ. Λυγούρα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα), ενώ στο 49’ χάθηκε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Τσιάκος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασαριστό σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο άουτ.
Ένα ακόμα δυνατό σουτ του Β. Λυγούρα στο 51’ καταγράφεται στην επιθετική δραστηριότητα του Φαλανιακού.
Τελικά τον γόρδιο δεσμό για τους φιλοξενούμενους έλυσε στο 61’ ο Ακριβόπουλος. Ο Τσιάκος εκτέλεσε κόρνερ και ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός του Φαλανιακού με πλασέ από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Στο 69’ ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να είχε βάλει τέλος στο ματς όταν μετά από «σπάσιμο» του Τσιάκου, με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
Βλέποντας ότι το «ρευστό» 0-1 παραμένει, ο Αμπελωνιακός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί για να πάει το ματς στην παράταση και πέρασε στην επίθεση.
Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή στο 71’ με το διαγώνιο σουτ του Καραλής το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Όμως η πίεση του Αμπελωνιακού δεν απέδωσε καρπούς (είχαν ένα κόρνερ και ένα φάουλ στις καθυστερήσεις) καθώς η άμυνα του Φαλανιακού αντέδρασε σωστά κι έτσι το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος δίνοντας δίκαια την πρόκριση στην ομάδα του Τάσου Μπεριτζά.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μπουρουζίκα που είχε βοηθούς τους κ. Δ. Κοτούμπα και Καραγιάννη.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Κ. Μαντζιώκας): Φαρμάκας, Φουδούλης, Γούτος, Μεσημέρης, Δαλακώνης, Μητρούσκας, Καραγιάννης (46’ Καραλής), Αλατάς (66’ λ.τ. Βούκιας), Βαλατσός (77’ Κόκκινος), Χατζούλης, Κατσής (61’ Αλεξανδρής).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς-Μ. Μαλαμάς): Μπιμπλιτζής, Μαχαίρας, Μάνικος, Σούλι, Φλώρος, Β. Λυγούρας, Γ. Πανταζής, Δημητρέλης (46’ Ακριβόπουλος), Ιωαννίδης (46’ Χρ. Λυγούρας), Τσιάκος (86’ Ντανίκας), Λεσάι (76’ Βαρσάμης).

 

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα δύο σημερινά παιχνίδια (14:30) καθώς και οι διαιτητές που ορίστηκαν να τα διευθύνουν έχουν ως εξής:
Φιλοκτήτης-Σμόλικας: Αντωνίου, Ντελέζος Θ., Μπράμης
ΠΟ Ελασσόνας-Οικονόμος: Νίτσας, Μάνος, Στάικος

 

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Τα ζευγάρια όπως διαμορφώθηκαν μέχρι στιγμής στη φάση των «16» του κυπέλλου έχουν ως εξής:
1ος Όμιλος
Δαμασιακός- Βλαχογιάννι
Στεφαν./Γαλαν.- Νικητής (ΠΟΕ-Οικονόμος)
2ος Όμιλος
Αστραπή Ν.Π.-Νικητής (Φιλοκτήτης-Σμόλικας)
Ανάβρα -ΑΕ Κιλελέρ
3ος Όμιλος
Παναγροτικός-Τύρναβος 2005
ΑΣ Βορειοηπειρωτών- Φαλανιακός
4ος Όμιλος
Νικητής (Αναγέννηση Φ.-Μαυροβούνι)-Αμυγδαλέα
Αμπελιά -Ηρακλής Λάρ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass