Το Champions League επιστρέφει με τη φάση νοκ - άουτ και το VAR

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 15:57

Το Champions League επιστρέφει με τη φάση νοκ-άουτ (16) και το VAR. Ξεκινά σήμερα η φάση των πρώτων αγώνων, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα.

Το επόμενο διήμερο το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, με σημαντικότερο αυτό στο «Ολντ Τράφορντ» μεταξύ της (αναγεννημένης) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της (αποδεκατισμένης) Παρί Σεν Ζερμέν. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας θα παίξει στο Μάντσεστερ χωρίς τα μεγάλα αστέρια της, τους τραυματίες Νεϊμάρ και Εντινσον Καβάνι. Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League έχει ως εξής: ΣΗΜΕΡΑ Ρόμα - Πόρτο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν ΑΥΡΙΟ Τότεναμ -Ντόρτμουντ Άγιαξ -Ρεάλ Μαδρίτης ΤΡΙΤΗ (19/2) Λιόν -Μπαρτσελόνα Λίβερπουλ-Μπάγερν Μονάχου ΤΕΤΑΡΤΗ (20/2) Σάλκε -Μάντσεστερ Σίτι Ατλέτικο Μαδρίτης -Γιουβέντους *Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 5-6 και 12-13 Μαρτίου

ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Σε ανάλυση που έκανε η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, που ασχολείται με την οικονομία του ποδοσφαίρου, διαπιστώθηκε η επικράτηση των ομάδων εκείνων που είχαν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, δηλαδή των πιο πλούσιων ομάδων. Αναλύθηκαν 72 από τα 96 παιχνίδια των οκτώ ομίλων, αποκλείοντας τα 24 που ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Συνολικά, 53 φορές (από 72) η ομάδα με τον υψηλότερο κύκλο εργασιών αποδείχθηκε καλύτερη (73,6%). Μόνο σε έναν αγώνα στους τέσσερις (26,4%) νίκησε σύλλογος με χαμηλότερο κύκλο εργασιών. Από τα 275 γκολ (σε 96 αγώνες), τα 179 (65,1%) σημειώθηκαν από την ομάδα που είχε πιο μεγάλο κύκλο εργασιών. Συνολικά, 14 ομάδες από τις 16 (87,5%) είναι ομάδες με τα μεγαλύτερα έσοδα στους ομίλους τους, καταφέρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι σε 4ο και 5ο όμιλο, εξαιτίας της αποτυχίας των Γαλατασαράι και Μπενφίκα να προκριθούν. Στους ομίλους 1ο και 5ο (88,9%), 2ο και 3ο (87,5%), καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά των νικών για τις ομάδες με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, ενώ στους ομίλους 4ο (60%), 7o (63,6%) και 6o (66,7%) τα χαμηλότερα ποσοστά.

ΠΕΡΙ VAR

Τη σημασία της εισαγωγής του VAR από τη φάση των «16» του Champions League, που αρχίζει σήμερα, σημείωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπερτο Ροζέτι, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι επωφελής για τις διοργανώσεις μας, καθώς θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και θα μας επιτρέψει να μειώσουμε εσφαλμένες αποφάσεις. Οι διαιτητές αντιδρούν σε αυτή την εξέλιξη πολύ θετικά. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών διεξήγαμε διάφορα μαθήματα με τους κορυφαίους διαιτητές μας. Τώρα είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το VAR στη φάση των «16» του UEFA Champions League. Το πρωτόκολλο σχετικά με το πότε και πώς χρησιμοποιείται το VAR έχει καθοριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, το οποίο ορίζει επίσης τους νόμους του παιχνιδιού. Οι δικές μας οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής αυτού του πρωτοκόλλου είναι πολύ σαφείς: το VAR θα επεμβαίνει μόνο όταν έχει τα στοιχεία για ένα σαφές και προφανές λάθος, για γκολ, πέναλτι, κόκκινες κάρτες» είπε ο Ιταλός πρώην διαιτητής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass