«Χαράξου κάπου με κόπο και σβήσου έπειτα με γενναιοδωρία»

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 15:48

Τον γνωστό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη επέλεξε για να κάνει γνωστή την αποχώρησή του μετά από 50 χρόνια από την αγαπημένη του ΕΑΛ ο Σπύρος Μπαρμπούτης και είναι συγκινητική η επιστολή του, στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου.

Σε αυτή την επιστολή, αναφέρει τα εξής: «Μετά από 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας κοντά στον αγαπημένο Σύλλογο, την ΕΑΛ, και τον οποίο υπηρέτησα από πολλές θέσεις του Δ.Σ. (Εφόρου, Γενικού Γραμματέα, Δημ. Σχέσεων, Αντιπροέδρου κ.ά.) και τα τελευταία 20 χρόνια που είχα την τιμή να διατελέσω πρόεδρος του Δ.Σ., αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησής μου από το Δ.Σ. Ολοκληρώνεται ένας κύκλος και είναι αναπόφευκτα ανάμεικτα τα αισθήματα. Αυτός ο κύκλος ξεκίνησε από την ίδρυση της ΕΑΛ τον Ιούνιο του 1968, συνεχίστηκε μέχρι σήμερα και πραγματικά ήταν εμπειρία ζωής, μου έδωσε τη μοναδική δυνατότητα ν’ ανακαλύψω τη συλλογική δράση να νιώθεις ότι προσπάθησες και την αίσθηση του να είναι χρήσιμος. Πιστεύω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσω τη σκυτάλη και να συνεχίσουν την πορεία του Συλλόγου μας νεότερα στελέχη – που θέλουν να προσφέρουν – και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά νεότεροι. Η σταδιακή αποχώρηση των παλαιότερων είναι το μοναδικό μέτρο για την επιζητούμενη ανανέωση. Είναι η στιγμή που αισθάνεσαι υποχρεωμένος να εγκαταλείψεις τον ρόλο που διαδραμάτιζες αφού έντονα πιέζεσαι από την ηλικία και τις αναντίρρητες ανάγκες της διαδοχής. Με όλα τα μέλη του Δ.Σ., με συνέπεια προσπαθήσαμε ν’ αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα του Συλλόγου που πολλές φορές εξελίσσονταν κάτω από ειδικές συνθήκες. Υπηρετήσαμε τον Σύλλογο, ίσως μερικές φορές με παραλείψεις ή λάθη αλλά με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του. Προσπαθήσαμε να μην υποθηκεύσουμε ποτέ το μέλλον της ΕΑΛ και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Όλα τα χρόνια της ζωής της η ΕΑΛ καταξιώθηκε στα αθλητικά δρώμενα της Λάρισας αλλά και πανελλήνια, δρώντας πραγματικά σαν ένας παράγοντας αθλητισμού και πολιτισμού. Παρήγαγε θετικό έργο και είναι πλέον το αθλητικό οικοδόμημα της ΕΑΛ στερεό και σημαντικό. Όλες οι διοικήσεις της ΕΑΛ, πρόσφεραν, έβαλαν ένα “λιθαράκι” στην πορεία της ΕΑΛ, για 50 χρόνια. Ευχαριστίες σ’ όλα τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων για την προσφορά τους. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και συλλογικότητες (Περιφέρεια, Δήμο, Δημ. Υπηρεσίες, χορηγούς, φιλάθλους, αστυνομία, συλλόγους κ.ά.) τους ανθρώπους των ΜΜΕ για τη βοήθειά τους και την άψογη συνεργασία που σαν Δ.Σ. της ΕΑΛ είχαμε. Όλοι δικαιούνται το μεγάλο ευχαριστώ μας. Είμαι σίγουρος ότι και στο μέλλον η ΕΑΛ με τον ίδιο ζήλο και δυναμισμό, προσηλωμένη πάντα στις αξίες και σκοπούς της, θα συνεχίσει να προσφέρει στη Λάρισα και στον χώρο του αθλητισμού και πολιτισμού. Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Πρόεδρος και το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές, θα εργαστούν με όλες τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της πορείας της ΕΑΛ. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Δ.Σ. και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό της νέας Διοίκησης όταν και εφόσον αυτό χρειαστεί και μου ζητηθεί, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass