Έσοδα ρεκόρ 608 εκατ. ευρώ για την Μπαρτσελόνα

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2015 11:54

 

Έσοδα ρεκόρ 608 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με την περασμένη περίοδο και κέρδη 15 εκατ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένα σχετικά με την προηγούμενη (18 εκατ.), παρουσίασε η Μπαρτσελόνα για την σεζόν 2014/15, περίοδο που συνέπεσε με την κατάκτηση του τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ισπανίας και Champions Legaue).

Ανάμεσα στα έσοδα των 608 εκατ. ευρώ, που αναγάγουν την ομάδα της Καταλονίας, ανάμεσα στις πλουσιότερες στον κόσμο, περιλαμβάνονται επίσης έσοδα 53 εκατ. ευρώ από μεταγραφές, αλλά και 18 εκατ. ευρώ, από εισφορές των μελών του συλλόγου.
Κατά την ίδια περίοδο, τα έξοδα ανήλθαν σε 581 εκατ. ευρώ, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2013/2014, όταν ήταν 509 εκατ.

Πιο αναλυτικά οι δαπάνες των μελών του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων και άλλων αθλημάτων, όπως το μπάσκετ και το χάντμπολ, ανήλθαν σε 352 εκατ. από 254 εκατ. την προηγούμενη σεζόν.

Η αναλογία των δαπανών, ανάμεσα σε προσωπικό και έσοδα, παραβίασε έτσι το ανώτατο όριο του 70%, φτάνοντας στο 73% και ο καθαρός δανεισμός, που τα τελευταία χρόνια είχε μειωθεί σταδιακά, άρχισε να αυξάνεται και πάλι, φθάνοντας τα 328 εκατ. ευρώ.
Τα οικονομικά στοιχεία, πρέπει τώρα να εγκριθούν από τη γενική συνέλευση που θα γίνει αύριο, διαδικασία όπου επίσης θα εκλεγεί και νέος πρόεδρος, με σημαντικότερους αντιπάλους τον Ζοάν Λαπόρτα και τον Γιοσέπ Μπαρτομέου.

Ο τελευταίος, μιλώντας από τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού RAC1, τόνισε ότι ο Αρντά Τουράν θα μπορούσε να παραχωρηθεί δανεικός έως τον Ιανουάριο, αφού η Μπαρτσελόνα έχει απαγόρευση μεταγραφών από την FIFA μέχρι αυτή την ημερομηνία.
"Είναι μια πιθανότητα-είπε ο Μπαρτομέου-,αλλά η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί από τον προπονητή και πρέπει να είναι μια αμιγώς τεχνική απόφαση."

Μια άλλη προϋπόθεση, προκειμένου ο Τουράν να παραχωρηθεί δανεικός για έξι μήνες, είναι πως "θα πρέπει να πάει σε μια ομάδα που δεν θα παίξει στο Champions League."

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass