Παλικαρίσιο διπλό ο Απόλλωνας στο Παγκρήτειο

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ 2-1 - ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΤΑΣΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΟ - ΕΚΑΝΕ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟ 2019

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2019 22:29

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και θυμίζοντας τον καλό του εαυτό, των πρώτων αγωνιστικών του Πρωταθλήματος, ο Απόλλων Λάρισας πέτυχε παλικαρίσιο διπλό στο Παγκρήτειο, κερδίζοντας τον Εργοτέλη με 2-1, σε αγώνα της 11ης αγωνιστικής για τη Football League.


Οι «κυανόλευκοι» έκαναν έτσι ιδανικό ξεκίνημα το 2019, «έσβησαν» την κακή παρένθεση του τελευταίου ματς για το 2018 με τον Κισσαμικό στη Φιλιππούπολη (0-3) και επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά από τέσσερις αγώνες, τρεις για το Πρωτάθλημα και έναν για το Κύπελλο.
Υποχρέωσαν παράλληλα τον φιλόδοξο αντίπαλό τους στην τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα και ατενίζουν με αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Απόλλων πήγε πολύ καλά «διαβασμένος» στο Ηράκλειο, ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και παρά τη βροχή που έπεφτε και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, έπαιξε με έξυπνη τακτική και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς, απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα, που έχει προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και στόχος της λογικά είναι η άνοδος.
Ο Νίκι Παπαβασιλείου επέλεξε να παίξει ο Εργοτέλης με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Κατσιμήτρος, στην άμυνα οι Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, στα χαφ οι Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος και στην επίθεση οι Έφορντ, Ιατρούδης, Κουατένγκ.
Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Καρατάσιος με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ ο Λίταινας με τον Λούκας Ράμος, στις πτέρυγες ο Τασιούλης αριστερά, ο Πολλέτο δεξιά και επιθετικό δίδυμο ο Μαρκολίνο με τον Λουκάο.

 

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 5’ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΙΟΥΛΗ
Ο Απόλλων ξεκίνησε με πολλή διάθεση το παιχνίδι και στο 5’ ο Δημήτρης Τασιούλης με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από αριστερά, επιχείρησε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κατσιμήτρου, που έπεσε δεξιά αλλά δεν απέτρεψε το 0-1.
Στη συνέχεια ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς δεν του το επέτρεψαν οι παίκτες του Απόλλωνα.
Στο 18’ ο Μπουρσέλης εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 20’ σουτ του Κουατένγκ απομάκρυνε ο Μαντζάρης.
Από την πλευρά του ο Απόλλωνας προσπάθησε να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ, στο 30’ σε σέντρα του Πολλέτο η αδύναμη κεφαλιά του Τασιούλη δεν ανησύχησε τον Κατσιμήτρο, ενώ στο 39’ ο δραστήριος Πολέττο με μια ωραία ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι στον Κατσιμήτρο προσπερνώντας δύο ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη όμως δεν κατάφερε να νικήσει και τον γκολκίπερ των Κρητικών, ο οποίος απέκρουσε το κοντινό πλασέ του.

 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το δεύτερο μέρος ήταν μια πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου, με τον Απόλλωνα αλλά και τον Εργοτέλη να πετυχαίνουν από ένα γκολ και να δημιουργούνται πολλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες.
Αρχικά στο 50’ ο Πολλέτο γύρισε την μπάλα στον Τασιούλη που έκανε το σουτ χωρίς να βρει τον στόχο, ενώ στο 52’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουρσέλη, ο Μαντζάρης απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα σε κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο 57’ με τον Τασιούλη, ο οποίος δέχτηκε την πάσα του Λουκάο, βγήκε τετ-α-τετ, όμως ο Κατσιμήτρος με τα πόδια απέκρουσε την μπάλα.
Στο 63’ σε σουτ του Έφορντ απ’ τα αριστερά η μπάλα πέρασε λίγο έξω και στο 66’ σε σουτ του Μπρουσκέλη, ο Μαντζάρης απέτρεψε την ισοφάριση.

 

0-2 ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑΟ
Στο 68’ από δεξιά ο Τασιούλης έβγαλε τη σέντρα και ο Λουκάο πετάχτηκε πρώτος και μπροστά από τον Μπρους με έξοχο κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

 

1-2 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ...
Όμως οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 72’ μείωσαν σε 1-2. Ο Αμερικανός Έφορντ, από μια ωραία πάσα του Τσέλιου, μπήκε στην περιοχή απ’ τα δεξιά και με ένα δυνατό συρτό σουτ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

 

...ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑΟ
Τρία λεπτά αργότερα, στο 75’ ο Λουκάο μπήκε μέσα στην περιοχή και στο πλασέ, που έκανε, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη με τα πόδια απέκρουσε την μπάλα και απέτρεψε το 1-3.

 

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ...
Η πίεση του Εργοτέλη συνεχίστηκε και στο 78’ σε σουτ του Μπουτσάκη από κοντινή απόσταση η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μαντζάρη.

 

...ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΤΟ 2-2 ΣΤΟ 94’
Στο 83’ σε πλασέ του Μπρους μέσα απ’ την περιοχή ο Σκούπρας απέκρουσε λίγο πριν η μπάλα κινηθεί προς τη γραμμή του τέρματος και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Kατσούρι σούταρε δυνατά έξω απ’ την περιοχή, ο Μαντζάρης έπεσε και απέκρουσε με την μπάλα να φεύγει και ο Ιατρούδης, που ακολουθούσε τη φάση μπροστά απ’ την εστία, δεν κατάφερε να βρει στόχο, στέλνοντας-ευτυχώς- την μπάλα ψηλά άουτ, από πολύ κοντά.
Με το σφύριγμα της λήξης παίκτες του Απόλλωνα και τεχνική ηγεσία πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη αυτή νίκη, που κράτησε τον Απόλλωνα σταθερά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την πολύ σημαντική νίκη που πέτυχαν και το κυριότερο έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Δεν υπάρχουν λοιπόν υστερήσαντες από τη σκληρή μάχη της Κρήτης.
Σίγουρα όμως πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στον Δημήτρη Τασιούλη που έκανε το καλύτερο ίσως φετινό του παιχνίδι με τον Απόλλωνα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και δημιουργώντας το δεύτερο. Πραγματικό... τανκς ο Λουκάο, ενώ ο Μαντζάρης έκανε σωτήριες επεμβάσεις, Σουλιώτης και Καρατάσιος έδωσαν λύσεις στην άμυνα και γενικά όλοι οι παίκτες των «κυανόλευκων» βοήθησαν για τη νίκη.
Από τον Εργοτέλη ξεχώρισαν οι Μπρους, Τσέλιος και Μπουτσάκης.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του κ. Βάτσιου (Δυτ. Αττικής), ενώ και οι συνεργάτες του κ.κ. Οικονόμου (Δυτ. Αττικής) – Κουρέντας (Τρικάλων), είχαν σωστές υποδείξεις.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Εργοτέλη οι Έφορντ (72’), Ιατρούδης (72’) ενώ από τον Απόλλωνα οι Σουλιώτης, Τασιούλης, Μαντζάρης, Λουκάο και ο Κουρτεσιώτης που συμπλήρωσε τέσσερις.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής (65’Καπνίδης), Γιακούμπου, Οικονόμου (46’Μπουτσάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Κουατένγκ (81’Κατσούρι)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Λουκάο, Μαρκολίνο (88’Κοντοθανάσης), Πολλέτο (81’Αγιώτης), Τασιούλης, Λούκας Ράμος, Καρατάσιος, Λίταινας (65’Καμπέρης).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε χθεσινούς αγώνες της 11ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
*Παναχαϊκή - Τρίκαλα     2-1
(45’ πεν. Ελευθεριάδης, 81’ Λουμπαρδέας / 61’ Συμελίδης)
*Εργοτέλης - Απόλλων Λάρισας     1-2
(72’ Έφορντ/ 5’ Τασιούλης, 68’ Λουκάο)
*ΑΟΧ Κισσαμικός - Ηρακλής     0-1
(57’ Περόνε)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
1. ΝΠΣ Βόλος    26-5    28
2. *Απόλλων Λ.     17-9    23
3. Πλατανιάς    14-7    19
4. Κέρκυρα    11-7    17
5. *Εργοτέλης    16-11    17
6. *Παναχαϊκή    10-9    15
7. Απόλλων Πόντου    8-10    14
8. ΑΕ Καραϊσκάκης    7-11    14
9. *Ηρακλής    12-12    13
10. Ηρόδοτος     8-15    12
11. Δόξα Δράμας    11-15    12
12. *Τρίκαλα    10-15    10
13. Αήττητος Σπάτων    6-11    9
14. Αιγινιακός    11-22    9
15. *ΑΟΧ/Κισσαμικός    10-12    9
16. Σπάρτη    5-11    8
*Έχουν από 11 αγώνες

 

ΣΗΜΕΡΑ
*Σπάρτη - Ηρόδοτος    (14:00)
*Δόξα Δράμας - Καραϊσκάκης Άρτας    (15:00)
*Κέρκυρα - Πλατανιάς    (15:00 ΕΡΤ3)
*Απόλλων Πόντου - Σπάτα    (15:00)
*Αιγινιακός – ΝΠΣ Βόλος    (15:00)

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
*Ηρόδοτος - Κέρκυρα    (15:00 ΕΡΤ3)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
*Δόξα Δράμας - Σπάρτη    (15:00)
*Καραϊσκάκης- Απόλλων Πόντου    (15:00)
*Πλατανιάς - Αιγινιακός    (15:00)
*Αήττητος Σπάτων - ΑΟΧ Κισσαμικός    (15:00)
*ΝΠΣ Βόλος - Παναχαϊκή    (15:00)
*Ηρακλής - Εργοτέλης    (15:00 ΕΡΤ3)
*Τρίκαλα - Απόλλων Λ.    (15:00)

 

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass