Εφιαλτικό 0-7 για τον Απόλλωνα από τη Λαμία

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ - ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΡ ΕΙΧΕ ΗΤΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2018 22:13

Με πολύ βαριά ήττα αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χθες στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος έχασε αμαχητί από την ανώτερη Λαμία, με 7-0!


Αποτέλεσμα που... ξύπνησε τον περσινό εφιάλτη του Αλκαζάρ, όπου και πάλι οι «κυανόλευκοι» είχαν ηττηθεί από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, επίσης με το ίδιο σκορ, στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ο Απόλλωνας δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την ομάδα του πρωταθλήματος της Football League, όπου βρίσκεται στη δεύτερη θέση, και προβλημάτισε με την παρουσία του.
Η ίδια ομάδα στο πρωτάθλημα δέχθηκε μόλις 5 γκολ σε εννέα παιχνίδια και στο Κύπελλο Ελλάδος σε τρεις αγώνες δέχθηκε συνολικά 16 τέρματα.
Και φυσικά δεν υπάρχει δικαιολογία για την έκταση που πήρε το σκορ, καταγράφεται δε ως μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του Συλλόγου...
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι, ο οποίος επέλεξε να ξεκουράσει τους βασικούς Μαρκολίνο, Πολλέτο και Τασιούλη. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Κοντοές με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ ο Λούκας Ράμος με τον Χατζή, στις πτέρυγες ο Λίταινας αριστερά, ο Καμπέρης δεξιά, δεκάρι ο Μπιμάι και σέντερ φορ ο Λουκάο. Από την πλευρά του και ο Μάκης Χάβος, επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μελίσσας, στην άμυνα από αριστερά οι Παπαργυρίου, Αναστασιάδης, Καρυπίδης, Ασίκμπα, αμυντικά χαφ οι Σκόνδρας, Μπουλούλης, πιο μπροστά τους οι Ρόμανιτς, Καραγκούνης, Επστάιν και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσούκαλος.

 

0-1 Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ 10’
Η Λαμία, που από την αρχή έδειξε τις προθέσεις της, κατάφερε να προηγηθεί στο 10’. Ο Επστάιν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ασίκμπα που πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Δύο λεπτά αργότερα στο 12’σε σουτ επιχείρησε ο Μπουλούλης η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 18’οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2, όταν από δεξιά ο Επστάιν εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρήκε με δύναμη το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαντζάρη.
Μια καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στο 23’, όταν σε σουτ του Καμπέρη ο πορτιέρο της Λαμίας μπλόκαρε την μπάλα, στο 35’ο Τσούκαλος επιχείρησε το σουτ και ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα με τα πόδια απέκρουσε την μπάλα.
Λίγο πριν το τέλος στο 39’σε φάουλ που εκτέλεσε ο Επστάιν η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μαντζάρη και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε σουτ του Μπιμάι από πλάγια η μπάλα έφυγε άουτ.

 

ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Τα γκολ... έπεφταν βροχή στην επανάληψη και κυρίως στα τελευταία 25’της αναμέτρησης. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες, στο 53’από σέντρα του Παπαργυρίου, ο Ασίκμπα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ, αμέσως μετά στο 54’από λάθος γύρισμα του Ασίκμπα ο Λουκάο κέρδισε το ριμπάουντ αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ, σε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές για τον Απόλλωνα.
Σε σουτ του Καραγκούνη στο 55’η μπάλα πέρασε άουτ, στο 58’σε σέντρα του Μπαράλες ο Ρόμανιτς με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαντζάρη που απέκρουσε με τα πόδια την μπάλα και στη συνέχεια στο σουτ του Σκόνδρα η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ σε σουτ του Σκόνδρα επίσης η μπάλα κατέληξε άουτ.

 

ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ...
Από κει και πέρα το γήπεδο ήταν... κατηφορικό για τον Απόλλωνα.
Η Λαμία στο 64’έκανε το 0-2. Ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καραγκούνης άφησε την μπάλα και ο Μπουλούλης, με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 67’από σέντρα του Σκόνδρα ο Μπαράλες με σουτ πέτυχε το 0-3 και στο 69’ο Κωστίκα επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό του Απόλλωνα και έγινε το 0-4.
Νέα ευκαιρία για τη Λαμία στο 73’, όταν σε σουτ του Μπαράλες ο Μαντζάρης απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια....

 

ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 79’-90’
Στο 79’από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου, ο Τσούκαλος με πλασέ έκανε το 0-5, στο 81’σε σέντρα του Τσούκαλου ο Ρόμανιτς πρόλαβε τον Μαντζάρη, τσίμπησε την μπάλα και πέτυχε το 0-6, ενώ στο 88’από πάσα του Ρόμανιτς ο Βασιλαντωνόπουλος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-7.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εύκολο έργο για τον πολύ καλό διαιτητή Εμμανουήλ Σκουλά (Θεσσαλίας), όπως και για τους συνεργάτες του Μιχάλη Δημόπουλο, Χρύσα Κουρομπίλια από την Ένωση Δυτικής Αττικής και οι δύο, που ήταν άψογοι.
Κίτρινες κάρτες: Μπιμάι (30’), Κουρτεσιώτης (80’), 18’ Παπαργυρίου, Επστάιν (88’)

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Καμπέρης, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Μπιμάι (46’Κοντοθανάσης), Λίταινας (71’Βαγενάς), Λούκας Ράμος, Σουλιώτης, Λουκάο (62’Μπέικος).
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Παπαργυρίου (57’Μπαράλες), Καρυπίδης (57’Βασιλαντωνόπουλος), Καραγκούνης(66’Κωστίκα), Αναστασιάδης, Ρόμανιτς, Σκόνδρας, Επστάιν, Τσούκαλος, Ασίκμπα, Μπουλούλης.

 

 

ΜΑΡΣΕΛΟ ΤΡΟΪΖΙ:
Μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα
ΧΑΒΟΣ: «Ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί»

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, οι οποίοι επισήμαναν τα εξής:

 

Μαρσέλο Τροΐζι (Απόλλων Λάρισας):

«Ήταν ένας αγώνας άσχημος και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα στο γήπεδο. Ήθελα να κάνω δοκιμές για τον αγώνα της Κυριακής με τον Κισσαμικό, διότι λείπει ένας παίκτης (σ.σ. ο Λούκας Ράμος) και ήθελα να δω με ποιον παίκτη θα τον αντικαταστήσω. Θέλω να πω τα παιδιά, να σηκώσουν το κεφάλι, γιατί μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο δεν μας ενδιέφερε και γνωρίζαμε πως απέναντί μας είχαμε μια καλή ομάδα της Super League. Συγχαρητήρια στη Λαμία και εμείς πλέον έχουμε το μυαλό μας στον αγώνα με τον Κισσαμικό, παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε».

 

Μάκης Χάβος (Λαμία):

«Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, που μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Γνωρίζαμε βέβαια πριν το ματς πως τα παιχνίδια της Κυριακής δεν θα γίνουν και είχαμε τη δυνατότητα να παίξουν και κάποιοι βασικοί παίκτες, που σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα χρησιμοποιούνταν. Επίσης αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα και στο δεύτερο ημίχρονο που χρειαζόμασταν γκολ για να περάσουμε, να βάλουμε παιδιά που ήταν βασικοί.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, διότι και στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζουμε.
Είχαμε φάσεις και στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο εΙδικά με την είσοδο του Μπαράλες αλλά και των αλλαγών του Βασιλαντωνόπουλου και του Κωστίκα, αλλάξαμε τον σχηματισμό, παίξαμε με δύο φορ, τον Μπαράλες και τον Τσούκαλο.
Και όσο άτυχοι ήμασταν σε προηγούμενα παιχνίδια όπου χάναμε πολλές ευκαιρίες, σήμερα ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί και πήραμε τη νίκη».
*Ο κ. Χάβος είπε πως γίνεται πολύ καλή δουλειά και με τα νέα παιδιά, υπάρχει εξέλιξη και μέσα σε ένα πλάνο διετίας-τριετίας παιδιά της ακαδημίας με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία, θα μπορούν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.
Όσον αφορά για τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League το πιο σημαντικό είναι πως οι ομάδες θα ξεκουραστούν περισσότερο, θα επανέλθουν οι τραυματίες και για τη Λαμία θα έρθουν ένας ή δυο παίκτες τον Ιανουάριο, που μπορούν να βοηθήσουν.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass