Ο Μπαργκάν δεν μπόρεσε και η ΑΕΛ έμεινε στο μηδέν...

* Είχε δοκάρι αλλά και δύο χαμένα τετ-α-τετ στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ (0-0)

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 22:00

Η ΑΕΛ συνέχισε να πιστοποιεί την αγωνιστική της άνοδο και στο χθεσινό παιχνίδι που έδωσε κόντρα στην ΑΕΚ στο Ael Fc Arena, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 έχοντας για μοιραίο παίκτη τον Κενάν Μπαργκάν που τρεις φορές πλησίασε στο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μπάρκας.

Την πρώτη φορά σημάδεψε το δοκάρι στο 34', τη δεύτερη έστειλε την μπάλα άουτ στο 57' ενώ την τρίτη νικήθηκε στο σουτ που έκανε πάνω στη γραμμή του τέρματος από τον Οικονόμου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αυτές οι τρεις φάσεις σημάδεψαν τη χθεσινή αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ενώ μετά την ισοπαλία αυτή η Λαρισινή ομάδα διατηρήθηκε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού απέναντι σε μια ΑΕΚ που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και αδυνατεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήματος που κέρδισε πέρυσι.

Η ΑΕΛ μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι λίγο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού αλλά με τις εμφανίσεις της γεμίζει αισιοδοξία για μια καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα καθώς παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και της λείπει μια μεγάλη νίκη που θα της δώσει πολύ καλή ψυχολογία.

Ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα βρήκε και στο σχήμα και το ρυθμό που θέλει η ομάδα. Υπάρχει ομοιογένεια, το 4-1-4-1 ταιριάζει ενώ τα προβλήματα ξεπερνιούνται με εσωτερικές λύσεις. Μερικές φορές και αναγκαίες όπως χθες που τραυματίστηκε ο Χούμπτσεφ και αριστερό μπακ έπαιξε ο Ακόστα.

Ο Μιλοσάβλιεβιτς αποτελεί τον πυλώνα της ομάδας ενώ Ντέλετιτς και Νούνιτς μακάρι να παίζουν και εκτός έδρας με τον ίδιο τρόπο που αγωνίζονται εντός έδρας.

Με τέτοια αγωνιστική εικόνα που έδειξε η ΑΕΛ δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας για την παραμονή στην κατηγορία, αν και πολλές φορές μια άσχημη διαιτησία(όπως του Λάμπρου στο αγώνα Ξάνθη-ΑΕΛ) ή ένα άσχημο παιχνίδι όπως το άτυχο εντός έδρας με τη Λαμία (όπου η ΑΕΛ έχασε με 2-1) αρκούν για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα οι Γκόλιας(δεξιά), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς(σέντερ μπακ), Χούμπτσεφ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Φατιόν και πιο μπροστά τους Ντέλετιτς(δεξιά), Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν(αριστερά) και πιο μπροστά ο Νούνιτς.

Από την άλλη ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μπάργκας, στην άμυνα οι Μπακάκης(δεξιά), Οικονόμου, Τσικρίνσκι(σέντερ μπακ), Χούλτ(αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Μοράν και πιο μπροστά οι Κλωναρίδης(δεξιά), Λιβάγια, Μπογέ(αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Πόνσε.

Από την αρχή φάνηκε ο... σεβασμός που υπήρχε ανάμεσα στους αντιπάλους καθώς οι δύο ομάδες παίζανε παιχνίδι κέντρου και καμία δεν έφθανε στη μεγάλη περιοχή. Μεγάλες μπαλιές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό, με την ΑΕΛ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαργκάν(τη δημιούργησε ο ίδος) όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (34').

Η ΑΕΚ απάντησε με δυο ευκαιρίες αλλά ο Φατιόν και ο Κρίστινσον ήταν ετοιμοπόλεμοι στις αντιδράσεις τους.

Σ’ αυτό το πρώτο μέρος μέχρι το 30' το παιχνίδι ήταν υποτονικό αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε καθώς δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία της ΑΕΚ, όταν ο Γκοΐκοβιτς έκοψε τελευταία στιγμή το σουτ του Πόνσε.

Αλλά στο 57' ο Μπαργκάν χάνει τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ που κάνει μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ καταλήγει άουτ.

Από κει και πέρα το παιχνίδι δεν είχε καμία ιδιαίτερη φάση αλλά η δύναμη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στον άσχημο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που δυσκόλευε κάθε προσπάθεια.

Για να φθάσουμε στο 90'+3' όταν ο Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπάρκας βγήκε μόνος με το τέρμα, αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε στη γραμμή του τέρματος ο Οικονόμου.

ΦΑΣΕΙΣ

11': Κόρνερ από δεξιά του Μπακάκη, ο Οικονόμου μέσα από την μεγάλη περιοχή κάνει ανάποδο ψαλίδι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.

17': Μακρινό σουτ του Μπαργκάν, η μπάλα καταλήγει άουτ.

21': Σουτ του Πόνσε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Γκόλιας.

34': Μπαλιά του Ντέλετιτς στον Μπαργκάν που σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάρκας.

36': Σουτ του Μπογιέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Φατιόν.

37': Σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αποκρούει ο Κρίστινσον σε κόρνερ.

50': Σουτ του Πόνσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Γκοΐκοβιτς παρεμβάλλεται και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

57': Μπαλιά του Νούνιτς στον Μπαργκάν που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπάρκας και σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

66': Μακρινό σουτ του Χούτμπτσεφ, η μπάλα καταλήγει άουτ.

84': Εκτέλεση φάουλ του Γκάλο η μπάλα καταλήγει άουτ.

90'+3': Από λάθος του Μπάρκας παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Μπαργκάν αλλά το σουτ που κάνει μόνος αμαρκάριστος μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει στη γραμμή του τέρματος ο Οικονόμου.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Κρίστινσον στη μία φορά που χρειάστηκε να επέμβει ήταν πολύ καλός, η άμυνα ήταν στα καλύτερά της με τον Γκόλια δεξιά! Τα σέντερ μπακ εγγύηση ενώ ο Χούμπτσεφ έκανε καλό παιχνίδι.

Ο Φατιόν μαχητής όπως πάντα ενώ ο Ντέλετιτς σε υψηλή πτήση αλλά ο Μπαργκάν τον ξεπέρασε. Μπορεί να έχασε τις ευκαιρίες αλλά τις δημιούργησε ο ίδιος τις δύο εξ’ αυτών.

Ο Ακόστα σε διπλή αποστολή (στη μεσαία γραμμή και αριστερό μπακ) ήταν πολύ καλός ενώ ο Νούνιτς είναι σέντερ φορ φιλόδοξο.

Ο Μπάλας που μπήκε πρόσφερε.

Από την ΑΕΚ καλύτερος ο Λιβάγια με τους Οικονόμου και Τσικρίνσκι. Βοήθησε όταν μπήκε ο Γκάλο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης(Μακεδονίας) δεν έκανε λάθη αν και η ομάδα της ΑΕΚ έχει παράπονα από τα σφυρίγματά του. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Χουλτ, Ακόστα, Οικονόμου, Γιαννιώτας.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας) και Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα, Χούμπτσεφ (72’ Μπάλας), Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς, Μπαργκάν, Φατιόν.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (68’ Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Μοράν, Λιβάγια, Μπογέ (79’ Γιακουμάκης), Πόνσε, Κλωναρίδης (56’ Γιαννιώτας).

 

ΚΕΝΑΝ ΜΠΑΡΓΚΑΝ:

Δεν έβλεπα τίποτα

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα Κενάν Μπαρκάν μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Δεν ήταν κενή η εστία στο 93′. Αν ήταν κενή θα έμπαινε. Είχα πάρει πολλές ενέργειες, είμαι πολύ κουρασμένος και μου βγαίνει όλη η κούραση στην τελευταία φάση. Δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα σε εκείνη τη φάση και γι’ αυτό δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα. Δεν είδαν καν τον Οικονόμου να βάζει το πόδι.

Στη φάση του δοκαριού, γιατί να μην πάει δοκάρι και μέσα; Τι να κάνω; Έχω... μετανιώσει, αλλά τώρα και να θέλω να ξαναγίνουν οι φάσεις, με τέτοια κούραση που έχω, καλύτερα να πάω για μπάνιο και ύπνο κατευθείαν. Αφιερώνουμε την καλή εμφάνιση στον Χούμπτσεφ, διότι όπως μας είπαν οι γιατροί έχει πάθει ζημιά στο γόνατο».

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΧΟΥΜΠΤΣΕΦ

Από την ομάδα της ΑΕΚ

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Χρίστοφορ Χούμπτσεφ έδειξε η ΠΑΕ ΑΕΚ. «Σιδερένιος Χρίστοφορ Χούμπτσεφ και γρήγορα ξανά στα γήπεδα» αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ανάρτησή της στα social media για τον παίκτη της ΑΕΛ που τραυματίστηκε στον αγώνα του AEL FC ARENA.

 

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 14ης

αγωνιστικής της Super League:

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος     3-1

(51' Νικολιάς, 83', 89' πεν. Γιάκος-82' Ντουρμισάι)

Αρης-Παναιτωλικός  1-2

(71΄ Ντιγκινί - 63΄ Μάλης, 75΄ Λουσέρο)

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ    2-1

(62΄, 87΄ Τόνσο - 26΄ Δεληγιαννίδης)

Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη   1-0

(59΄ Μπεντινέλι)

ΑΕΛ-ΑΕΚ      0-0

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος   1-0

(24΄ Μακέντα)

Ολυμπιακός-Λαμία  3-0

(32΄ Γκερέρο, 46΄ Φετφατζίδης, 51΄ Ελαμπντελαουί)

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (σήμερα, 19:30, Novasports 2HD)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ       22-5   35

2. Ολυμπιακός        21-8   30

3. Ατρόμητος 22-12  28

4. ΑΕΚ          22-7   24

5. Παναθηναϊκός      23-12  22

6. Παναιτωλικός       19-19  21

7. Άρης         18-18  19

. Ξάνθη         11-11  19

9. Αστέρας Τρίπολης         14-13  18

. Πανιώνιος   16-19  18

11. ΑΕΛ        12-17  15

12. ΠΑΣ Γιάννινα     11-20  14

13. ΟΦΗ       13-22  11

. Λαμία         9-20   11

15. Λεβαδειακός      9-22   8

16. Απόλλων Σμύρνης 6-23 5

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)

22/12/18

16:00, Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός

17:15, ΟΦΗ-Ατρόμητος

19:30, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης

23/12/18

15:00, ΑΕΚ-Λεβαδειακός

16:00, Λαμία-Απόλλων Σμύρνης

17:15, Ολυμπιακός-Λάρισα

19:00, Ξάνθη-Άρης

19:30, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

Οι πρώτες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ έχουν ως εξής:

11 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

8 ΓΚΟΛ: Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

7 ΓΚΟΛ: Πόνσε (ΑΕΚ), Γέντρισεκ (ΞΑΝΘΗ)

6 ΓΚΟΛ: Γιουνές (ΑΡΗΣ), Μοράρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μασούρας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Ματέο Γκαρσία (ΑΡΗΣ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ντουρμισάι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

4 ΓΚΟΛ: Λιβάια (ΑΕΚ), Τόνσο, Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Γιόχανσον (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάζουρεκ, Καμαρά (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

3 ΓΚΟΛ: Μπακασέτας (ΑΕΚ), Νούνιτς, Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Ντιγκινί (ΑΡΗΣ), Ουγκράι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπαράλες, Αντέτζο (ΛΑΜΙΑ), Γκερέρο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Νέιρα (ΟΦΗ), Χατζηγιοβάνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κρίζμαν (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass