Δύο νέες παγκόσμιες διοργανώσεις ποδοσφαίρου

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ FIFA ΤΖΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 21:02

Τα σχέδια του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο για δύο νέα παγκόσμια πρωταθλήματα επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στη συζήτηση που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή στη Ρουάντα.

Το διοικητικό συμβούλιο της FIFA, πρόκειται να συζητήσει για ένα νέο «μίνι παγκόσμιο κύπελλο» και ένα εκτεταμένο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, αλλά δεν έχει γίνει σαφές εάν τα δύο αυτά σχέδια θα τεθούν σε ψηφοφορία. Ο Ινφαντίνο, έχει ενημερώσει τα μέλη του συμβουλίου της FIFA από τον Μάιο με μία επιστολή, σημειώνοντας πως τα σχέδια υποστηρίζονται από μια «σταθερή και σοβαρή» ομάδα επενδυτών που επιθυμούν να δαπανήσουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια για έναν κύκλο 12 ετών, αρχίζοντας από το 2021.
Η επιστολή δεν περιγράφει την ταυτότητα των επενδυτών, αλλά αρκετά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank Group είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας. Ωστόσο, στα σχέδια αντιτίθενται σθεναρά σύλλογοι από λίγκες στην Ευρώπη, ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε ότι ήταν «πολύ κυνικά», κατηγορώντας την FIFA για την «πώληση της ψυχής του παιχνιδιού». Τα συγκεκριμένα σχέδια, δεν περιελήφθησαν στην ατζέντα του συνεδρίου της FIFA στη Μόσχα τον Ιούνιο, όμως θεωρείται βέβαιο, πως εάν περάσουν οι προτάσεις Ινφαντίνο, θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο διεθνές ημερολόγιο. Το μίνι Παγκόσμιο Κύπελλο, θα έχει οκτώ εθνικές ομάδες και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, με την ονομασία Final -8 και θα είναι η κορύφωση μίας προτεινόμενης παγκόσμιας διοργάνωσης τύπου Nations League. Στην επιστολή του Μαΐου, αναφέρθηκε ότι το νέο τουρνουά θα διεξάγεται κάθε Οκτώβριο ή/και Νοέμβριο, με αρχή από το 2021. Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα καταργηθεί. Το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο διαθέτει σήμερα επτά ομάδες, θα επεκταθεί σε 24 ομάδες και θα γίνεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις προτάσεις Ινφαντίνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass