Γερμανική αντιπροσωπεία σε Περιφέρεια και Δήμο

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 19:44

Επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του κρατιδίου της Γερμανίας «Mecklenburg-Vorpommern» καθώς και των αθλητικών συλλόγων «SV Warnemϋnde Fuβball» και «SV Waren 09», στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων και μετά από πρόσκληση της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας «Προμηθέας» με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων και την εξέταση των δυνατοτήτων πραγματοποίησης πολιτιστικών και αθλητικών ανταλλαγών.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Με αφορμή την επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπείας δόθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας συνέντευξη Τύπου στην οποία τονίστηκαν τα οφέλη και η σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος.
«Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα ολοκληρώνονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές, οι λαοί έρχονται πιο κοντά και επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο η ενοποίηση των Ευρωπαϊκών λαών» επισήμανε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ενώ ο πρόεδρος του Προμηθέα, κ. Σωτήρης Σουλούκος τόνισε:
«Πραγματοποιούμε επισκέψεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για την οργάνωση της καλύτερης υποδοχής των σαράντα αθλητών που θα έρθουν από την περιοχή του Ροστόκ τον Ιούνιο. Αντίστοιχα και εμείς με αθλητές από την πόλη μας θα επισκεφτούμε τη συγκεκριμένη περιοχή στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα βοηθήσει πέρα από την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ποδόσφαιρο, στον πολιτισμό και στην κουλτούρα των δύο χωρών».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της γερμανικής αποστολής Ρόμπερτ Φοκ υπογράμμισε:
«Μέσω αυτών των προγραμμάτων δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις «μπαριέρες» των συνόρων και να έρθουν πιο κοντά, έχοντας ένα κοινό μέλλον».
Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπαχαραλάμπους μοίρασε στη γερμανική αντιπροσωπεία αναμνηστικά λευκώματα από τα αξιοθέατα της Θεσσαλίας.

 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Πλήρη ενημέρωση για τον αθλητισμό, τις ομάδες της περιοχής και τις αθλητικές υποδομές της πόλης είχαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας που συναντήθηκαν χθες στο δημαρχείο με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θ. Αδαμόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα αθλητισμού Γ. Κωσταρόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο Θ. Δαούλα και τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου Λαρισαίων για θέματα αθλητισμού Ι. Αλεξούλη.
Τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους κ. Αδαμόπουλο και Κωσταρόπουλο αναλυτικά για τις προσπάθειες του δήμου να στηρίξει σε όλα τα επίπεδα τον αθλητισμό στα όρια ευθύνης του δήμου αλλά και για την αθλητική ιστορία της πόλης όπου προεξάρχουσα θέση κατέχει η ΑΕΛ.
Τονίσθηκε επίσης ότι τέτοιου είδους επισκέψεις προάγουν τις διεθνείς συνεργασίες των αθλητών της πόλης ενώ αναβαθμίζουν την εικόνα της Λάρισας στο εξωτερικό μέσω της γνωριμίας των επισκεπτών με το αθλητικό αλλά και πολιτιστικό της απόθεμα.
Πριν την αποχώρησή τους τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας δέχθηκαν από τον κ. Κωσταρόπουλο, ως αναμνηστικό δώρο, από ένα τόμο με την ιστορία της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass