Λύτρωση στο 90’ για την ΑΕΚ

Πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1)

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2018 17:46

Με γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 90’, η ΑΕΚ ισοφάρισε 1-1 τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη με υπέροχο γκολ του Κώστα Φορτούνη από το 58’, όμως ο «Μπάκα» είπε την τελευταία λέξη και έτσι οι δύο ομάδες έχουν πλέον από 13 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.
Καλύτερη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο τον Ολυμπιακό. Η απομόνωση του Κώστα Φορτούνη στην αμυντική μετάβαση (transition) είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση κάθε δημιουργικής προσπάθειας των «ερυθρόλευκων». Παράλληλα, στα πρώτα 25 λεπτά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και απείλησαν άμεσα σε δύο περιπτώσεις: στο 14’ ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ του Λιβάγια και στο 22’ πραγματοποίησε καθοριστική επέμβαση στην προσπάθεια του Μπακασέτα, βρίσκοντας την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι.
Όταν ο Ολυμπιακός ανέβασε πιο ψηλά την πίεσή του, κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Επιθετικά, ωστόσο, δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του, χωρίς την παραμικρή τελική προσπάθεια. Μέχρι το 45’, όπου λίγο έλειψε να «παγώσει» το ΟΑΚΑ, όταν ο Φορτούνης πέρασε ιδανική ασίστ στον Χασάν, ο οποίος πλάσαρε και είδε την μπάλα να αποκρούεται από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κράτησε μπάλα και αναζήτησε τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί. Και τα κατάφερε στο 58’ με έξοχο σουτ του Κώστα Φορτούνη έξω από την περιοχή. Η ΑΕΚ δεν είχε πλέον πολλά περιθώρια. Ταλαιπωρημένη από τις απουσίες, ατύχησε να χάσει ακόμα δύο παίκτες της κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς αποχώρησαν με τραυματισμούς οι Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος.
Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, ελέγχοντας απόλυτα τις πηγές κινδύνου. Ο Λιβάγια βρισκόταν μονίμως ανάμεσα σε «συμπληγάδες», ο Μπακασέτας παίζοντας αριστερά (αντί του τραυματία Μάνταλου) αδυνατούσε να απειλήσει. Εξαιρετικό το αμυντικό «στήσιμο» από τον Πέδρο Μαρτίνς, με την προοπτική των αντεπιθέσεων και της ταχύτητας παικτών όπως ο Ποντένσε και ο –συγκλονιστικός στο β’ ημίχρονο- Φορτούνης.
Περισσότεροι από 35.000 «κιτρινόμαυροι» οπαδοί προσπαθούσαν να «σπρώξουν» την ομάδα τους στην ανατροπή, όμως από την ΑΕΚ έλειπε η μαχητικότητα και έμοιαζε πλέον ηττημένη από την κόπωση και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο. Όμως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποδείχθηκε «εφτάψυχη». Μια σέντρα του Γκάλο και μια εξαιρετική κεφαλιά του Τάσου Μπακασέτα στο 90’ έγραψε το τελικό 1-1 κι έτσι η ΑΕΚ απέφυγε την εντός έδρας ήττα, που θα ήταν η πρώτη στη Super League μετά από έναν χρόνο.
Οσο για τον Ολυμπιακό, έχασε «χρυσή» ευκαιρία να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά μετά το 2012. Δεν είναι μόνο ότι δέχτηκε την ισοφάριση στο 90’, αλλά κυρίως ότι στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φετφατζίδης αστόχησε εξ επαφής χάνοντας γκολ που δεν... χάνεται.
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77’ Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60’ Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50’ λ.τρ. Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μερια, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (81’ Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74’ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν.

 

ΠΡΩΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ
Την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα είχε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 47’ με τον Μανιά, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1’) με πέναλτι του Μακέντα. Στη φάση του πέναλτι ο Κυριακόπουλος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε από τον αγώνα.
Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες κάρτες: Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Τόνσο / Ινσούα, Τζανδάρης
Κόκκινες κάρτες: Κυριακόπουλος (2η κίτρινη)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (39’ Βαλιέντε), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (77’ Μπελόκ), Τσιλιανίδης (86’ Άνγκελ), Μανιάς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (58’ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24’ Μπουζούκης), Δώνης (77’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

 

ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατέβαλε με 2-0 την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα παιχνίδι με περιορισμένη ποιότητα και λίγες αξιόλογες φάσεις. Το πρώτο γκολ σημείωσε στο 16’ ο Χοσέ Μαουρίσιο με δυνατό βολέ και το δεύτερο ο Γκαρός με αυτογκολ στο 90’ όταν σε κεφαλιά του Κρέσπο παρενεβλήθη αλλά η δική του κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον. Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ που πριν 19 χρόνια έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο των Τεμπών.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε κλίμα μνήμης και πένθους, καθώς νωρίτερα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε το τρισάγιο στη μνήμη των 6 αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ που «έφυγαν» από τη ζωή στις 4 Οκτωβρίου 1999. Στην Τούμπα δεν υπήρχαν αναρτημένα πανό, παρά μόνο αυτά με τα ονόματά τους, που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των παιδιών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν από 19 χρόνια στο τροχαίο των Τεμπών, μπροστά από τα οποία οι παίκτες των δύο ομάδων εναπόθεσαν λουλούδια. Στην έναρξη του αγώνα ο διαιτητής Τάσης τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια / Κοντοές, Μπεντινέλι.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72’ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (87’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (80’ Ακπόμ).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Ναδάλες (68’ Σικαμπάλα), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντ’ Ούρσο, Τριάδης (86’ Γκαρός), Μάντζιος, Μπεντινέλι (58’ Γκίνο).

 

ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Ο Παναιτωλικός δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει 2-1 του Λεβαδειακού στο Αγρίνιο φθάνοντας στη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους Βοιωτούς που υπέστησαν την 5η ήττα τους. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Έρικσον (49’) και Μοράρ (58’), ενώ ο Λεβαδειακός που έπαιζε από το 64’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νανγκίς με 2η κίτρινη κάρτα, μείωσε στο 86’ με τον Σαβαντογκό.
Οι δύο ομάδες προέρχονταν από ήττες την 5η αγωνιστική και ήθελαν να προσθέσουν βαθμούς στη συλλογή τους, κάτι που τελικά κατάφερε ο Παναιτωλικός, ο οποίος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφθασε στην επικράτηση.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: Μάζουρεκ, Γουίλιαν, Λουσέρο / Παντελιάδης, Καραχάλιος, Σαβαντογκό, Τσαμπούρης
Κόκκινες κάρτες: 64’ Νανγκίς (2η κίτρινη)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαλής, Μαρινάκης, Ρότσα, Έρικσον, Μάζουρεκ (66’ Γουίλιαν), Πάουλο, Μοράρ, Ντίας (84’ Μανά), Καμαρά (77’ Λουσέρο).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Απόστολος Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (64’ Γιακουμάκης), Καραχάλιος (65’ Όμο), Μαρκόβσκι (74’ Ιωαννίδης), Νανγκίς, Σαβαντογκό.

 

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ
Την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη επί του Άρη και βελτίωσε τη θέση του στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τέρμα του Ντομίνγκες στο 41’. Ο Άρης που είχε εξαιρετική παρουσία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, υπέστη την 2η ήττα του, αλλά με 12 βαθμούς στο ενεργητικό του παραμένει κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες κάρτες: Μασούρας, Κεϊτά, Κούρντι, Μανθάτης / Ματίγια
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεΐτά, Τσιλούλης (83’) Σταυρόπουλο, Κόρμπος (87’ Οικονομίδης), Σπιριντόνοβιτς (75’ Μανθάτης), Μασούρας, Ντουρμισάι.
ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (56’ Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντες, Ματίγια (78’ Μαρτίνες), Σιώπης, Μπάσα (46’ Σόουζα), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

 

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ
Δεν ανέδειξε νικητή των ντέρμπι ουραγών μεταξύ της Λαμίας και του ΟΦΗ στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Νέιρα στο 62’και ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Μπαράλες στο 80’. Η Λαμία βρίσκεται στην 13η θέση με 3 βαθμούς και ο ΟΦΗ στην 15η με 2β.
Παιχνίδι κέντρου είχαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από τις δύο ομάδες με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και το ισόπαλο σκορ μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Και αυτό αφού Λαμία και ΟΦΗ πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους και με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να φθάσουν στην αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης, Μπλάζιτς, Βάντερσον / Ποτουρίδης, Βουό, Νάστος
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Καραγκούνης (54’ Καραμάνος), Μπερτόλιο (70’ Μαστούρ), Επστάιν, Μπαράλες.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (83’ Δεληγιαννίδης), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Μεγιάδο, Νάστος, Κοροβέσης, Νέιρα (72’ Παπαστεριανός), Πλατέλλας, Βουό, Αραβίδης (60’ Ντίνας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass