Π.Ε.Π.Φ.Α. Ας κινηθούμε...

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 15:08

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με την ευκαιρία της σημερινής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με τίτλο «Ας κινηθούμε» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σύμφωνα με το υπ’αριθμ. 154360/Δ5/18-9-2018 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. όπως γνωρίζεται και με σύνθημα ‘’ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ’’, εναρμονίζει την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Με την κατάργηση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής το 2011 ξεκίνησε η υποβίβαση και η υποτίμηση της Σχολικής Φυσικής Αγωγής. Σήμερα έχουμε τις Ομάδες Φυσικής Αγωγής. Για ποιες Ομάδες Φυσικής Αγωγής όμως μιλάμε, όταν ακόμα δεν έχουν συσταθεί, δεν έχουν ορισθεί ακόμη οι υπεύθυνοι αλλά και ούτε έχουν στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό. Το εν λόγω έγγραφο μάλιστα ζητά σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις να ενημερωθούν οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε... που δεν υπάρχουν!!!
Το έγγραφο μιλάει «για ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου... και για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης».
Πώς όμως θα πραγματοποιηθεί αυτό όταν έχουμε στη Β’ Λυκείου 1 ώρα Φυσική Αγωγή και 1 ώρα στη Β’ και Γ’ ΕΠΑΛ. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Νοεμβρίου 2007 που αναφέρεται στον ρόλο του αθλητισμού στην εκπαίδευση, σύμφωνα με το οποίο η Φυσική Αγωγή είναι: «το μόνο σχολικό μάθημα που στόχο έχει να προετοιμάσει τα παιδιά για έναν υγιή τρόπο ζωής και επικεντρώνεται στη συνολική τους σωματική και διανοητική ανάπτυξη, εμφυσώντας επίσης σημαντικές κοινωνικές αξίες όπως η δικαιοσύνη, η αυτοπειθαρχία, η αλληλεγγύη, το πνεύμα ομαδικότητας, η ανεκτικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι. Είναι καιρός για:
-την οργάνωση και στελέχωση των ΚΕΦΑΣΑ-Κέντρα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (τα ΚΕΦΑΣΑ να αποτελούν αυτοτελή τμήματα της κάθε Διεύθυνσης με δικό τους προϊστάμενο).
-την αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τόσο του Δημοτικού όσο του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Προτείνουμε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού να πραγματοποιείται την 6η Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη -κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ- καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896. Είναι καιρός η Φυσική Αγωγή να καταλάβει τη θέση που της αξίζει! Ας ‘’κινηθούμε’’ λοιπόν έγκαιρα και οργανωμένα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass