Η ΠΑΕ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ «ARENA», ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΛΙΟΝΤΟΣ

ΑΕΛ ...σε νέες περιπέτειες

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 15:22

Τη θύρα του Σταδίου Αλκαζάρ χτυπά, επισήμως πια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ –ΑΕΛ Αλ. Κούγιας, ζητώντας την ιστορική έδρα της ΑΕΛ για τα εντός έδρας παιχνίδια των «βυσσινί». Εξέλιξη που ήρθε μετά την –οριστική;- ρήξη του με την εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ».


Εξέλιξη που, στον απόηχο της οποίας όμως, χρωματίζεται και από την οριστική και αμετάκλητη παραίτηση του προέδρου της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Λιόντου, ο οποίος φαίνεται ότι διαφωνεί με τις αποφάσεις Κούγια.
Στο μεταξύ, με επιστολές προς τη «Σούπερ Λιγκ», αλλά και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας, η ΑΕΛ ζητά τον ορισμό του Αλκαζάρ ως έδρας ήδη από τον αμέσως επόμενο εντός έδρας αγώνα της με τον Παναιτωλικό (29 Σεπτεμβρίου). Προς τούτο καλεί τη Διοίκηση του ΕΑΚ να «φροντίσει ώστε να υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του».
Το ασφυκτικό πλαίσιο που τίθεται, έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν η ΑΕΛ θέλει πραγματικά το Αλκαζάρ ή υπάρχουν ακόμη και σκέψεις για «μετανάστευση» της ομάδας σε άλλο, εκτός νομού φυσικά, γήπεδο.
Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι το Αλκαζάρ δεν πληροί τις προδιαγραφές για φιλοξενία αγώνων της «Σούπερ Λιγκ», καθώς δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας και σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Πιο αναλυτικά:
Από νωρίς χθες μέσω της ιστοσελίδας της η ΑΕΛ δημοσιοποίησε την αλληλογραφία της με τη «Σούπερ Λιγκ» και τη Διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας. Ως λόγοι αλλαγής της έδρας αναφέρονται η «μη υπογραφή οριστικού παραχωρητηρίου» από την πλευρά της «Γήπεδο Λάρισας» και οι «παράλογες –όπως γράφει– εκβιαστικές απαιτήσεις ύψους 370.000 ευρώ εκ μέρους της, για την υπογραφή σύμβασης για τη σεζόν 2018-2019».
Στην επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΛ προς τη Διοίκηση και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας κ. Κ. Κωσταρόπουλο, αναφέρεται: Λόγω των καταστροφικών για την εταιρεία μας απαιτήσεων της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» για τη χρήση του AEL FC ARENA, παρά το ότι έχουμε καταβάλει σε αυτήν το ποσό του 1.350.000€, σας κάνουμε γνωστό ότι ήδη αποστείλαμε στη Super League αίτημα να ορίζεται ως έδρα των αγώνων της ποδοσφαιρικής μας ομάδος το ιστορικό γήπεδο Αλκαζάρ και σας καλούμε ώστε μέχρι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το οποίο θα διεξαχθεί στις 29/9/2018, να έχετε φροντίσει ώστε να υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του».
ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ «ΑRΕΝΑ»
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποίησε και εξώδικη δήλωση - πρόσκληση προς την «Γήπεδο Λάρισας» με την οποία την καλεί να αποσύρει τη χρήση της ονομασίας, καθώς και του σήματος και των χρωμάτων της ΑΕΛ στο εσωτερικό του γηπέδου.
Από την πλευρά της η «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» αντέτεινε ότι, μετά από αναμονή τριών μηνών και «σημαντικές οικονομικές υποχωρήσεις, αναμέναμε την υπογραφή από κοινού νέας σύμβασης. Αντ’ αυτού σήμερα Τρίτη 18.9, εντελώς ξαφνικά λάβαμε επιστολή με την οποία ενημερωνόμασταν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον χρήσης του γηπέδου και θα υπάρξει αποχώρηση από τους χώρους έως τις 22-9-2018, ημέρα Σάββατο».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι η συμφωνία χρήσης για τη νέα περίοδο η οποία ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ήρθε μετά από μεγάλη οπισθοχώρηση της Γήπεδο και του κ. Πηλαδάκη, λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε όλο αυτό το σκηνικό, το Γήπεδο ΑΕΛ FC ARENA θα κλείσει».

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
Ανταπαντώντας με προσωπική του δήλωση ο Αλ. Κούγιας, χαρακτηρίζει «νταβατζήδες» τη «Γήπεδο ΑΕ» που «επί τρία χρόνια με εκβίαζαν καθημερινώς». Ο κ. Κούγιας κάνει νύξη και για όσους «είτε ιδιοτελώς, είτε ανιδιοτελώς του έδωσαν (σ.σ.: του κ. Πηλαδάκη), δημόσια γη, για να κάνει μία ιδιωτική επιχείρηση», σημειώνει ότι διεκδικεί δικαστικά μέρος ποσού 1,35 εκατ. ευρώ, αναγγέλλει ότι «τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθώ επισήμως για το μέλλον μου στην ΑΕΛ» και δηλώνει ότι θα επιστρέψει στους δικαιούχους τα χρήματα των εισιτηρίων διαρκείας που δεν επιθυμούν να παρακολουθούν τους αγώνες στο Αλκαζάρ «όπου είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή Σταδίου με τον άξιο Πρόεδρο κ. Κωσταρόπουλο και τους άξιους συνεργάτες του και τον άξιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη θα κάνουν τα πάντα ώστε να αγωνιζόμαστε. Αλίμονο εάν δεν μπορεί η δημοτική αρχή της Λάρισας με έναν τόσο άξιο Δήμαρχο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έναν τόσο άξιο Περιφερειάρχη, το Υφυπουργείο Αθλητισμού με έναν τόσο άξιο Υφυπουργό και η Επιτροπή Διοίκησης του σταδίου Αλκαζάρ να μην μπορούν να κάνουν τα απαραίτητα για να αγωνίζεται η ΑΕΛ μας στην ιστορική της έδρα, χωρίς να έχει ανάγκη νταβατζήδες...», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που αναφέρει επίσης πως δήμαρχοι άλλων πόλεων γήπεδα τα οποία παραδοσιακά ήταν γήπεδα Β’ και Γ’ Εθνικής τα μετέτρεψαν σε γήπεδα Super League μέσα σε έναν μήνα, για να μπορούν οι οικογένειες των οπαδών των τοπικών ομάδων να παρακολουθούν τους αγώνες τους.

AEL

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέας Λιόντος

ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ

Ξαφνική παραίτηση είχαμε χθες το βράδυ από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέα Λιόντο, ο οποίος σε επιστολή του επισήμανε τα εξής: «Σήμερα Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 υποβάλλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Οι λόγοι της παραιτήσεώς μου είναι προσωπικοί και η απόφασή μου οριστική κι αμετάκλητη μετά από περίσκεψη αρκετών μηνών πριν από τη σημερινή μέρα.
Η απόφασή μου αυτή φέρει το βάρος της ευθύνης της μακρόχρονης πορείας μου και προσφοράς μου στην αγαπημένη ομάδα όλων μας, την ΑΕΛ. Αδυνατώ από δω και πέρα να λάβω μέρος σε αποφάσεις, που θα παρθούν και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν με αντιπροσωπεύουν, όπως κι άλλες που πάρθηκαν.
Την απόφασή μου αυτή γνωστοποίησα στους αντιπροέδρους κυρίους Παλαιοχωρλίδη Ηλία, Σόφη Νικόλαο και Πουλαράκη Σταύρο και στα πρώην μέλη του δ.σ. κυρίους Ντελόπουλο Ζήση και Τάκα Γεώργιο τους οποίους για τον λόγο αυτό δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου».

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ
Προηγουμένως ο μεγαλομέτοχος κ. Κούγιας σε προσωπική του δήλωση ανέφερε πως: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και λόγω του ότι αντιλαμβάνομαι ότι πιθανώς κάποια μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ μπορεί να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και να μην συμμερίζονται την προσωπική και οικογενειακή μου φόρτιση και να μην επιθυμούν να συνεχίσουν την παρουσία τους στο ΔΣ, δηλώνω ότι μπορούν, αν θέλουν, να υποβάλουν την παραίτησή τους, χωρίς να παρεξηγηθούν σε καμία περίπτωση από εμένα».

Σύγκληση γεν. συνέλευσης μετόχων της ΠΑΕ
ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ
Τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. ζητάει η ερασιτεχνική ΑΕΛ, αναφέροντας σε επιστολή της, που απέστειλε στο δ.σ. της ΠΑΕ και στους μετόχους «Ανίκητο Άλογο ΙΚΕ», τα εξής:
«Κύριοι,
με την παρούσα ασκούμε το καταστατικό μας δικαίωμα και ζητούμε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης μετόχων της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. Κρίνουμε απαραίτητη την παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ, ώστε να δοθούν οι αρμόζουσες εξηγήσεις σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως αυτή απορρέει από τις πρόσφατες ανακοινώσεις σας.
Το Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας- Α.Ε.Λ.».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass