ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Νταμπλ για την Αστυνομία

*Επικράτησε στον τελικό των Αρτοποιών με 5-4 στα πέναλτι (2-2 κ.α.) * Κύρκος, Παπαχρήστος και Μαρογιάννης οι παίκτες που καθόρισαν την εξέλιξη της αναμέτρησης

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2015 8:08

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Πρωταθλήτρια στην Α1 κατηγορία του ποδοσφαίρου εργαζομένων αναδείχθηκε η ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, η οποία τη φετινή σεζόν έφτασε στην απόλυτη επιτυχία, πετυχαίνοντας το νταμπλ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε πανηγυρίσει και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Αστυνομίας επικράτησε στον χθεσινό τελικό, που διεξήχθη στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης», των Αρτοποιών με 5-4 στα πέναλτι, ενώ στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2. Η ουσία είναι ότι η ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εξελίσσεται σε ποδοσφαιρική δύναμη του τουρνουά, αφού με τη φετινή της επιτυχία έθεσε τις βάσεις για ανάλογη πορεία και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Στο γήπεδο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» βρέθηκαν χθες, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τις δύο ομάδες τόσο για την αγωνιστική τους ποιότητα όσο και για το ήθος που επέδειξαν, ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Σουρλατζής, ο βοηθός γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, Αστυνόμος Δημήτρης Ζήσης και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Χρήστος Τσιώρας.  

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ

Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι αυτομάτως καταδεικνύει το γεγονός ότι το παιχνίδι διατήρησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Με την έναρξη ωστόσο της αναμέτρησης η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική αφού οι Αρτοποιοί πάτησαν καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν ότι μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη νίκη.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι και σ’ αυτό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τρεις παράγοντες: Η πολύ καλή παρουσία του τερματοφύλακα Παπαχρήστου που εξουδετέρωσε πολλές επικίνδυνες ενέργειες των Αρτοποιών, η ουσιαστική συμβολή του Κύρκου που ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης και ο δημιουργός του τέρματος της ανατροπής και η ψυχραιμία του Μαρογιάννη στο τελευταίο πέναλτι που έκρινε τον νικητή.

Σε ό,τι αφορά στο φιλμ του αγώνα μόλις στο 8ο λεπτό ένα λάθος του Νατσιούλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής έδωσε την ευκαιρία στον Κύρκο να επιχειρήσει από τα 40 περίπου μέτρα ένα δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ -βλέποντας τον τερματοφύλακα Γκούλιο έξω από την εστία του- όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 11’ ο Νατσιούλας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας όμως ο Παπαχρήστος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν εκ νέου ο Νάτσιουλας επιχείρησε δυνατό σουτ αλλά για μία ακόμη φορά ο Παπαχρήστος είπε όχι.

Τελικά οι Αρτοποιοί κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 25’ όταν μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Γκίμα, ο Δαούλας με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Κύρκος προσπάθησε να απαντήσει στο 28’ όταν ελίχθηκε πολύ ωραία από πλάγια αριστερά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά για να στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 38’ ο Φακίτσας επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Παπαχρήστος απέκρουσε για μία ακόμη φορά για να ολοκληρωθεί έτσι το 1-0 με τη λήξη του α’ ημιχρόνου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την ομάδα της Αστυνομίας να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης το οποίο τελικά ήρθε στο 60’. Ο Κύρκος με εκτέλεση φάουλ αλά Βραζιλία (με δύναμη και εξωτερικό φάλτσο) έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας και έγραψε με τον εντυπωσιακό αυτόν τρόπο το 1-1.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας διατήρησε την επιθετική της πρωτοβουλία και στο 75’ έφτασε στην ανατροπή. Σε μια παρόμοια φάση μ’ αυτή του 60ού λεπτού ο Κύρκος εκτέλεσε νέο φάουλ (το οποίο είχαν αμφισβητήσει οι Αρτοποιοί), ο τερματοφύλακας Γκούλιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο επερχόμενος Γεωργαντάς με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-1.

Μπροστά στο φάσμα της ήττας οι Αρτοποιοί ενέτειναν τις προσπάθειές τους και στο 78’ απείλησαν με τον Τσίτσια το δυνατό σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Παπαχρήστος, για να φτάσουμε στο 85’ όταν μετά από πάσα του Φακίτσα, ο Κατσιούλης με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Η ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Οι δύο ομάδες χρειάστηκε να εκτελέσουν από επτά πέναλτι αφού στα πέντε πρώτα το σκορ ήταν ισόπαλο 3-3. Η διαδικασία εξελίχθηκε ως εξής με τους Αρτοποιούς να ξεκινούν πρώτοι:

Δοξαράς              0-0 (απέκρουσε ο Παπαχρήστος)

Λυκοκώστας       1-0

Φακίτσας            1-1

Κουτσιανίκας     1-1 (απέκρουσε ο Γκούλιος)

Νάτσιουλας        2-1

Μάγκας                2-1 (άουτ)

Κατσιούλης         2-1 (οριζόντιο δοκάρι)

Κοτάκος               2-2

Μπακαρτζής       3-2

Κύρκος 3-3

Τσίτσιας              4-3

Πρασσάς             4-4

Γκαρλώφτης       4-4 (άουτ)

Μαρογιάννης     5-4

*Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ζαχαρός (στο 89’ έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ξηρομερίτη) με βοηθούς τους κ. Γκαραβέλη και Καραμαγκιόλα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Παπαχρήστος, Τσαμούρας, Μάγκας, Λυκοκώστας, Παπαϊωάννου, Κουτσιανίκας, Γεωργαντάς, Μαρογιάννης, Ξηρομερίτης, Κύρκος, Κοτάκος (Πρασσάς, Τζήκας, Στατήρης, Κουτής, Νάτσιος, Σταμούλης).

ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ: Γκούλιος, Γκαρλώφτης, Μάγκας, Λαούτης, Μαχούχας, Δούκας, Νάτσιουλας, Μπακαρτζής, Πέρκας, Δαούλας, Γκίμας (Φακίτσας, Τίτσιας, Δοξαράς, Κατσούλης, Τσάκος, Γκαντσιούδης, Παπαδούλης).

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η αυλαία στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» έπεσε με την απονομή των κυπέλλων και μεταλλίων σε νικητές και ηττημένους από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής κ. Κωσταρόπουλο και Σουρλατζή οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους τη νέα σεζόν στο καινούργιο πρωτάθλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass