Τέλος οι παράγοντες των ΕΠΣ από τις Επιτροπές Διαιτησίας

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔ – ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 22:29

Διαφοροποιείται το τοπίο στις Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ μετά την αλλαγή στον κανονισμό διαιτησίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προβλέπονται οι ΕΔ/ΕΠΣ θα στελεχώνονται πλέον μόνο από πρώην διαιτητές χωρίς τη συμμετοχή παραγόντων των ΕΠΣ. Οι Επιτροπές Διαιτησίας θα είναι τριμελείς (πρόεδρος, αναπληρωτής πρόεδρος, μέλος) και βάσει του νέου κανονισμού τα μέλη θα είναι πρώην διαιτητές υψηλού κύρους που έχουν πιστοποιηθεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ και τουλάχιστον ο πρόεδρος θα πρέπει να διαθέτει απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου ή λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Μόνο σε περίπτωση έλλειψης πιστοποιημένων διαιτητών, είναι δυνατό να ορίζονται μη πιστοποιημένοι πρώην διαιτητές υψηλού κύρους, οι οποίοι διαθέτουν απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου ή λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Αυτό σημαίνει ότι στην ΕΔ της ΕΠΣΛ, στη θέση του προέδρου την οποία κατείχε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης, θα τοποθετηθεί νέο πρόσωπο που θα πληροί τα κριτήρια που προβλέπονται από τον κανονισμό. Μέχρι τώρα αναπληρωτής πρόεδρος ήταν ο κ. Γ. Λιόλιος και μέλος ο κ. Αντ. Βαλιώτης, ενώ βοηθητικό ρόλο, ως γραμματειακή υποστήριξη, είχαν οι κ. Ι. Κωστής, Κ. Κουρδής, Κ. Γιαννακόπουλος και Π. Τσακνάκης. Ως επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου στην ΕΔ/ΕΠΣΛ φέρεται να είναι ο κ. Γ. Λιόλιος, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.


ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Αλλαγές ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν και σε άλλες επιτροπές της ΕΠΣΛ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η μεγαλύτερη αλλαγή θα γίνει στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, η οποία δεν θα έχει υπό την αρμοδιότητά της τα πρωταθλήματα υποδομής, καθώς θα συγκροτηθεί νέα επιτροπή (Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής) με στόχο να δοθεί τη νέα σεζόν ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδικά πρωταθλήματα.
Από κει και πέρα αλλαγή θα υπάρξει και στη θέση του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής, του κ. Τ. Γκούμα, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα της αντικατάστασής του από το Δ.Σ., λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στις υπόλοιπες επιτροπές θα γίνουν αλλαγές όπου κριθεί απαραίτητο.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Διαιτησίας η κάθε Ένωση/Μέλος της ΕΠΟ θα πρέπει να αποστείλει προτάσεις για δύο Διαιτητές 4ης Κατηγορίας της δύναμής της (με σειρά προτεραιότητας 1ος, 2ος, οι οποίοι θα πρέπει να είναι μικρότεροι των 32 ετών) στο Τμήμα Διαιτησίας μέχρι τις 06/07/2018. Έως 70 από αυτούς τους Διαιτητές θα συμμετάσχουν στο «Σεμινάριο Προχωρημένου Σταδίου Επιπέδου 2» και όσοι αξιολογηθούν επιτυχώς (μέγιστος αριθμός 60) θα έχουν τη δυνατότητα για την περίοδο 2018/19 να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις που αφορούν στους διαιτητές της 3ης Κατηγορίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΔ/ΕΠΣΛ εξετάζει πέντε ονόματα διαιτητών εκ των οποίων θα πρέπει να προτείνει τους δύο.

 

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Σεμιναρίων των Αξιωματούχων Διαιτησίας των Εθνικών Κατηγοριών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018/2019 έχουν ως εξής:
1. Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Α’ Κατηγορίας
17-21/08/2018 : Διαιτητές/Βοηθοί Διαιτητές
22-24/08/2018 : Παρατηρητές
2. Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Β’ Κατηγορίας
27-29/08/2018 : Διαιτητές/Βοηθοί Διαιτητές
30-31/08/2018 : Παρατηρητές
3. Σεμινάριο Προεπιλογής Επίδοξων Διαιτητών Γ’ Κατηγορίας (Προχωρημένο Στάδιο Δεξιοτήτων Επίπεδο 2)
10-14/09/2018 : Διαιτητές 4ης Κατηγορίας Προχωρημένου Επιπέδου
4. Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Γ’ Κατηγορίας
17-18/09/2018 : Διαιτητές/Παρατηρητές (Νότου)
20-21/09/2018 : Διαιτητές/Παρατηρητές (Βορρά)

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΣΛ
Με στόχο να δοθούν οδηγίες ενόψει των Σεμιναρίων Διαιτησίας, η ΕΔ/ΕΠΣΛ θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη και ώρα 20:30 στα γραφεία της ΕΠΣΛ σύσκεψη με τους αξιολογημένους και υπό αξιολόγηση Λαρισαίους διαιτητές.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass