Στα χαρακώματα για το Ael Fc Arena

Η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε.» ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 16:09

Το εξώδικο της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» προς την ΠΑΕ ΑΕΛ που καταγγέλλει τη σύμβαση παραχώρησης του Ael Fc Arena και δημοσίευσε χθες η «Ελευθερία», προκάλεσε «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.».
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε τα εξής:


«Δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Ελευθερία η είδηση ότι ο Κώστας Πηλαδάκης, στον οποίο ανήκει ακόμη τυπικά το AEL FC ARENA, ενώ ουσιαστικά ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία ανήκει και όποια περιουσία τού έχει απομείνει αφού πρόσφατα εκπλειστηριάστηκε και το σπίτι του στη Γλυφάδα και στην οποία οφείλει 129 εκατομμύρια ευρώ, κατήγγειλε τη σύμβαση μισθώσεως της ΑΕΛ μαζί του, επειδή δήθεν η ΑΕΛ δεν έχει πληρώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο αυτός έχει υποχρέωση να πληρώνει λόγω των δανείων του στην Τράπεζα Πειραιώς.
Σαν ΑΕΛ ενημερώνουμε τους οπαδούς μας, για να μην ανησυχούν, ότι μονομερή καταγγελία της μισθώσεως και αποχώρηση από το AEL FC ARENA έχει δικαίωμα να κάνει, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, μόνο η ΑΕΛ.
Ο Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος έχει εισπράξει από την ΑΕΛ ως τώρα 1,5 εκατομμύριο ευρώ και δεν του οφείλεται ούτε ένα ευρώ από υπέρογκα μισθώματα 3 ετών, έχει δικαίωμα να απαγορεύσει στην ΑΕΛ να χρησιμοποιεί το AEL FC ARENA, το γήπεδο που χτίστηκε πάνω σε δημόσια γη και με δανεικά χρήματα από τις καταθέσεις του ελληνικού λαού στον Βγενόπουλο, κολλητό του Πηλαδάκη, στη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου - Marfin, δεν μπορεί να διώξει την ΑΕΛ από το γήπεδό της, παρά μόνο με προσφυγή στα δικαστήρια της Λάρισας και σε μια διαδικασία που για να ολοκληρωθούν και 3 βαθμοί (Πρωτοδικείο, Εφετείο, Άρειος Πάγος) απαιτείται χρόνος τουλάχιστον 2 ετών και μη καταβολή του μηνιαίου μισθώματος, το οποίο έχει εξοφληθεί.
Σαν ΑΕΛ προκαλούμε τον Πηλαδάκη να προσφύγει στα δικαστήρια της Λάρισας και να αντιμετωπίσει με εξοφλημένα μισθώματα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ εμάς με δικηγόρο τον κ. Κούγια, τον Δήμο της Λάρισας με τους νομικούς του συμβούλους, την ερασιτεχνική ΑΕΛ που του χάρισε τη δημόσια γη και εκεί είμαστε βέβαιοι με τα όσα θα αποδειχθούν ότι ο Εισαγγελέας Ποινικής διώξεως Λαρίσης θα έχει πάρα πολλή δουλειά για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί και αφορούν τόσο στην παράνομη παραχώρηση δημόσιας γης για κατασκευή γηπέδου σε ιδιώτη, αλλά και για τα θαλασσοδάνεια που πήρε και για τα οποία η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει διατάξει την έκδοση του Βγενόπουλου και των συνεργατών του στην Κύπρο για να δικαστούν για αδικήματα που επισείουν ποινή ισοβίου καθείρξεως.
Σαν ΑΕΛ, και είμαστε βέβαιοι και ο Δήμος Λαρισαίων, προκαλούμε τον Πηλαδάκη να το κάνει και να προσφύγει στα δικαστήρια για να μας διώξει από το γήπεδό μας, από το οποίο βεβαίως εισπράττει εκτός των 500.000 ευρώ που εισπράττει από εμάς, όπως έχουμε πληροφορηθεί και 45.000 ευρώ τον μήνα από τα φωτοβολταϊκά της στέγης, ενώ μέχρι την ημέρα που άρχισε να εισπράττει από εμάς χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτήσει 10 μεγάλες μεταγραφές, δεν είχε πληρώσει ποτέ νερό στον Δήμο στον οποίο οφείλει 400.000 ευρώ και στη ΔΕΗ αντίστοιχο ποσό.
Η ιστορία Πηλαδάκη όμως σύντομα τελειώνει, γιατί η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια του υπουργού κ. Βασιλειάδη, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, για να γλιτώνει η ΑΕΛ μας από τον άνθρωπο που τη χρέωσε, πριν τη διαλύσει, με 19 εκατομμύρια ευρώ και γι’ αυτό τιμωρήθηκε με την ποινή να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο για 10 τουλάχιστον χρόνια».

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Από το περιβάλλον του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη σχετικά με την ανακοίνωση ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ή σενάριο συνάντησης του δημάρχου με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στο άμεσο μέλλον για το θέμα αυτό.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ»
Από τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» ως απάντηση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΛ μας στάλθηκαν τα παρακάτω:
«Τα ψέματα και οι συκοφαντικές δηλώσεις σας θα κριθούν από την εξέλιξη των γεγονότων, αλλά και από τα ελληνικά δικαστήρια. H υποχρέωση ασφάλισης από την ΠΑΕ ΑΕΛ αποτελεί βασική συμβατική υποχρέωσή της με τη μορφή ΔΙΑΛΥΤΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ όπου προβλέπονται όλες οι προϋποθέσεις στο αρθ. 1.3 και 1. 3.6.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελεί υποχρέωση της Γήπεδο ΑΕ, αλλά καθαρά της ΠΑΕ ΑΕΛ.
 Η συμφωνία εκχώρησης με όλες τις λεπτομέρειες αποτελεί δικαιοπρακτικό θεμέλιο κι όταν με οποιανδήποτε τρόπο (βλ. καταγγελία Nova της σύμβασης με Σούπερ Λίγκα) αυτή σταματά, αυτόματα καθιστά την σύμβαση άκυρη.
 Η εκχώρηση ενεργοποιείται επειδή εσείς δεν πληρώνετε, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ενεργοποίησής της. Η καταγγελία δεν είναι δήθεν πράξη και δεν γίνεται δήθεν για το ασφαλιστήριο διότι υπάρχουν -εκτός των προαναφερόμενων- τόσες συμβατικές εκκρεμότητες που θα μπορούσαμε να είχαμε καταγγείλει τη σύμβαση όποτε θέλαμε.
 Η απαγόρευση εισόδου στις σουίτες, η κακή συντήρηση του χλοοτάπητα, οι ζημιές στα καθίσματα και τα πλέξι γκλας, οι ζημιές στις γιγαντοοθόνες θα σας υποχρεώσουν να πληρώσετε όλες τις αντίστοιχες οφειλές σας. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Ακόμα πληρώνουμε ρεύμα για εσάς διότι δεν έχετε μεταφέρει τα ρολόγια σε εταιρεία σας όπως υποχρεούστε και προβλέπεται και αυτό από τη σύμβαση.
Αναφέρετε ότι οφείλουμε στη ΔΕΥΑΛ όταν εμείς δεν οφείλουμε ούτε ευρώ για κατανάλωση, πληρώνουμε πάνω από 40.000 ευρώ /χρόνο για τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης κι εσείς δεν πληρώνετε ούτε την κατανάλωση που κάνετε. Κάναμε λάθος που με δική μας πρωτοβουλία μειώθηκε το ήδη μικρό τίμημα, αλλά θα το διορθώσουμε άμεσα.
Η αναφορές του συγγραφέα της ανακοίνωσης (κ. Κούγια) σε προσωπικά θέματα και σε πρόσωπα που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους επειδή έχουν φύγει από τη ζωή δείχνει το επίπεδο και την ηθική υπόστασή του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσφύγουμε στα δικαστήρια για το θέμα της σύμβασης διότι η σύμβαση είναι άκυρη με υπαιτιότητά σας και το γνωρίζετε πολύ καλά όπως γνωρίζετε ότι έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να καταγγείλουμε μονομερώς. Θα προσφύγουμε όμως για όλες τις υποτιμητικές, ψευδείς και συκοφαντικές σας αναφορές. Δηλώνουμε στον κόσμο ότι από την πρώτη στιγμή που υπογράψαμε τη σύμβαση με τον κ. Κούγια γνωρίζαμε καλά με τι έχουμε να κάνουμε, παρ’ όλα αυτά όμως υπογράψαμε και πολλές, από τις ενέργειες και αποφάσεις μας ήταν προς όφελος της ομάδας και εις βάρος των συμφερόντων μας. Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τη σύμβαση ανά πάσα στιγμή για πολλούς λόγους ( οικονομικούς, νομικούς, συμβατικούς κ.λπ.) αλλά δείχναμε κατανόηση επειδή επιθυμούσαμε απλά να εφαρμοστούν οι όροι της σύμβασης που τελικά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αντί να εκτιμηθεί αυτή η συμπεριφορά είχαμε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις, απειλές και τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Τέλος, κ. Κούγια ως συγγραφέας της εν λόγω ανακοίνωσης, όπως γνωρίζετε πολύ καλά η έκταση παραχωρήθηκε με Νόμο του κράτους και ως δικηγόρος θα έπρεπε να σέβεστε τους νόμους και όχι να κάνετε ανυπόστατες αναφορές δείχνοντας ακόμη μία φορά το επίπεδό σας και την πραγματική εικόνα της επαγγελματικής και κοινωνικής σας διαδρομής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass