ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (1-8/07) Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ Δ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Λαρισινός αθλητισμός δεν... χρεοκοπεί

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 8:06

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Λαρισινό άρωμα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νέων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί από 1 έως 8 Ιουλίου στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων 17 κρατών. Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μεταξύ των 13 αθλητών που κλήθηκαν συμπεριλήφθηκε και η Λαρισαία Δήμητρα Παπανικολάου του Λαρισαϊκού-Τιτάνες που θα αγωνιστεί στο μονοπέδιλο. Πρόκειται για τη μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια της Εθνικής Νεανίδων η οποία σε ηλικία 14 χρονών (τρία χρόνια μικρότερη από τους υπόλοιπους αθλητές), καταδεικνύει –μέσα από τις επιδόσεις της -ότι το μέλλον της ανήκει. Η συμμετοχή και μόνο σε τέτοιας εμβέλειας διοργανώσεις αποτελεί διάκριση, ωστόσο η ίδια παρουσιάζεται πανέτοιμη να επιστρέψει στη Λάρισα ανεβάζοντας τον πήχη των επιτυχιών της. Εκείνο που θα πρέπει να τονισθεί είναι ότι η Δήμητρα Παπανικολάου αποτελεί συγχρόνως ένα ζωντανό παράδειγμα για το ότι αθλητισμός και σχολείο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Η ίδια εκτός από τις επιδόσεις της στον αθλητισμό έχει να επιδείξει εξίσου μεγάλες επιδόσεις και στα μαθήματα, αφού φέτος τελείωσε τη Β’ τάξη του Γυμνασίου με άριστα. Μέσα από τον προγραμματισμό, τη θέληση και τη μεγάλη προσπάθεια.

«ΧΡΥΣΗ» ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Η Δήμητρα Παπανικολάου ξεκίνησε την κολύμβηση σε ηλικία 6 χρονών, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια ασχολείται με την τεχνική κολύμβηση όπου η πορεία της μέχρι τώρα διαγράφεται ελπιδοφόρα. Σε Πανελλήνιο επίπεδο μετρά ένα χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. επιφάνειας στην κατηγορία Παγκορασίδων Β’, ενώ πέρσι στις Παγκορασίδες Α’ κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 200 μ. επιφάνειας, αργυρό μετάλλιο στα 800 μ. επιφάνειας, χάλκινο στα 100 μ. επιφάνειας και επίσης χάλκινο στα 400 μ. επιφάνειας. Η πρώτη της διεθνής διάκριση καταγράφηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουγγαρίας (για γυναίκες κάτω των 17 ετών) τον περασμένο Φεβρουάριο όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1500 μ. επιφάνειας στην κατηγορία της με τα χρώματα του Λαρισαϊκού-Τιτάνες.

Στο Πανευρωπαϊκό του Βελιγραδίου η Δήμητρα Παπανικολάου θα λάβει μέρος για πρώτη φορά ως αθλήτρια της εθνικής ομάδας. Η 14χρονη κολυμβήτρια έγινε μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις 13 Μαΐου όταν έπιασε το όριο στο εθνικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Εθνική Ομάδα Νέων-Νεανίδων μετέχουν 13 συνολικά αθλητές -7 κορίτσια και 6 αγόρια- και η Δήμητρα Παπανικολάου είναι η μοναδική εκπρόσωπος από τη Θεσσαλία. Το ίδιο ισχύει και για τον Λαρισαϊκό-Τιτάνες ο οποίος είναι ο μοναδικός σύλλογος σε επίπεδο Θεσσαλίας που καλλιεργεί το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης με 40 αθλητές στο ενεργητικό του. Προπονητής είναι ο κ. Βασίλης Σταύρου με βοηθό τον κ. Παναγιώτη Παπαδημητρούλα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τη διατροφολόγο κ. Γεωργία Μαυρογιάννη.

«ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Η «Ε» συνάντησε τη Λαρισαία αθλήτρια στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΛ όπου ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το Πανευρωπαϊκό του Βελιγραδίου και μίλησε μαζί της για τη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της. Η 14χρονη Δήμητρα δήλωσε υπερήφανη και τόνισε ότι αποτελεί τιμή για την ίδια το ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σ’ ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

«Είναι τιμή μου που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Νιώθω χαρά και ενθουσιασμό και πιστεύω ότι η συμμετοχή μου αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών μου γιατί η τεχνική κολύμβηση είναι ένα απαιτητικό άθλημα. Έχω στερηθεί πολλά πράγματα γιατί πρέπει να συνδυάσω τον αθλητισμό με το σχολείο και τα μαθήματά μου, αλλά όλα αυτά δεν θα γίνονταν πράξη χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών μου, των προπονητών μου της συνεργάτιδας διατροφολόγου αλλά και των ανθρώπων του συλλόγου.

Έχω άγχος γιατί θέλω να κάνω μία καλή παρουσία και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της διοργάνωσης» δήλωσε η Δήμητρα Παπανικολάου.

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΒΝΗΣΗ»

Από την πλευρά του ο προπονητής της 14χρονης αθλήτριας, Βασίλης Σταύρου επισήμανε τα εξής:

«Αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία για μία τόσο μικρή αθλήτρια να αγωνίζεται σ’ ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα όπως είναι το Πανευρωπαϊκό. Είχαμε μία άψογη συνεργασία με τη Δήμητρα για να μπορέσουμε να φτάσουμε σ’ αυτόν τον στόχο, τον οποίο είχαμε σχεδιάσει από την αρχή. Είναι μία επιτυχία που αντανακλά και στον σύλλογο γιατί πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια. Υπήρξε δηλαδή η στήριξη από τον σύλλογο τόσο στην αθλήτρια όσο και σε μένα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Ιδιαίτερα για έναν σύλλογο της περιφέρειας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό να διακρίνεται μία αθλήτριά του και να μετέχει στη σύνθεση της Εθνικής ομάδας. Αυτό δείχνει ότι η Λάρισα και ειδικότερα ο Λαρισαϊκός-Τιτάνες διαθέτουν το γονίδιο, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, γιατί είναι η δεύτερη φορά που μετέχει αθλητής μας στην εθνική ομάδα καθώς πριν δύο χρόνια είχαμε τον Βασίλη Μητάκο. Φέτος είναι η σειρά της Δήμητρας.

Είναι μία σημαντική επιτυχία για τη λαρισινή τεχνική κολύμβηση και πρόκειται αν μη τι άλλο για μια μεγάλη προσπάθεια της Δήμητρας τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό. Μέσα στο νερό αφορά στη συνεργασία που έχουμε και η δουλειά που κάνουμε εγώ με τη Δήμητρα και έξω από το νερό είναι η δουλειά που κάνουν οι γονείς με το παιδί» κατέληξε ο προπονητής Βασίλης Σταύρου.

Η Δήμητρα Παπανικολάου θα μεταβεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη όπου θα ενσωματωθεί με το κλιμάκιο Β’ Ελλάδος της Εθνική το οποίο στη συνέχεια θα ταξιδέψει αεροπορικώς για το Βελιγράδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass