Δ. Τσέτσιλας: Ο Αετός είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα

Το Μακρυχώρι επέστρεψε στην Α’ ΕΠΣΛ και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2018 22:06

Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Αετός Μακρυχωρίου επιστρέφει στη μεγάλη τοπική κατηγορία. Σ’ ένα χώρο που είχε βάλει τη δική του σφραγίδα για πάνω από τρεις δεκαετίες. Η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες και να βρει τις δυνάμεις για ανάκαμψη μετά τον περσινό υποβιβασμό και πλέον δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Για την προσπάθεια της φετινής περιόδου στην Α1 Εθνική, την επιτυχία της ανόδου αλλά και το αύριο της ομάδας, μίλησε στην «ΕτΔ» ο τεχνικός Δημήτρης Τσέτσιλας, ο οποίος τόνισε ότι η φετινή άνοδος ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία, άσχετα εάν αυτή δεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του τίτλου, καθώς ο σύλλογος έπρεπε αφενός να ξεπεράσει το σοκ του υποβιβασμού και αφετέρου να βρει το σθένος για να πραγματοποιήσει ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Ήταν μία επιτυχία, την οποία οι άνθρωποι του συλλόγου αφιέρωσαν μεταξύ άλλων στον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας Τάσο Κουρδή, μαζί με τις ευχές τους για ό,τι καλύτερο στη συνέχεια.

Μιλώντας για τη φετινή σεζόν ο Δ. Τσέτσιλας επισήμανε τα εξής:

«Το πρωτάθλημα της Α1 ήταν πολύ δύσκολο διότι από την αρχή υπήρξαν 4-5 ομάδες με στόχο την άνοδο. Πιστεύω ότι οι ομάδες που τελικά πέτυχαν τον στόχο τους το άξιζαν διότι σε όλο το πρωτάθλημα βρίσκονταν στις 3 πρώτες προνομιούχες θέσεις, άσχετα εάν υπήρξαν κατά διαστήματα κάποιες διακυμάνσεις. Εμείς μέχρι τα 2/3 του πρωταθλήματος βρισκόμασταν στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως λόγω του μικρού ρόστερ, της πορείας που κάναμε στο κύπελλο (γιατί προχωρήσαμε αρκετά μακριά) καθώς επίσης και των αρκετών απουσιών βασικών παικτών μείναμε πίσω στη βαθμολογία από το Κιλελέρ, το οποίο στο τέλος πήρε δίκαια την πρώτη θέση. Στα μπαράζ (τα οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να καταργηθούν, γιατί είναι εξοντωτικά για τις ομάδες) ο Αετός έδειξε σταθερότητα και χαρακτήρα και κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο».

-Υπάρχει ικανοποίηση από την επιστροφή της ομάδας στην Α’ ΕΠΣΛ; Ήταν αυτός ο πρωταρχικός στόχος ή θέλατε και το πρωτάθλημα;

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την άνοδο καθώς από το καλοκαίρι αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης. Φυσικά σε περίπτωση που παίρναμε και το πρωτάθλημα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Όταν όμως το καλοκαίρι πρέπει να αντιμετωπίσεις έναν υποβιβασμό μετά από 36 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε Α’ τοπική και Δ’ Εθνική, με πολλά εσωτερικά προβλήματα, λόγω αυτού του υποβιβασμού, το να καταφέρεις τη νέα χρονιά να πετύχεις άνοδο είναι πολύ σημαντικό.

Πολλά είναι τα παραδείγματα ιστορικών ομάδων του νομού που μετά από έναν υποβιβασμό δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα και σχεδόν εξαφανίστηκαν. Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης. Έπρεπε η διοίκηση, που παρέμεινε η ίδια, να βρει το κουράγιο να κάνει από την αρχή μια νέα ομάδα, να δώσει στόχο και όραμα τόσο στους παίκτες όσο και στον φίλαθλο κόσμο, ώστε να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη γι’ αυτήν κατάσταση. Πιστεύω ότι στο τέλος το πέτυχε.

- Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας και τι σημαίνει αυτή η άνοδος για την ομάδα;

«Το μυστικό της επιτυχίας ήταν η πολύ καλή συνεργασία διοίκησης – παικτών – προπονητή και η συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου, που παρά το ότι η ομάδα αγωνιζόταν σε μικρότερη κατηγορία ήταν κοντά μας. Γιατί ο Αετός στο χωριό του Μακρυχωρίου είναι ένας θεσμός που αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της διοίκησης και τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Μπιτσαρά, οι οποίοι σε όλες τις δύσκολες στιγμές έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και κράτησαν τις σωστές ισορροπίες, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου που πραγματικά ήταν μια παρέα και σε αυτούς οφείλεται το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας. Τέλος θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους αρχηγούς της ομάδας Φουσίκα, Τίκο, Μπουζώνα που πραγματικά σε μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα στάθηκαν κοντά της και βοήθησαν πολύ για να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου».

-Υπάρχει νέο αίμα, ταλέντα που μπορούν να στηρίξουν τον Αετό;

«Είναι γεγονός πλέον ότι τα νέα παιδιά έχουν αλλάξει τρόπο ζωής και όλο και λιγότερα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα μόλις φτάσουν στη Γ’ Λυκείου σχεδόν σταματούν το ποδόσφαιρο. Φέτος στο πρωτάθλημα πήραν αρκετά μεγάλη συμμετοχή νέα παιδιά όπως οι Μητσογιάννης και Τζίκας. Παρ’ όλα αυτά εμείς έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στις Ακαδημίες της ομάδας γύρω στα 80 παιδιά, τόσο από το χωριό όσο και από τις γύρω περιοχές. Εδώ θα πρέπει να τονίσω την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές των Ακαδημιών Τάσο Βασιλειάδη και Χρήστο Χατζηλιάδη. Θεωρώ ότι κάποια από τα παιδιά αυτά θα στελεχώσουν τη νέα χρονιά την ομάδα και πεποίθησή μου είναι ότι μπορούν πολύ πιο εύκολα να πάρουν συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία σε μια ομάδα που θα έχει στόχο την παραμονή της, παρά σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό με στόχο την άνοδο, όπως φέτος».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass