Ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΕ 95-67 ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ 1-0

Ρουά ματ στη... «βασίλισσα»

*Σήμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ (21:15) τη Ζαλγκίρις Κάουνας

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 16:28

Η εκκωφαντική εκκίνηση του Παναθηναϊκού (20-0 στο 5’) και η σεμιναριακή -χωρίς... διαλείμματα - άμυνα, οδήγησαν τους «πράσινους» σε μία άκρως πειστική εμφάνιση, υποχρεώνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα εφιαλτικό βράδυ.


Το «τριφύλλι» συνέτριψε με 95-67 τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Επόμενο ραντεβού αύριο και πάλι στο ΟΑΚΑ, πριν η σειρά μεταφερθεί στη Μαδρίτη.
Η άμυνα φέρνει τα πρωταθλήματα και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα στα 40 λεπτά της χθεσινής αναμέτρησης του ΟΑΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός... πέταξε από το παιχνίδι του την έλλειψη διάρκειας που παρουσίασε στα αμυντικά του καθήκοντα στην κανονική περίοδο και παραδίδοντας μαθήματα υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε υπόκλιση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εξελίχθηκε σε ρυθμιστή της άμυνας, επαναφέροντας το «παιδί-θαύμα» των Ισπανών, Λούκα Ντόντσιτς, στην... κανονικότητα, ενώ το αγαπημένο σχήμα του Τσάβι Πασκουάλ με τα τρία γκαρντ στο παρκέ (Καλάθης 11π., 16ασ., Τζέιμς 24π., Ντένμον 9π.) έβγαλε... φωτιές στην επίθεση, σημειώνοντας περίπου τους μισούς πόντους του Παναθηναϊκού και καλύπτοντας το κενό του Κέι Σι Ρίβερς (εκτός 12άδας με ενοχλήσεις στον ώμο).
«Άριστα» πήρε και τη γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, που κέρδισε κατά κράτος την αντίστοιχη της «Βασίλισσας».
Οι «πράσινοι» έδωσαν χθες μία άνευ προηγουμένου παράσταση και κέρδισαν το χειροκρότημα αναγνώρισης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος αγνόησε την ποινή απαγόρευσης της Euroleague απόλαυσε από τα VIP το θέαμα...
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-43, 95-67
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Τζέιμς 24 (3/3), Πέιν 8, Παππάς 3 (1), Ντένμον 9 (3), Γκιστ 8, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 9 (1), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 11 (1), Αντετοκούνμπο 6.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 8, Ράντολφ 11, Φερνάντεθ 3, Ντόντσιτς 10 (2), Ρέγιες, Αγιόν 8, Γιούστα 4, Κάρολ 4, Ταβάρες 5, Τόμπκινς 12 (1), Τέιλορ 2.
ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΟΙ 16 ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ
Οι 14 ασίστ από τις 2 Νοεμβρίου 2017 απέναντι στην Μπασκόνια ήταν η κορυφαία επίδοση του Νικ Καλάθη μέχρι τον πρώτο προημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Χθες το βράδυ ο γκαρντ του Παναθηναϊκού μοίρασε 16 ασίστ σε μία εκπληκτική εμφάνιση τόσο για τον ίδιο όσο και για τους «πράσινους» απέναντι στη «βασίλισσα». Ο Καλάθης που είναι και πρώτος σε σύνολο ασίστ τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση έγινε και ο Έλληνας παίκτης με το υψηλότερο ρεκόρ, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης έχει μοιράσει 15 ασίστ σε ένα ματς και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου 2016 κόντρα στην Μπασκόνια.
ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αγνόησε την ποινή που του έχει επιβληθεί από την Euroleague και έκατσε κανονικά στη θέση του στα VIP του ΟΑΚΑ. Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρακολούθησε από κοντά την πρώτη «μάχη» των «πράσινων» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, παραβλέποντας και πάλι την πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου για τις αναρτήσεις του στο instagram. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι εκδικάζεται στο CAS η προσφυγή του.
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο των 1ων αγώνων στα πλέι οφ της Euroleague σημειώθηκαν χθες τα εξής αποτελέσματα:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης 95-67 (1-0)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κίμκι 98-95 (1-0)
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εν τω μεταξύ σήμερα (21:15) στο ΣΕΦ ο περυσινός φιναλίστ Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» των πλέι οφ της Euroleague με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία είχε μία μικρή περιπέτεια χθες με το αεροπλάνο που την μετέφερε στην Αθήνα, καθώς κατά την προσγείωση υπήρξε πρόβλημα με τα φρένα, με αποτέλεσμα ο ένας τροχός να πάρει φωτιά. Η αποστολή των Λιθουανών τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια και χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός, είτε μέλους της ομάδας, είτε των υπόλοιπων επιβατών του αεροσκάφους.
Τα σημερινά παιχνίδια έχουν ως εξής:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:15
Φενέρμπαχτσέ-Μπασκόνια 20:15

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass