ΓΣΛ ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΘΕΛΟΥΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ(18.30)

Ντέρμπι στο κλειστό της Νεάπολης

Δημοσίευση: 14 Απρ 2018 22:19

Ντέρμπι σήμερα στις 18.30 στο κλειστό της Νεάπολης καθώς αγωνίζονται ΓΣΛ Φάρος και ΑΕΚ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.

Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την παραμονή (χθες με ανακούφιση δέχθηκαν τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου) ενώ οι φιλοξενουμενοι για να μπούνε στην τετράδα. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν περιθώρια για νέες απώλειες ειδικά ο Γυμναστικός που κινδυνεύει αν χάσει αυτό το παιχνίδι να μείνει στις οκτώ νίκες και να εμπλακεί σε πολλά σενάρια παραμονής στην κατηγορία.
Μάλιστα ο Μανώλης Παπαμακάριος δήλωσε χαρακτηριστικά χθες : «Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πρέπει να τα δώσουμε όλα εάν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ναι μεν μας βολεύει το γεγονός ότι παίζουν μεταξύ τους κάποιες ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους, όμως εμείς πρέπει να κοιτάμε και κοιτάμε μόνο την ομάδα μας χωρίς να μπαίνουμε σε διαδικασία υπολογισμών και σεναρίων».
Ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος που διέπρεψε ως παίκτης της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα καθώς όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του ενώ μεγάλο βάρος έριξε στην ψυχολογία μετά τη βαριά ήττα από τον Κόροιβο και κυρίως την άσχημη εμφάνιση που έκανε η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα ενώ θα πρέπει για μια ακόμα φορά να λύσει το θέμα του ψηλού. Χωρίς Βασιλόπουλο και Χάρις θα παραταχθεί η ΑΕΚ στη Λάρισα με τον προπονητή της Ντράγκαν Σάκοτα να δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η ομάδα έχει χαλαρώσει αρκετά μετά τους αγώνες με τη Στρασμπούρ. Θα έλεγα ότι έχουν χαλάσει κάπως τα σχέδιά μας, καθώς το πρόγραμμα που είχαμε δεν ήταν τόσο δύσκολο για να κρατήσουμε μια θέση στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Οπωσδήποτε πρέπει να κερδίσουμε τα τρία από τα τέσσερα ματς που απομένουν στην κανονική διάρκεια. Ο σημερινός μας αντίπαλος δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε στο ΟΑΚΑ. Έχει φέρει νέους παίκτες, όπως ο Μπαρτ που είναι σκόρερ και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιαδήποτε άμυνα. Στα γκαρντ επίσης ο Παπαντωνίου διανύει εξαιρετική χρονιά και επίσης ο Σάφτενααρ που όλοι γνωρίζουμε την αξία του. Θέλει προσοχή σήμερα.».
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Αγχωτικό πέρασμα από το κλειστό της Νέας Σμύρνη για τον Ολυμπιακό, στην «πρόβα τζενεράλε» πριν την έναρξη της σειράς των πλέι οφ της Euroleague με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 79-73 του Πανιωνίου, για την 23η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, με τους «κυανέρυθρους», που παλεύουν για την παραμονή τους, να... αγγίζουν την έκπληξη, αλλά να... προδίδονται από την αστοχία τους στη γραμμή των ελευθέρων βολών.
Σε αναμετρήσεις για την 23η αγωνιστική στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου      87-63
Πανιώνιος-Ολυμπιακός      73-79 (κθ)
ΣΗΜΕΡΑ
Κύμη-Ρέθυμνο      16:30
Τρίκαλα-Άρης      16:30
ΓΣΛ/Φάρος-ΑΕΚ      18:30
ΑΥΡΙΟ
ΠΑΟΚ-Λαύριο      17:00
Προμηθέας Π.-Κόροιβος      19:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
Παναθηναϊκός      46 -23αγ.
Ολυμπιακός      42 -23αγ.
Προμηθέας Πατρών      36
ΠΑΟΚ      36
ΑΕΚ      35
Λαύριο      35
Κύμη      33
Κολοσσός Ρόδου      32 -23αγ.
Ρέθυμνο      30
ΓΣΛ/Φάρος      30
Πανιώνιος      30 -23αγ.
Κόροιβος Αμαλιάδας      29
Άρης      29
Τρίκαλα      25

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ
Πρώτος σκόρερ της Α1 μπάσκετ ο Σπανούλης

stin korufaia pentada tis eurwligka pali o spanoulis.w hr

O Λαρισαίος Βασίλης Σπανούλης... πάτησε ακόμη μία κορυφή, γράφοντας ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα από καταβολής ΕΣΑΚΕ. Στην εν εξελίξει αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, για την 23η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» προσπέρασε τους 5.200 πόντους καριέρας, όσους είχε ο μέχρι χθες πρώτος σκόρερ της ελληνικής λίγκας, Νίκος Χατζής, και «αναρριχήθηκε» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, λίγες μάλιστα εβδομάδες μετά την πρώτη θέση στον πίνακα των κορυφαίων πασέρ της Euroleague.Ο έμπειρος γκαρντ ξεπέρασε τον Χατζή περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, ευστοχώντας σε δύο ελεύθερες βολές και φτάνοντας τους συνολικά 9 πόντους στον αγώνα (5.201).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass