ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΛ ΦΑΡΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΒΟ (18:00)

Δυνατό παιχνίδι στην Αμαλιάδα

*Θ. Σκουρτόπουλος: «Θεωρητικά δεν έχουμε πρόβλημα, εξετάζουμε όμως όλα τα σενάρια, γι' αυτό ψάχνουμε να βρούμε την έξτρα νίκη»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2018 17:00

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος αντιμετωπίζει στην Αμαλιάδα τον Κόροιβο (18:00) σ' ένα ακόμα παιχνίδι με σημαντική βαθμολογική σημασία ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους που ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού με τον Πανιώνιο. Μάλιστα η διοίκηση της ομάδας της Αμαλιάδας έκανε έκκληση στον φίλαθλο κόσμο να γεμίσει το κλειστό στην προσπάθεια για παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια».

Εξαιτίας της σημερινής αγωνιστικής δράσης οι παίκτες του Γυμναστικού έκαναν Πάσχα στο γήπεδο καθώς με εξαίρεση το ρεπό του Μ. Σαββάτου, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα όπως και χθες το πρόγραμμα είχε κανονικά προπόνηση. Η αποστολή των «πρασίνων» έφτασε χθες το βράδυ στον Πύργο και σήμερα το πρωί θα γίνει μία ακόμη προπόνηση.

Κόροιβος και Γυμναστικός αναμετρώνται για δεύτερη φορά σε επίπεδο Α1 Εθνικής, στη ρεβάνς του αγώνα του 1ου γύρου στη Λάρισα (στις 16/12), όπου η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου είχε επικρατήσει με 82-79, έχοντας ως κορυφαίους τον Ουέαρ που είχε πετύχει νταμπλ-νταμπλ με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Παπαντωνίου με 17 πόντους.

«Θεωρητικά δεν έχουμε πρόβλημα σχετικά με την παραμονή μας στην κατηγορία. Εξετάζουμε όμως όλα τα σενάρια, γι' αυτό ψάχνουμε να βρούμε την έξτρα νίκη. Είναι ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας για τους γηπεδούχους, γιατί εάν χάσουν ουσιαστικά θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο σχετικά με την παραμονή τους στην κατηγορία. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε προβλήματα, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό» δήλωσε ο τεχνικός του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Σήμερα επίσης, η τελευταία του βαθμολογικού πίνακα ομάδα των Τρικάλων υποδέχεται τον Πανιώνιο, στο ντέρμπι των ουραγών της αγωνιστικής, που μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τον Κόροιβο.

Αύριο ο αήττητος Παναθηναϊκός, που από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνίζεται στην Κρήτη απέναντι στο Ρέθυμνο. Πιο δύσκολη αποστολή έχει ο δεύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα, Ολυμπιακός, που πριν τα πλέι οφ με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λαυρίου, σε αγώνα στην έδρα της ομάδας του Χρήστου Σερελή. Οι γηπεδούχοι μοιράζονται πλέον την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με Προμηθέα Πατρών, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και μέχρι την 26η και τελευταία αγωνιστική, καλούνται να πετύχουν θετικά αποτελέσματα που θα τους επιτρέψουν να τερματίσουν στη θέση που βρίσκονταν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Εξάλλου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο κλειστό του ΟΑΚΑ και ένας εκ των δύο θα υποχωρήσει στον βαθμολογικό πίνακα, στη μάχη για την τετράδα. Με προπονητή τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο Άρης θέλει νίκη πάση θυσία απέναντι στην Κύμη, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τέλος, στη Ρόδο, ο Κολοσσός αναζητά μια νίκη οκτάδας κόντρα στον Προμηθέα, την ώρα που οι Αχαιοί στοχεύουν ψηλά και δεν έχουν περιθώριο βαθμολογικών απωλειών.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και οι διαιτητές:

ΣΗΜΕΡΑ

18:00, Κόροιβος-ΓΛ Φάρος: Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος-Τσώνος (Πίγκας)

18:00, Τρίκαλα-Πανιώνιος: Πηλοϊδης-Τσαρούχα-Βαρδάλος (Μηναρετζόπουλος)

ΑΥΡΙΟ

16:00, Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός: Κορομηλάς-Ψαριανός-Δαρλαμήτσος (Μαχαιριανάκης)

17:00, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Σχινάς-Σώμος-Πουρσανίδης Κ. (Ελευθεριάδης)

18:00, Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας Π.: Αναστόπουλος Π.-Τζαφλέρης-Θεονάς (Βιτζηλαίος)

18:00, Άρης-Κύμη: Καρακατσούνης-Δεσλής-Ξενικάκης (Παπαγεωργίου)

18:15, Λαύριο-Ολυμπιακός: Μάνος-Μπήτης-Λόρτος (Ντάβαρης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναθηναϊκός    42

Ολυμπιακός         38

Λαύριο  34

Προμηθέας Π.    34

ΠΑΟΚ      34

ΑΕΚ         34

Κύμη      31

Κολοσσός Ρ.        30

ΓΛ Φάρος             29

Ρέθυμνο               29

Άρης       28

Πανιώνιος            27

Κόροιβος             27

Τρίκαλα                24

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass