ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16:00 ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Φιλικό της Εθνικής Γυναικών στο Αλκαζάρ

• Δ. Μπατσίλας: «Βρισκόμαστε σε μία χρονιά ανανέωσης και δοκιμής νέων αθλητριών»

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 22:04

Ο δρόμος της συγκρότησης της νέας Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών περνά από τη Λάρισα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει δύο φιλικές αναμετρήσεις στο στάδιο Αλκαζάρ με επίλεκτη ομάδα νεαρών ποδοσφαιριστών της ΕΠΣΛ (γεννηθέντων τα έτη 2003 και 2004) σε μία περίοδο ανανέωσης και δοκιμών νέων αθλητριών, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την Εθνική Νεανίδων, με στόχο τη στελέχωση της νέας Εθνικής Γυναικών που θα λάβει μέρος στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται σήμερα στις 16:00 και ο δεύτερος την Μ. Πέμπτη στις 11.00 το πρωί. Η είσοδος για το κοινό στο στάδιο Αλκαζάρ είναι δωρεάν.
Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Γυναικών είναι ο Δημοσθένης Κάβουρας, ενώ στο τεχνικό τιμ μετέχει και ο Λαρισαίος, Δημήτρης Μπατσίλας, που είναι άμεσος συνεργάτης σε όλες τις Εθνικές ομάδες (Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων), υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και σκάουτινγκ. Ο ίδιος διετέλεσε πρώτος προπονητής στην Εθνική Γυναικών τη διετία 2005-07. Φυσικά το λαρισινό στοιχείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επεκτείνεται και σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς στην ομάδα μετέχει η Σοφία Κόνγκουλη, βασική σέντερ φορ, με καταγωγή από το Ελευθεραί, η οποία αγωνίζεται στη Βερόνα και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα που δίνει το «παρών» σε ένα από τα πιο δυνατά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης σε επίπεδο γυναικών, όπως το Ιταλικό.
«Βρισκόμαστε σε μία χρονιά ανανέωσης και ανεύρεσης νέων αθλητριών. Έρχονται νέα πρόσωπα προς ένταξη στη μεγάλη ομάδα, κυρίως από την Εθνική Νεανίδων και θέλουμε να δούμε την αγωνιστική χημεία» δήλωσε στην «Ε» ο Δημήτρης Μπατσίλας και πρόσθεσε:
«Αυτή τη στιγμή η Εθνική ομάδα έχει έναν βασικό κορμό 12 αθλητριών και θέλουμε να επιλέξουμε τα υπόλοιπα κορίτσια για την τελική 20άδα με την οποία θα πάρουμε μέρος στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Πρέπει να τονίσουμε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ένας από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΠΟ και ήδη γίνονται προσπάθειες προκειμένου να γίνουν ουσιαστικά βήματα και σε επίπεδο υποδομών-ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα».
Στην αποστολή της Εθνικής Γυναικών μετέχουν οι παρακάτω αθλήτριες:
Τερματοφύλακες: Πελετίδου (ΠΑΟΚ), Παπακωνσταντίνου (ΠΑΟΚ), Γαβριηλίδου (Άρης)
Αμυντικοί: Σιδηρά (Απόλλων Laidys), Χατζηγιαννίδου (ΠΑΟΚ), Κυνωσίδου (Απόλλων Laidys), Καραπέτσα (Αμαζόνες Δράμας), Γκάτσου (ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Κακαμπούκη (ΠΑΟΚ), Κυδωνάκη (ΟΦΗ), Μάρκου (ΠΑΟΚ), Λάγιου (Γλυφάδα Οδυσσέας), Παπαδοπούλου (Αμαζόνες), Κοκοτσάκη (ΟΦΗ), Βαρδάλη (ΠΑΟΚ), Παράσχου (Άρης), Χατζηνικολάου (Αμαζόνες Δράμας)
Επιθετικοί: Σπυριδωνίδου (Άρης), Κόνγκουλη (Βερόνα), Μωραΐτου (Κλόπενμπουργκ)Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΛ
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της ΕΠΣΛ, Κυριάκος Κυζιρίδης κάλεσε για το σημερινό πρώτο φιλικό παιχνίδι τους Νικολακούλη Ι., Μπούρα, Γώγο, Τσιούπρο, Ζησούλη, Πέτσουλα (ΑΕΛ), Ελέζι (Μελισσοχώρι), Ζιάρρα, Μπλαντά, Παπαδάκο (Ηρακλής Λάρ.), Τριανταφύλλου, Παπαγεωργίου (Ακαδ. Τυρνάβου), Βλησαρούλη (Απόλλων Λάρ.), Γκάνα (Πελασγιώτιδα), Μπάγκα Δ. (Μαυροβούνι), Γκατζιούρα, Γραβάνη, Παπαθανασίου (Νίκη Μιχαήλ), Καρέλα (Δήμητρα Γιάνν.), Μουσκεμένο (Διογένης), Γκούμα Δ. (Βαλανίδα) και Τσιαμπαλή (Ανθούπολη).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass