ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ 3-0

Εμφάνιση σαν ψέμα στο δεύτερο μέρος...

• Πολύ καλή στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι, δεν της δόθηκε πέναλτι

Δημοσίευση: 02 Απρ 2018 22:29

Μια εμφάνιση σαν ψέμα (μέρα που ήταν, πρωταπριλιά) έκανε η ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος του αγώνα στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης όπου έχασε με 3-0 (τα γκολ Κονέ 11’ και Αλμπάνης 66’,72’) και πλέον πρόσθεσε άγχος(μάλλον προσωρινό) για την παραμονή καθώς χρειάζεται τουλάχιστον ένα βαθμό για να σωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα των ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Αυτό που προβλημάτισε δεν ήταν ότι δεν θα καταφέρει να πάρει τον βαθμό της παραμονής, θεωρείται απίθανο να υποβιβαστεί, αλλά το γεγονός ότι με την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο δεν δείχνει ικανή να πάρει αποτέλεσμα στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.
Αντίθετα στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μια πολύ καλή ΑΕΛ που αγωνίσθηκε ανοιχτά και παρότι δέχθηκε νωρίς τέρμα(Κονέ 11’) είχε δοκάρι με τον Μασούρα (34’) ενώ δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι όταν ο Ζησόπουλος στο 13’ ανέτρεψε τον Ντέλετιτς. Η κατοχή της ΑΕΛ ήταν 68% και αυτό λέει πολλά...
Αλλά τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο πρώτο μέρος ... Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε μια αδικαιολόγητη καθίζηση και το τελικό αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά με πρωταγωνιστή για τους γηπεδούχους τον πολύ καλό Αλμπάνη.
Η ΑΕΛ αγωνίσθηκε με νέο τεχνικό(τον Σωτήρη Αντωνίου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι), νέα τακτική 3-5-2 αλλά στην τριάδα των σέντερ μπακ δείχνει να λείπει ο Γκόλιας που κατά την προσωπική μας εκτίμηση είναι ανώτερος του Γιοβάνοβιτς ενώ και στη μεσαία γραμμή ίσως χρειάζεται κάποια άλλη λύση καθώς ορισμένοι παίκτες είχαν απόδοση πολύ χαμηλή.
Πάντως μέχρι το κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ(μάλλον στις 18 Απριλίου) ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου, που στο ντεμπούτο του δεν στάθηκε τυχερός, έχει χρόνο να διορθώσει πολλά ενώ μεσολαβεί και ένα ακόμα επίσημο παιχνίδι, αυτό με τον Παναιτωλικό εντός έδρας στις 15 Απριλίου που όμως επιβάλλεται να κυνηγήσει αποτέλεσμα για να μπορέσει η ομάδα να απελευθερωθεί στα τελευταία παιχνίδια αλλά και να αξιολογηθεί καλύτερα το έμψυχο δυναμικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Με τη χθεσινή του νίκη ο Απόλλων Σμύρνης έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία και φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου στο ντεμπούτο του στην ΑΕΛ αλλά και στη Super League ξεκίνησε με την τακτική που έδειξε στα φιλικά παιχνίδια το 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Μπόζοβιτς, στην τριάδα της άμυνας ήταν οι Γιοβάνοβιτς, Μόρας και Ζίζιτς.
Στη μεσαία γραμμή δεξί χαφ ο Μασούρας και αριστερό ο Μλαντένοβιτς ενώ η τριάδα του κέντρου αποτελούνταν από τους Λαγό, Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς. Στην επίθεση έπαιξαν οι Ντέλετιτς και Κρίζμαν.
Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης Γιώργος Παράσχος επέλεξε το 3-4-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χουάντερσον και στην άμυνα τους: Κύργια, Ζησόπουλο και Κοντοέ.
Στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν δεξιά ο Στάθης, αριστερά ο Ναδάλες με τους Παπάζογλου, Τσουκαλά να είναι τα δύο αμυντικά χαφ.
Μπροστά τους έπαιξαν οι Αλμπάνης, Κονέ και στην κορυφή ο Ελμπάζ με τους τρεις τους να αλλάζουν συχνά θέσεις.
Η ΑΕΛ από την αρχή φάνηκε ότι θα έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που στην πρώτη φάση έβαλε ένα γκολ με τον Κονέ με ευθύνη της «βυσσινί» άμυνας(11’).
Η αντίδραση της λαρισινής ομάδας ήρθε γρήγορα αλλά ο διαιτητής Καραντώνης δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ντέλετιτς(13’).
Η πίεση της ΑΕΛ συνεχίσθηκε αλλά οι παίκτες της δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Χουάντερσον που απέκρουε τα σουτ των παικτών της ΑΕΛ ενώ ο Μασούρας στο 42’ σημάδεψε το δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή φάση για την ΑΕΛ όταν ο Ντέλετιτς στο 48’ δεν νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά εκεί έμελλε να τελειώσει το παιχνίδι.
Ο Απόλλωνας Σμύρνης άρχισε να ισορροπεί τον αγώνα, οι αλλαγές του Αντωνίου δεν βοηθούσαν και στο 66’ ο Αλμπάνης κάνει το 2-0 ενώ λίγο αργότερα(72’) το 3-0 δίνοντας τέλος στο παιχνίδι.
Ο Απόλλωνας Σμύρνης πήρε μια μεγάλη σε έκταση νίκη αλλά με την εικόνα του αγώνα να αδικεί την ΑΕΛ .
Την κατάρρευση πάντως στο δεύτερο μέρος θα πρέπει να συζητήσουν ο προπονητής με τους παίκτες τις επόμενες μέρες...

 

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ
6’ :Ο Κονέ από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή ύστερα από σέντρα του Αλμπάνη σουτάρει αλλά η μπάλα βρίσκει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Μπόζοβιτς.
11’: Ο Αλμπάνης από αριστερά κάνει σέντρα και ο Ελμπάζ σουτάρει , αποκρούει ο Μπόζοβιτς η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει πλάγια για τον Κονέ που κάνει νέο σουτ και με τη βοήθεια του σώματος του Γιοβάνοβιτς τη στέλνει στα δίχτυα (1-0).
17’: Σουτ Κονέ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
22’: Σουτ του Ζίζιτς από το σημείο του πέναλτι κάτω από την πίεση του Παπάζογλου μπλοκάρει ο ο Χουάντερσον.
23’ : Ο Κριζμάν μέσα στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά σουτάρει αλλά ο Χουάντερσον με το δεξί πόδι διώχνει σε κόρνερ.
27’ : Σουτ του Αλμπάνη έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Μπόζοβιτς με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
28’:Ο Μλαντένοβιτς από αριστερά κάνει σέντρα και ο Μασούρας πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
32’: Ο Μιλοσάβλιεβιτς σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Χουάντερσον.
34’ : Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά από τον Ναδάλες, ο Κύργιας στο δεύτερο δοκάρι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
42’: Σέντρα από αριστερά του Μλαντένοβιτς η μπάλα φθάνει στον Μασούρα που σουτάρει, αποκρούει ο Χουάντερσον, στη συνέχεια η μπάλα φθάνει στον Κριζμάν που πιάνει νέο σουτ αλλά αποκρούει ο Παπάζογλου. Στη συνέχεια παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Μασούρας που κάνει νέο σουτ αλλά η μπάλα βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον και καταλήγει άουτ.
48’ : Κάθετη πάσα του Ναζλίδη στον Ντέλετιτς που βγαίνει μόνος απέναντι από τον Χουάντερσον αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης.
66’: Ο Ναδάλες από τα αριστερά κάνει σέντρα, ο Αλμπάνης γίνεται κάτοχος της μπάλας, ξεπερνάει τον Μόρα και με ωραίο σουτ κάνει το 2-0.
72’: Σέντρα από δεξιά του Στάθη σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ και η μπάλα φθάνει στον Αλμπάνη που με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διαμορφώνει το τελικό 3-0.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Μπόζοβιτς δεν είχε ευθύνη στα γκολ που δέχθηκε αλλά δεν έκανε κάποια σπουδαία απόκρουση. Τα τρία σέντερ μπακ λίγα πράγματα με χειρότερο τον Γιοβάνοβιτς. Ο Μασούρας καλός ενώ ο Μλαντένοβιτς υστέρησε σε αμυντικά καθήκοντα. Μέτριος ο Φατιόν, άσχημος ο Λαγός αλλά πολύ καλός ο Μιλοσάβλιεβιτς.
Ο Ντέλετιτς ήταν ο καλύτερος από τους επιθετικούς αφού δεν φάνηκαν Κριζμάν και Ναζλίδης.
Ο Λεοζίνιο και ο Γκόλιας δεν είχαν ουσιαστικά καμία συμμετοχή στον αγώνα.
Από τον Απόλλωνα Σμύρνης κορυφαίος ο Αλμπάνης και τον ακολούθησα ο Χουάντερσον. Πολύ καλοί οι: Ζησόπουλος, Κονέ, Στάθης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας) αδίκησε την ΑΕΛ με κρισιμότερη φάση τον μη καταλογισμό του πέναλτι σε βάρος του Ντέλετιτς. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κύργιας, Ναδάλες, Ζησόπουλος, Φατιόν, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς, Μόρας.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Ι. Δημητριάδης (Καστοριάς), Β. Νικολακάκης (Ηρακλείου).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας (63’ Χουάρες), Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (88’ Ανιέτε), Ελμπάζ (74’ Καστιγιέχος).
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63’ Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Λαγός (46’ Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (78’ Γκόλιας), Ντέλετιτς, Μλαντένοβιτς.

 

 

Συμπλήρωσε κάρτες ο Άντονι Φατιόν

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτοί ήταν ο Άντονι Φατιόν που έφτασε τις δεκατρείς και έτσι θα απουσιάσει σε δύο από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες των «βυσσινί», ενώ ακόμα κίτρινη κάρτα είδαν ο Μάρκο Γιοβάνοβιτς, ο Μίλος Ντέλετιτς και ο Βαγγέλης Μόρας. Στο όριο βρίσκονται πέντε παίκτες, ο Νίκος Γκόλιας με τον Τάσο Λαγό και τον Βαγγέλη Μόρα (έχει 5 από τη θητεία του στον Παναιτωλικό) με έξι και ο Γιάννης Μασούρας με το Μλάντεν Μπόζοβιτς με τρεις. Επτά κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Νίκολα Ζίζιτς στο εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του, στους εκτός έδρας αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 28η αγωνιστική και με Ξάνθη για την 29η αγωνιστική. Τέλος τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς στο εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του, στον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη, για την 29η αγωνιστική.

 

 

Η μάχη της παραμονής

Το όριο για την παραμονή στην κατηγορία με εκτιμήσεις φθάνει τους 27 βαθμούς και η ΑΕΛ μάλλον έμπλεξε προσωρινά καθώς με δεδομένα τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό και Λαμία θεωρείται απίθανο να υποβιβαστεί.
Αναλυτικά η βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις και τα παιχνίδια των ομάδων που μάχονται για υποβιβασμό(θεωρείται δεδομένο ότι ο Πλατανιάς Χανίων αποχαιρέτησε την κατηγορία):
12. ΑΕΛ    26
13. Λαμία    25
14. Απόλλων Σμύρνης    22*
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
15. Κέρκυρα    21
16. Πλατανιάς    10
*Έχει ματς λιγότερο ο Απόλλων Σμύρνης (τη Μεγάλη Τετάρτη 4/4 στις 19:30 στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα)

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ (26 β.)
15/4 15:00 Παναιτωλικός (Μ)
22/4 19:00 ΠΑΣ Γιάννινα (Ε)
29/4 19:00 Ξάνθη (Ε)
6/5 19:00 Λαμία (Μ)

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ (25 β.)
14/4 15:00 Απόλλων Σμύρνης (Μ)
22/4 19:00 Παναιτωλικός (Ε)
29/4 19:00 ΠΑΣ Γιάννινα (Μ)
6/5 19:00 ΑΕΛ (Ε)

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (22 β.)
4/4 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα (Ε)
14/4 15:00 Λαμία (Ε)
22/4 19:00 Ολυμπιακός (Μ)
29/4 19:00 Αστέρας (Ε)
6/5 19:00 ΑΕΚ (Μ)

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (21 β.)
16/4 19:00 Ολυμπιακός (Ε)
22/4 19:00 Αστέρας (Μ)
29/4 19:00 ΑΕΚ (Μ)
6/5 19:00 Ατρόμητος (Ε)
*Με (Μ) τα ματς που έχουν στην έδρα τους, με (Ε) τα ματς εκτός έδρας.

 

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass