Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

«Grexit» εισηγήθηκε ο Χούμπελ

*Στη σκιά των δυσμενών εξελίξεων η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 15:22

Τα… μηνύματα που πήρε ο Βαγγέλης Γραμμένος από τη συνάντηση με τον Χέρμπερτ Χούμπελ αποδείχθηκαν, ατυχώς, αληθινά.

Ο Αυστριακός πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ομοσπονδίας, στην έκθεσή του προς τη FIFA, εισηγήθηκε αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και όχι μόνο για τους συλλόγους μα και για τις Εθνικές ομάδες. Προφανώς, ο Χούμπελ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο και τις δράσεις που του εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού από την τοποθέτησή του στην Αθήνα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει επί τούτω, αναφέρθηκε με σαφήνεια σε μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί.

«Η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων», αναφέρεται σε σημείο της έκθεσής του. Τι περιγράφει ως «τωρινή κατάσταση»; Την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο, την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος, τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των δικαστικών αποφάσεων και στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την Ομοσπονδία, οι οποίες δεν εισακούστηκαν αφού δεν υλοποιήθηκαν. Η έκθεση-εισήγηση Χούμπελ θα παραληφθεί από την Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το προσεχή Μάιο, ενδεχομένως και Ιούνιο, που σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν κάποια από τα κακώς κείμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρόνος έχει λιγοστέψει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GREXIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

- Καμία Εθνική ομάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις.

- Κανένας σύλλογος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League ή το Europa League.

- Διεθνή επίσημα φιλικά, εντός ή εκτός συνόρων, δεν θα επιτρέπονται, κάτι που θα επιφέρει ποδοσφαιρική απομόνωση για τη χώρα μας.

- Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές, αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ομοσπονδία. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός αγωνίζεται ήδη με συμβόλαιο στη χώρα μας αποκτά απευθείας το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για λύση της συνεργασίας με την ομάδα του.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ GREXIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

- Χάνει τη δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της FIFA

- Χάνει τη δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της UEFA

- Δεν μπορεί να κάνει προτάσεις για την ατζέντα του Κογκρέσου της FIFA και της UEFA

- Δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει υποψήφιους για την προεδρία της FIFA, της UEFA, καθώς και για μέλη σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτροπές

- Δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αναπτυξιακά προγράμματα της FIFA

- Χάνει όλα τα δικαιώματα των μελών της UEFA και της FIFA.

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: «ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ»

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, παρουσία των εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Έντι Ντερβισάι και Μάριου Γεωργίου. Τα μέλη της Ε.Ε. ενημερώθηκαν και επίσημα για το περιεχόμενο της εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ομοσπονδιών-Μελών της FIFA, στην οποία ζητείται η άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA, κοινώς... Grexit.

«Βασική προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η λίγκα. Υπάρχει κίνδυνος για την εικόνα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί, να είμαστε σκληροί και να στείλουμε μήνυμα ότι παίρνουμε μέτρα κατά της βίας. Απαιτούνται ενέργειες. Υποστηρίζουμε κι εμπιστευόμαστε πλήρως τον πρόεδρο της ΕΠΟ και το έργο του. Ζητούμε αναλόγως να τον στηρίζει και να ενεργεί μαζί του το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Θέλουμε την υποστήριξη και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει η λίγκα να ολοκληρωθεί ομαλά και να δούμε πράξεις κι άμεσες αποφάσεις από τα δικαστικά όργανα. Να δούμε ότι γίνεται πόλεμος κατά της βίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντερβισάι, ο οποίος επέμεινε στη λήψη συγκεκριμένων σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και ζήτησε να υπάρξει πλήρες κανονιστικό πλαίσιο έως την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επισήμανε ομόφωνα στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης «την ομοψυχία των μελών της και την αταλάντευτη βούληση να προχωρήσουν σε αλλαγές στη συνολική λειτουργία και δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα του τα επίπεδα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, διέψευσε τις φήμες περί παραίτησής του, ενώ υπερασπίστηκε το μέχρι τώρα έργο της διοίκησής του, τονίζοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές. «Ουδέποτε εξεδήλωσα επιθυμία να παραιτηθώ, ούτε έχω την πρόθεση να παραιτηθώ. Φέτος στο πρωτάθλημα είχαμε ιδιαίτερο ανταγωνισμό και καθόλου εκτεταμένα επεισόδια. Δεν μπορούν τα επεισόδια να διακόπτουν το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχουν ποινές και οι αποφάσεις των οργάνων να συνετίζουν. Είναι εμφανής η ομοψυχία της Εκτελεστικής Επιτροπής και απαρέγκλιτη η βούλησή της να προχωρήσει σε τομές. Το πρωτάθλημα θα τελειώσει όπως άρχισε. Η διοίκηση θα υλοποιήσει τους στόχους της. Επανεξετάζουμε το νομικό πλαίσιο για να θωρακιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Σε 7 μήνες δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τα πάντα. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει και η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λάβει σύντομα το τελικό πλαίσιο θέσεων της ΕΠΟ υπογράμμισε ο κ. Γραμμένος.

Στο ζήτημα της διαιτησίας, η Εκτελεστική Επιτροπή επικύρωσε την προσθήκη στην ΚΕΔ του Ισπανού Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν, ο οποίος αναλαμβάνει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ενώ οριστικοποίησε την απόφαση για χρήση του Video Assistant Referee (VAR) τη νέα περίοδο, θέτοντας ως επικεφαλής τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Η νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας είναι η εξής:

Επικεφαλής: Βίτορ Μέλο Περέιρα

Νέο Μέλος / Επαγγελματικά πρωταθλήματα: Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν

Μέλος / UEFA Convention Project Leader: Σταύρος Τριτσώνης

VAR Project Leader: Μιχάλης Κουκουλάκης

Μέλος / Γ΄εθνική – Γυναικείες διοργανώσεις – Υποδομές: Δημήτριος Καλύβας

Μέλος / Παρατηρητές Διαιτησίας: Ιωάννης Τσαχειλίδης

Συνεργάτης ΚΕΔ: Νικόλαος Ιωσηφόγλου

Συνεργάτης ΚΕΔ, Εκγύμναση Διαιτητών: Βασίλης Λώλης

Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Κύρος Βασάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass