ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιάννης Κατέρης πρόεδρος στον ΓΣΛ!

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2015 10:34

Του Σωτ. Κέλλα

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο του λαρισινού μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια έχει βυθιστεί στην ανυποληψία τόσο σε συλλογικό επίπεδο (απλά δύο σωματεία στη Β’ Εθνική κατηγορία) όσο και σε ατομικό (παίκτης σε μικρή εθνική ομάδα από λαρισινούς συλλόγους έχει να κληθεί πάνω από πέντε χρόνια).

Αυτό φαίνεται ότι έχει ευαισθητοποιήσει αρκετούς φίλους του αθλήματος που βλέπουν σαν μοναδική ευκαιρία ανόδου του αθλήματος στην πόλη την ενεργοποίηση του ΓΣΛ και αυτό γίνεται μέσα από τον Φοίνικα.

Ο ΓΣΛ αναγεννιέται από τις στάχτες του Φοίνικα που θα έχει όμως το έμβλημα και τα χρώματα της ομάδας σύμβολο για όλη την πόλη που μαζί της μεγάλωσαν πολλές γενιές Λαρισαίων.

Ήδη η προσωρινή διοίκηση του Φοίνικα ετοιμάζει αλλαγή καταστατικού που θα μετονομάσει την ομάδα σε ΓΣΛ και πρόεδρος θα είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Κατέρης με αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Βουτσιλά.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του μάλλον θετικά με την πρόσληψη ως προπονητή του Βόσνιου Μάριο Πρίμορατς, μιας μεγάλης μορφής του αθλήματος.

Ο Γιάνννης Κατέρης που ασχολήθηκε ένα μικρό διάστημα με την ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε να ηγηθεί της αναγέννησης του ιστορικού σωματείου της πόλης. Ο λόγος απλός... «Οι γενιές των Λαρισαίων μεγάλωσαν με την ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο, τον ΓΣΛ στον μπάσκετ και την ΕΑΛ στο βάλει. Από μικρά παιδιά θυμόμαστε ότι κάθε Σάββατο απόγευμα πηγαίναμε όλοι μαζί και βλέπαμε αγώνες του ΓΣΛ που αποτελούσε το αθλητικό γεγονός της ημέρας, το κενό αυτής της ομάδας για όλη την πόλη είναι τεράστιο.

Ιστορική ευθύνη όλων των Λαρισαίων είναι να ξαναϋπάρξει η συγκεκριμένη ομάδα και θα έχουμε βασική φιλοσοφία την ιστορική συνέχεια του ΓΣΛ στηριζόμενη σε αθλητικά πρότυπα που δημιούργησε ο ιστορικός σύλλογος. Η ανάδειξη της ποιότητας μέσα από την ποσότητα. Θεωρώ άσχημο για την πόλη που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα σε υψηλή κατηγορία, δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη αλλά πρέπει να στηριχθεί σε υποδομές που όμως αυτό θα γίνει μέσα από την ποιοτική προπόνηση που θα γίνει από τον Μάριο Πρίμορατς και τον ολιγομελή αριθμό παικτών-ταλέντων. Στόχος λοιπόν θα είναι η ανάδειξη ταλέντων που θα παίζουν από μικρή ηλικία στην ομάδα και θα την κάνουν σύντομα πρωταγωνίστρια. Δεν πιστεύουμε ότι η Λάρισα δεν έχει ταλέντα στο μπάσκετ.

Σχετικά με τα υπόλοιπα μέλη που θα στελεχώσουν τη διοίκηση δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο λέγοντας ότι θα είναι άνθρωποι που θα μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και την ίδια φιλοσοφία και έχει γίνει πράξη με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Βουτσιλά.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά οι: Δημήτρης Βουτσιλάς, Γιάννης Κατέρης, Μαριο Πρίμορατς και ο Θάνος Κουκουράβας που θα είναι ο συνδετικός κρίκος των διοικήσεων του παλιού ΓΣΛ με το νέο.

Οι σημερινές αθλητικές

τηλεοπτικές μεταδόσεις

Το πρόγραμμα των σημερινών αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως ακολούθως:

12:30 ΕΡΤ2 Ευρωπαϊκοί Αγώνες Ρυθμική γυμναστική - Τελικοί οργάνων

15:00 ALPHA Formula 1: GP Αυστρίας

18:00 OTE Sport 6 HD Μεξικό – Σλοβακία World League

21:00 ΕΡΤ2 Ελλάδα – Κίνα World League

22:00 ΣΚΑΪ Κολομβία - Περού Copa America

00:30 ΣΚΑΪ Βραζιλία – Βενεζουέλα Copa America



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass