ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Επανεκκίνηση στη Σούπερ Λίγκα

*Μπορεί και την επόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 16:39

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Αθλητισμού να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη» στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου, χωρίς να την ενδιαφέρει το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, ενώ ανέφερε πως όταν θα σοβαρευτούν οι παράγοντες, θα συνυπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων, στα γήπεδα. Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Για το έργο της Κυβέρνησης στον αθλητισμό και τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μηδενίζει αυτά που έχουμε κάνει αυτά τα τρία χρόνια. Το διακόψαμε για λόγους δημοσίας τάξης. Εγώ είμαι κράτος και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα»

-Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: «Αρμόδιοι είναι οι δικαστές. Στηρίζω το νομικό πλαίσιο τους αθλητικούς δικαστές. Είναι σκληρή και σοκαριστική η εικόνα, αλλά το αφήνω. Μην φορτώσουμε στον ΠΑΟΚ το προπατορικό αμάρτημα. Θα κάνω αυστηρότατη κριτική στον Σαββίδη και σε αυτόν που πέταξε το ρολό. Ο Σαββίδης δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά επί ΣΥΡΙΖΑ».

-Για τη σύσταση τμήματος αθλητικού εγκλήματος στην ΕΛ.ΑΣ: «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επεκτείνουμε το τμήμα αθλητικής βίας στην ΕΛ.ΑΣ. Θα γίνει τμήμα αθλητικής βίας και αθλητικού εγκλήματος με προϊστάμενο αθλητικό εισαγγελέα. Όλα στο φως η λογική μας».

-Για τις διαπραγματεύσεις και τις υποχωρήσεις: «Το καλοκαίρι κερδίσαμε πολλά πράγματα, κάναμε πολλές υποχωρήσεις όπως το εκλογικό σύστημα, θέλαμε να κάνουμε εκλογές να πάμε στην κανονικότητα, θέλαμε να κερδίσουμε το VAR. Κερδίσαμε, τον σχεδιασμό της ελληνικής διαιτησίας. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε, ο νέος νόμος θα έλθει το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν βγήκαμε ποτέ από την επιτήρηση, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα».

-Για την πρόθεση να υπάρχει διάταξη για υποβιβασμό σε δύο επεισόδια: «Στα κείμενα που θα υπάρξουν θα είναι προσδιορισμένα για είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους και βιαιοπραγίες. Δεν θα αφορά το χαρτί που πέταξε ο άλλος και το τενεκεδάκι. Θα είναι για εκτεταμένα γεγονότα. Δεν τιμωρείτο κανένας εδώ και είκοσι χρόνια. Φέτος όλοι πέρασαν από τη δαμόκλειο σπάθη της αθλητικής δικαιοσύνης και το πλήρωσαν ακριβά. Ο ΠΑΟΚ όλον τον πρώτο γύρο έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών. Είχε εξαιρετικά σημεία ο νόμος του Κοντονή, είχε και ζητήματα».

-Για την παρέμβαση της FIFA: «Έχει δικαίωμα η FIFA να παρέμβει για να διασώσει το ίδιο το άθλημα».

-Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Όταν οι φορείς του ποδοσφαίρου συμφωνήσουν στα μίνιμουμ ζητήματα. Μπορεί να ξεκινήσει και την επόμενη εβδομάδα».

-Για τη ΔΕΑΒ: «Η ΔΕΑΒ λειτουργεί, συνομιλούμε συνεχώς μαζί τους. Όταν βρήκαμε χρήματα, τους πληρώσαμε. Το 2016 τους πληρώσαμε, το 2017 θα πληρωθεί τις επόμενες ημέρες».

-Για το αν υπάρχουν στημένοι διαιτητές ή στημένα ματς: «Δεν μπορώ να ξέρω τι κάνουν οι διαιτητές. Εγώ έσπασα την ΚΕΔ από την ΕΠΟ, βάζοντας ξένους αρχιδιαιτητές. Φέτος έχουμε μόνο ένα φάκελο για την πρώτη κατηγορία από τη Sportradar. Στη δεύτερη κατηγορία είχαμε σημαντική μείωση. Λιγότερους από 20 φακέλους».

-Για το πού θα κατέβει υποψήφιος: «Στη Θεσσαλονίκη λένε θα κατεβώ υποψήφιος στον Πειραιά, στον Πειραιά ότι θα κατεβώ στη Θεσσαλονίκη, μάλλον θα είναι κάπου ενδιάμεσα. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί».

-Πότε θα έχουμε οπαδούς των δύο ομάδων: «Όταν θα σοβαρευτούν οι παράγοντες των ομάδων. Φέτος τα περιστατικά ελαχιστοποιήθηκαν. Τα περιστατικά για τα οποία συζητάμε, έμειναν ατιμώρητα τα προηγούμενα χρόνια. Ζητήσαμε από τη Λίγκα να έλθουν με τις προτάσεις τους. Οι μόνες προτάσεις είναι να μην κατηγορούνται οι πρόεδροι των ΠΑΕ. Δεν γίνεται έτσι».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΣΑΠ

Σε άριστο κλίμα διεξήχθη χθες η συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και στους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ, με κεντρικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην περίπου δίωρη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να εξαφανιστούν οι εικόνες που έλαβαν χώρα στα γήπεδα το τελευταίο διάστημα, κατέστησε σαφές ότι για να αλλάξουν τα πράγματα απαιτούνται άμεσα μια σειρά μέτρων που θα βάλουν τέλος στο πρόβλημα.

Τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν οι Παναγιώτης Κόρμπος (πρόεδρος), Γιώργος Γεωργίου (αντιπρόεδρος), Βασίλης Παπαδόπουλος (γενικός γραμματέας), Γιάννης Λαζανάς (ταμίας), καθώς και ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΑΠ, Θανάσης Μακρινιώτης.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Παναγιώτης Κόρμπος, δήλωσε τα εξής: «Είπαμε στον υφυπουργό ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει ποδόσφαιρο και γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα. Αυτό που είχαμε δηλώσει με την ανακοίνωση των αρχηγών, το μεταφέραμε και στον υπουργό».

Ο άσος του Πανιωνίου στη συνέχεια επισήμανε ότι για το καλό του ποδοσφαίρου, θα πρέπει όλοι να ασχολούνται με τον ποδοσφαιριστή: «Πρέπει να καθίσουν όλοι οι φορείς και να συζητήσουν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό γεγονός, πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι η λύση για το καλό του ποδοσφαίρου είναι ο ποδοσφαιριστής. Θα πρέπει να γίνει ξανά πρωταγωνιστής και να ασχολούνται όλοι μ’αυτόν και με τίποτα άλλο».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος σχολίασε: «Δεν εξαρτάται από τον ποδοσφαιριστή αυτό. Αν ήταν στο χέρι μας θα ξεκίναγε άμεσα. Αυτό είναι στο χέρι του υπουργού και στους άλλους φορείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass