ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΤΩΤΑ

Νέα διοίκηση στην Π.Ε.Π.Φ.Α. Λάρισας

•Επιστολή για άμεση ανάκληση υπουργικής απόφασης •Καταγγέλλουν αδιαφορία για τον σχολικό αθλητισμό

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2018 17:32

Συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος της Π.Ε.Π.Φ.Α Λάρισας με την ακόλουθη σύνθεση:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσιτώτας Κωνσταντίνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλέτσιος Ηλίας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπατσίλα Δάφνη
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γκουράβας Βασίλειος
ΤΑΜΙΑΣ: Κούτσικου Μαρία
ΜΕΛΗ: Τζιατζιάς Μιχαήλ, Νικόπουλος Ιωάννης, Δαλαμπύρας Ανδρέας, Κοντογιάννης Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη: Αργυροπούλου Ευαγγελία, Πατσίκας Μάνος.
Επίσης, για την καλύτερη λειτουργία της Ένωσης συστήθηκαν και οι παρακάτω τομείς:
Α/Α    ΤΟΜΕΑΣ    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ
1 Σχολικού και Σωματειακού Αθλητισμού    Τζιατζιάς Μιχάλης
2 Μαζικού Αθλητισμού (Άθληση για όλους)    Νικόπουλος Γιάννης
3 Δημοσίων Σχέσεων    Κοντογιάννης Γιώργος
4 Ιδιωτικού τομέα και Γυμναστηρίων    Δαλαμπύρας Ανδρέας
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Στο μεταξύ με επιστολή το διοικητικό συμβούλιο ζητάει την άμεση ανάκληση της προκλητικής, όπως υποστηρίζουν, υπουργικής απόφασης στους διορισμούς προισταμένων στη Δ/νση Φυσικής Αγωγής και στο Τμήμα Α' (Προγραμμάτων, Δράσεων Φυσικής Αγωγής και Σχολικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Γυμναστηρίων) όπου τοποθετείται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70 (Δασκάλων), ενώ στο Τμήμα Β'( Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Αγώνων) τοποθετείται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 05 (Γαλλικής Φιλολογίας) !.
Αναλυτικά αναφέρουν:
« Με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την υπ'αριθμ: 37868/Υ1 απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 5-3-2018 με θέμα: «Τοποθέτηση προϊσταμένων Τμημάτων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων- Ορισμός αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης – Ορισμός αναπληρώτριας Προϊσταμένης Τμήματος».
Η έκπληξη και ο προβληματισμός μας διαπιστώνεται πως στη Δ/νση Φυσικής Αγωγής και στο Τμήμα Α' (Προγραμμάτων, Δράσεων Φυσικής Αγωγής και Σχολικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Γυμναστηρίων) τοποθετείται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70 (Δασκάλων) !, ενώ στο Τμήμα Β'( Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Αγώνων) τοποθετείται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 05 (Γαλλικής Φιλολογίας) !.
Δυστυχώς η υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε πολύ νωρίς, για την φετινή χρονιά, όταν και ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί (με προηγούμενο έγγραφό του στις 3/8/2017) η σχετική διαδικασία στελέχωσης των ομάδων Φ.Α. των Δ.Δ.Ε. έρχεται στις 28/8/2017 η αναστολή λειτουργίας τους, αφού "καλούνται οι Προϊστάμενοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. όπως αναστείλουν οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με την στελέχωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής, μέχρι νεωτέρας".
Η εκ νέου ενεργοποίησή των Ομάδων Φυσικής Αγωγής, που συνοδεύεται και από την υποστελέχωσή τους, καθώς και η καθυστερημένη τοποθέτηση του νέου Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ δείχνουν τα αποτελέσματα της αδιαφορίας της Πολιτείας για τον Σχολικό Αθλητισμό για μία ακόμη χρονιά.
Η τοποθέτηση όμως, σε θέσεις προϊσταμένων των Τμημάτων Α' και Β' της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικών των οποίων η ειδικότητα ουδεμία σχέση έχει με τη Φυσική Αγωγή ,μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί.
Με βάση ποιας λογικής έγινε η τοποθέτηση των παραπάνω συναδέλφων κλάδου ΠΕ 70 (Δασκάλων ) και κλάδου ΠΕ 05 (Γαλλικής Φιλολογίας) όταν η τοποθέτηση θα πρέπει να έχει πέρα από τα ουσιαστικά προσόντα, την ποιότητα της υπηρεσιακής δραστηριότητας, και τη γνώση του αντικειμένου του φορέα και τις εν γένει διοικητικές ικανότητες των τοποθετούμενων;
Μάλιστα με σχετική δήλωσή του ο υπουργός σημειώνει:
Επίσης, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής στελεχώνεται από διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι διαθέτουν τη γνώση και τη διοικητική εμπειρία να υποστηρίζουν όλα τα θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της, όπως περιγράφονται στο ΠΔ 114/2014’’.
Προφανώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ΠΕ 70 (Δασκάλων ) και ΠΕ 05(Γαλλικής Φιλολογίας) γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής.
Εάν το ΥΠΠΕΘ θεωρεί τους συναδέλφους Κ.Φ.Α. της χώρας μη ικανούς να στελεχώσουν τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής , τους πληροφορούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι συνάδελφοι με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία, πολλοί από αυτούς με διοικητική-διευθυντική εμπειρία ετών, κάτοχοι δεύτερων πτυχίων, μεταπτυχιακών ή και διδακτορικών τίτλων, γνώστες ξένων γλωσσών και με πιστοποιημένη επιμόρφωση στις νέες Τεχνολογίες .
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την πρωτοφανή και προκλητική απόφασή του και να προχωρήσει σε αξιοκρατικές τοποθετήσεις, στις θέσεις προϊσταμένων των Τμημάτων Α' και Β' της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, συναδέλφων εκπαιδευτικών Φ.Α., οι οποίοι με την εμπειρία και τις γνώσεις τους στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Σχολικού Αθλητισμού.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στο αμφιθέατρο του Ράλλειου Σχολείου στον Πειραιά έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, σχολικοί σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής, τα νομαρχιακά τμήματα της ΠΕΠΦΑ, η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, Υπεύθυνοι των Ομάδων Φυσικής Αγωγής, πρώην Προϊστάμενοι των Γραφείων Φυσικής Αγωγής, εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων που ασχολούνται με τη φυσική αγωγή και πολλοί συνάδελφοι πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass