ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Τι θα γίνει με τις εμβόλιμες αγωνιστικές

* Το χρονοδιάγραμμα όλων των πρωταθλημάτων * Πιθανή και δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2018 22:09

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Συναντήσεις με τα σωματεία των Α’, Α1 και Β’ τοπικών κατηγοριών αναμένεται να έχει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ σχετικά με τον ορισμό των εμβόλιμων αγωνιστικών. Σύμφωνα με τις προθέσεις των υπευθύνων της ΕΠΣΛ οι εμβόλιμες αγωνιστικές θα διεξαχθούν μετά τις 25 Μαρτίου, ενώ για τον ορισμό των παιχνιδιών θα επιλεγούν δύο ημερομηνίες και θα γίνει κλήρωση για το ποια κατηγορία θα παίξει σε ποια ημερομηνία.


Με δεδομένο ότι οδεύουμε προς την τελική ευθεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου, στόχος της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΣΛ είναι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων βάσει του χρονοδιαγράμματος, καθώς στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι αγώνες μπαράζ, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα ανά κατηγορία θα ισχύσουν τα εξής:
Στην «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνική και την Α1 ΕΠΣΛ η κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28-29 Απριλίου. Επομένως θα χρειαστεί να ορισθεί μία εμβόλιμη αγωνιστική σε καθένα από τα δύο αυτά πρωτάθλημα. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θα επιλέξει δύο ημερομηνίες και θα γίνει κλήρωση για να αναδειχθεί σε ποια ημερομηνία, από τις δύο προτεινόμενες, θα παίξει την εμβόλιμη αγωνιστική η «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνική και σε ποια η Α1 ΕΠΣΛ αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά στα πλέι οφ (εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής βάσει του βαθμολογικού κριτηρίου) και τα πλέι άουτ, θα ξεκινήσουν στις 5-6 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 23-24 Μαΐου.
Στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12-13 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν δύο εμβόλιμες αγωνιστικές για τον 1ο όμιλο (ο οποίος βρίσκεται πιο πίσω) και μία εμβόλιμη αγωνιστική για τους 2ο και 3ο όμιλο αντίστοιχα. Υπάρχει ωστόσο η σκέψη να γίνει μόνο μία εμβόλιμη αγωνιστική στον 1ο όμιλο και το πρωτάθλημα να τελειώσει μία εβδομάδα αργότερα δηλαδή στις 19-20 Μαΐου, καθώς λόγω του διαφαινόμενου υποβιβασμού του Αχιλλέα Φαρσάλων από την Γ’ Εθνική δεν θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία (υποβιβάζονται άμεσα οι δύο τελευταίες ομάδες) και θα γίνουν μόνο τα μπαράζ ανόδου.
Σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής της εμβόλιμης αγωνιστικής θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως στην Α’ και την Α1 ΕΠΣΛ.
Τέλος στην Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία το πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28-29 Απριλίου. Στην κατηγορία αυτή θα γίνουν μπαράζ κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την τρίτη θέση στον κάθε όμιλο για την κάλυψη κενών θέσεων που τυχόν παρουσιαστούν στην Β’ ΕΠΣΛ.
ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Σύμφωνα με τις σκέψεις των ανθρώπων της ΕΠΣΛ οι πιθανότερες ημερομηνίες που θα επιλεγούν για τη διεξαγωγή των εμβόλιμων αγωνιστικών είναι η μία την εβδομάδα μετά το Πάσχα και η άλλη την εβδομάδα μετά την Κυριακή του Θωμά. Η κλήρωση θα διεξαχθεί παρουσία όλων των ενδιαφερομένων σωματείων για λόγους διαφάνειας.
Εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθούν στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, κ. Γρηγοριάδη οι δύο ημερομηνίες για τις εμβόλιμες αγωνιστικές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass