ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΛ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Εξετάζονται αλλαγές στα πρωταθλήματα

*«Αναγκαία η μείωση των ομάδων σε Α’ και Α1» τόνισε ο διοικητικός παράγοντας της Ένωσης που έκανε λόγο για σενάριο δύο ομίλων στην Α1 αλλά και τη Β’ κατηγορία για την περίοδο 2016-17 *

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015 10:57

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η πρόσφατη αιφνιδιαστική συγκέντρωση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ με ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στην Αδριανού, με σκοπό να ακουστούν οι απόψεις όλων των πλευρών για την αρτιότερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, να επισημανθούν προβληματισμοί που προέκυψαν κατά τη διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος 2014-15 και να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους, σηματοδοτεί μία σειρά αλλαγών τις οποίες εξετάζει η διοίκηση της ΕΠΣΛ σε όλες τις κατηγορίες και οι οποίες, εάν και εφόσον αποφασιστούν, θα αλλάξουν την εικόνα του τοπικού ποδοσφαίρου την περίοδο 2016-17. Όπως διαφαίνεται, στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου 2015-16, θα προβλέπονται σημαντικές τροποποιήσεις κυρίως ως προς τον αριθμό των ομάδων για την περίοδο 2016-17, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για αλλαγές στη δομή της Α1 (από έναν όμιλο των 18 ομάδων σε δύο ομίλους των 14 ή 16 ομάδων) και της Β’ ΕΠΣΛ (από τρεις ομίλους των 14 ομάδων σε δύο).

Τα παραπάνω αποκάλυψε στην «Ε» ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Λευτέρης Γρηγοριάδης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φέρει προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ένα πλάνο με τροποποιήσεις ανά κατηγορία.

Η αρχή γίνεται από τη μείωση των ομάδων της Α’ κατηγορίας από 18 σε 16 η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για την περίοδο 2016-17. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο κ. Γρηγοριάδης «να αυξηθούν κατά δύο (δηλαδή τέσσερις) οι ομάδες που θα υποβιβασθούν από την Α’ κατηγορία στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου 2015-16».

Μείωση ωστόσο του αριθμού των ομάδων από 18 σε 16 εξετάζεται και για την Α1 κατηγορία για την οποία, όπως αποκάλυψε ο κ. Γρηγοριάδης, «υπάρχει η σκέψη για δημιουργία δύο ομίλων των 14 ή 16 ομάδων για την περίοδο 2016-17. Εάν τελικά αποφασισθεί κάτι τέτοιο τότε θα υποβιβασθούν λιγότερες ομάδες από την Α1 στο νέο πρωτάθλημα 2015-16, δηλαδή δύο ή τρεις, και παράλληλα θα προβιβασθούν περισσότερες ομάδες από την Β’ κατηγορία σχεδόν οι διπλάσιες. Εάν η Α1 δεν «σπάσει» σε δύο ομίλους τότε, θα υποβιβασθούν περισσότερες ομάδες, έξι απευθείας, και παράλληλα θα προβιβασθούν λιγότερες από την Β’ κατηγορία, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του αριθμού των ομάδων της Α1 από 18 σε 16» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εάν τελικά ισχύσει το σενάριο για δύο ομίλους στην Α1 την περίοδο 2016-17, η άποψή μου είναι να δημιουργηθούν δύο όμιλοι και στη Β’ κατηγορία, ενώ στη Γ’ κατηγορία να παραμείνουν οι τρεις όμιλοι προκειμένου να διατηρηθεί το σχήμα της πυραμίδας στο τοπικό ποδόσφαιρο. Η Β’ κατηγορία σ’ αυτήν την περίπτωση θα δεχθεί μεγάλους κραδασμούς γιατί θα αυξηθεί ο αριθμός τόσο των ομάδων που θα προβιβασθούν όσο και των ομάδων που θα υποβιβασθούν.

Σε ό,τι αφορά στη Γ’ κατηγορία η άποψή μου είναι να μην πειραχθεί. Σε περίπτωση που γίνουν δύο όμιλοι στη Β’ κατηγορία ίσως να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Γ’ κατηγορίας που θα προβιβασθούν στη Β’» κατέληξε ο κ. Γρηγοριάδης.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι στις προτάσεις Γρηγοριάδη συμπεριλαμβάνεται και η τροποποίηση της απόφασης που αφορά στον υποβιβασμό ομάδων, όταν ο εκάστοτε πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ δεν πετυχαίνει τον στόχο της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Αντίθετος με τη διεξαγωγή πλέι οφ (για την ανάδειξη του πρωταθλητή) στην Α’ κατηγορία τη νέα χρονιά 2015-16 παρουσιάστηκε ο κ. Γρηγοριάδης λέγοντας ότι αυτό θα ήταν καλύτερο να ισχύσει από τη μεθεπόμενη σεζόν 2016-17.

«Τη νέα χρονιά 2015-16 οι ομάδες της Α’ κατηγορίας θα δώσουν 34 παιχνίδια, επομένως είναι αδύνατον να μπουν σε μία διαδικασία επιπλέον έξι αγώνων για τα πλέι οφ. Δεν βγαίνει χρονικά, εκτός αν υπάρξουν 7 ή 8 εμβόλιμες αγωνιστικές, αλλά αυτό θα είναι επίπονο για τις ομάδες. Εκείνο που μπορεί να γίνει στο νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι τα πλέι άουτ. Πιστεύω ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο, από τις 20 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου για παράδειγμα, για να γίνει κάτι τέτοιο. Δηλαδή εάν σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη θα πρέπει να υποβιβασθούν τέσσερις ομάδες από την Α’ κατηγορία για να μειωθεί ο αριθμός στις 16 (συν όσες υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική), οι δύο τελευταίες θα υποβιβασθούν απευθείας και οι υπόλοιπες θα βγουν από τους αγώνες των πλέι άουτ» είπε χαρακτηριστικά.

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ»

Για όλα τα παραπάνω και τις αλλαγές που αναμένεται να απασχολήσουν το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, απαιτείται επεξεργασία τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, ο οποίος παράλληλα επισήμανε πως «οι προκηρύξεις θα πρέπει να είναι έτοιμες όσο το δυνατόν νωρίτερα και να μην περιμένουμε την Γ.Σ. της 20ής Αυγούστου» στην οποία, όπως ανακοινώθηκε μετά την σύσκεψη της περασμένης Τρίτης, θα αποφασιστούν όλα τα θέματα που αφορούν στη συγκρότηση των τοπικών πρωταθλημάτων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 - 2017 και ο τρόπος διεξαγωγής τους.

«Στις 20 Αυγούστου δεν μπορεί να γίνει κάτι επί της ουσίας. Η προκήρυξη πρέπει να είναι έτοιμη πολύ πιο νωρίς. Δεν νοείται να καλούμαι σαν σωματείο να δηλώσω συμμετοχή σ’ ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρω αν γίνονται πλέι οφ ή όχι, πόσες ομάδες υποβιβάζονται κ.λπ. Πρέπει να ξέρω έγκαιρα τι θα ισχύσει για να κάνω τον προγραμματισμό μου. Άρα πιστεύω ότι αυτό που θα γίνει στις 20 Αυγούστου θα αφορά τη μεθεπόμενη σεζόν.

Χρειάζεται όμως επεξεργασία. Εγώ θα κατέθετα έγκαιρα τις προτάσεις μου, θα ενημέρωνα τα σωματεία, και στο τέλος Ιουνίου θα καλούσα τα σωματεία για να κάνουμε την τελική συζήτηση και να ακούσω τις προτάσεις τους. Στις 20 Αυγούστου θα αποφασίσουν τα 25-30 σωματεία για τα 115;

Οι συναντήσεις με τα σωματεία πρέπει να γίνονται πάντα. Είναι λάθος μας το ότι φέτος δεν κάναμε περιφερειακές συγκεντρώσεις. Η σύσκεψη που έγινε για την Α’ κατηγορία ήταν πολύ καλή και το ίδιο πρέπει να γίνει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Είναι καλό, ότι αποφασίζεις για τα σωματεία, να το κάνεις μαζί με τα σωματεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass