ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (8-11 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Γιορτή του βόλεϊ στον νομό

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 16:09

Για ακόμη μια φορά ο νομός Λάρισας έχει τη χαρά να φιλοξενήσει ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, την ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 8 και 11 Μαρτίου, σε Λάρισα (Α' Όμιλος) και Ελασσόνα (Β' Όμιλος).

Στην πόλη της Λάρισας τη συνδιοργάνωση έχουν ο Δήμος Λαρισαίων και η ΕΑΛ και στον Α' όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες: ΕΑΛ, Ναύαρχος Βότσης, Νίκη Αλεξανδρούπολης και Ηρακλής Ιωαννίνων.
Η επιλογή της Λάρισας για το τουρνουά (οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό της Νεάπολης), είναι σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη, η οποία έχει διαχρονικές αθλητικές «πρωτιές» και είναι τόπος αθλητών που κατά καιρούς διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.
Η Λάρισα έχει αθλητική υποδομή και εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων για ομαδικά αθλήματα, που στέφθηκαν με επιτυχία και στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις που είναι βέβαιο ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Αθλητισμού. Είναι δε βέβαιο ότι από άποψη διοργάνωσης θα εξασφαλιστούν εκείνες οι συνθήκες ώστε να είναι άρτια.
Στη Λάρισα, το βόλεϊ έχει βαθιές «ρίζες» (η ομάδα ανδρών της ΕΑΛ ιδρύθηκε το 1968) και έχει δημιουργήσει μια παράδοση. Σήμερα το βόλεϊ καλλιεργείται σε βάθος, για εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια, στα τμήματα υποδομής των συλλόγων τους, όσο και στις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, που δραστηριοποιούνται σ' αυτούς.
Το όνομα της συνδιοργανώτριας του τουρνουά, ΕΑΛ, έχει συνδυαστεί στα Πανελλήνια πρωταθλήματα βόλεϊ Κορασίδων και Νεανίδων με Πανελλήνια μετάλλια. Στα 32 χρόνια ζωής του τμήματος, οι αθλήτριες της ΕΑΛ έχουν κατακτήσει 24 Πανελλήνια μετάλλια (10 χρυσά - 9 αργυρά – 5 χάλκινα). Η δε γυναικεία ομάδα της ΕΑΛ από το 1990 αγωνίζεται διαρκώς στις Εθνικές κατηγορίες!
Από το τουρνουά της Λάρισας θα προκριθούν δύο ομάδες και την Κυριακή (11 Μαρτίου) θα αγωνιστούν με τις άλλες δύο ομάδες που θα προκριθούν από τον Β' όμιλο της Ελασσόνας. Οι δύο πρώτες θα προκριθούν στο Πανελλήνιο Final 4 Νεανίδων.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α'ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Πέμπτη 8 Μαρτίου
18:00: Ηρακλής Ιωαννίνων - Νίκη Αλεξ.
20:00: Ναύαρχος Βότσης - ΕΑΛ
2η αγωνιστική
Παρασκευή 9 Μαρτίου
18:00: Ναύαρχος Βότσης - Ηρακλής Ι.
20:00: ΕΑΛ - Νίκη Αλεξανδρούπολης
3η αγωνιστική
Σάββατο 10 Μαρτίου
16:00: Νίκη Αλεξ. - Ναύαρχος Βότσης
18:00: Ηρακλής Ιωαννίνων – ΕΑΛ
Ημιτελικοί
Κυριακή 11 Μαρτίου
14:00: Α2-Β1
16:00: Α1-Β2
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Στην Ελασσόνα θα διεξαχθούν στις 8, 9 και 10 Μαρτίου τα παιχνίδια του Β' ομίλου της Β' φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος βόλεϊ Νεανίδων.
Στον όμιλο της Ελασσόνας συμμετέχουν, η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, η αντίστοιχη πρωταθλήτρια ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας, Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών, η δευτεραθλήτρια ομάδα της Ηπείρου, Α.Σ. Ιωαννίνων και ο ΓΣΕ Ελασσόνας, ως δευτεραθλήτρια ομάδα της Κεντρικής Ελλάδας.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε ένα πρωτάθλημα ενός γύρου και οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ομίλων του Βορρά, όπως και του Νότου, θα προκριθούν στην 8άδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και διασταυρωθούν μεταξύ τους, ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν, για να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Πανελληνίου.TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β' ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Πέμπτη 8 Μαρτίου
Ένωση Ελασσόνας - Γιάννενα
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών - Άρης
2η αγωνιστική
Παρασκευή 9 Μαρτίου
Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών - Ένωση Ελασσόνας
Άρης - Γιάννενα
3η αγωνιστική
Σάββατο 10 Μαρτίου
Γιάννενα – Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών
Ένωση Ελασσόνας – Άρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass