ΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ»

Γενέθλια με μηνύματα και… ένα παράπονο

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 9:42

 

 

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιουνίου του 2009 όταν οι «Βυσσινί Αμαζόνες» απέκτησαν επίσημο χαρακτήρα. Από τότε πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια και οι γυναίκες φίλαθλοι, με οργανωμένη μορφή, δίνουν ανελλιπώς το «παρών» στις κερκίδες του Αλκαζάρ σε κάθε αγώνα της ΑΕΛ. Στο πλευρό της επίσημης αγαπημένης όπως αποκαλούν οι «Βυσσινί Αμαζόνες» τη λαρισινή ομάδα. Και επειδή η πορεία της ΑΕΛ στον χρόνο γίνεται βιωματική κατάσταση για τις «Βυσσινί Αμαζόνες», τα έξι αυτά χρόνια ήταν περισσότερο δύσκολα όπως επισήμανε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Τσακνάκη.

«Σαν σήμερα πήραμε την απόφαση από το πρωτοδικείο και αισίως κλείνουμε έξι χρόνια ζωής. Βέβαια περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα πέσαμε πάνω σε όλες τις δυσκολίες της αγαπημένης μας ομάδας, αλλά πάντα είμαστε κοντά στην ΑΕΛ. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κεφαλή. Κι αυτό είναι απάντηση» είπε χαρακτηριστικά.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα χαράς για τις «Βυσσινί Αμαζόνες» που γιόρτασαν τα έξι χρόνια ζωής και προσφοράς του Συνδέσμου. Μαζί τους φίλοι του Συνδέσμου, φίλαθλοι της ΑΕΛ, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λάρισας, εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής, της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου και ο κ. Λυντέρης, του ΣΕΠΛ, ο πρώην διοικητικός Αποστόλης Φωτάκης, όλοι μία μεγάλη «βυσσινί» παρέα. Το ραντεβού δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Γιώργου Πλίτση στο «Μαρακανά», εκεί που η ιδέα πριν από έξι χρόνια άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, με την αμέριστη συμπαράσταση του παλαίμαχου άσου της Λάρισας.

Και όπως είναι φυσικό η κουβέντα σε μια «βυσσινί» παρέα, όπως αυτή χθες το βράδυ στο «Μαρακανά», επικεντρώθηκε στην ΑΕΛ και στις τελευταίες εξελίξεις. Τα σχόλια επικριτικά για τον εκπρόσωπο της μεγαλομετόχου εταιρίας της ΠΑΕ, Βαγγέλη Πλεξίδα.

«Είναι ανεκδιήγητος. Πλέον δεν ξέρω τι να πω. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Και σας το λέω όχι σαν πρόεδρος του Συνδέσμου αλλά σαν απλός Λαρισαίος φίλαθλος που αγαπάει την ομάδα και είμαι μία ζωή ολόκληρη μέσα στα γήπεδα. Δεν μου ΄χει ξανασυμβεί αυτό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ας ευχηθούμε να γίνει ό,τι καλύτερο για την ομάδα και κυρίως να σταματήσουν να ασελγούν επάνω της. Φτάνει μέχρι εδώ» είπε η πρόεδρος των «Βυσσινί Αμαζόνων» και πρόσθεσε:

«Πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν καλύτερες μέρες. Παντί τρόπω. Η λύση είναι να φύγει. Έδειξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει μυαλό και τακτική. Πάντα προκαλεί. Εκεί που είμαστε ήσυχα πρέπει να γίνουμε πάλι κουλουβάχατα. Για ποιο λόγο;».

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Από τη χθεσινή εκδήλωση έλειπαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, όπως με παράπονο είπε η Μαρία Τσακνάκη, αφού, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, υπήρξαν απαγορεύσεις.

«Για μας η ΑΕΛ είναι η επίσημη αγαπημένη. Όπως μας τίμησαν με την παρουσία τους οι παλαίμαχοι, αγνοί φίλαθλοι, η Ερασιτεχνική, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου και άλλοι, κάναμε πολλές προσπάθειες για να έχουμε κοντά μας αυτήν την ημέρα και την ομάδα, αλλά υπήρξαν απαγορεύσεις».

ΑΠΟ ΤΑ 29 ΣΤΑ 193 ΜΕΛΗ

«Ο Σύνδεσμός μας συνεχώς ανανεώνεται. Ήδη έχουμε δύο εγκυμονούσες γυναίκες, άλλες πάλι έχουν γεννήσει και πάει λέγοντας. Σήμερα τα εγγεγραμμένα μας μέλη είναι 193. Όταν ξεκινήσαμε, από δω από τον Πλίτση που ήταν ο μόνος που μας βοήθησε, ήμασταν 28-30. Στην πρώτη κοπή της πίτας παρέστησαν 49 μέλη» υπογράμμισε η πρόεδρος των «Βυσσινί Αμαζόνων» η οποία δεν αρνήθηκε να αναφερθεί και στο πώς σχολιάζουν οι άνδρες την παρουσία των οργανωμένων γυναικών φιλάθλων στο γήπεδο.

«Τα σχόλια είναι πολυποίκιλα. Για παράδειγμα μας ρωτούν με απορία γιατί φωνάζουμε για την ΑΕΛ. Αρκετές φορές βρίζουμε κι εμείς σαν άνδρες αλλά όχι τους παίκτες μόνο διαιτητές. Μας αγαπάνε, αλλά κάποιοι παραξενεύονται. Κάποιος μία μέρα μου είπε: Πώς μιλάτε έτσι; Και του απάντησα, συγγνώμη αλλά εδώ δεν είναι εκκλησία» κατέληξε η Μαρία Τσακνάκη.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ, Παναγιώτα Κούκου, η οποία κέρδισε μετά από κλήρωση το homecinemaπροσφορά του κ. Φωτάκη.

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass