ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΜΕ 79-77

Hττα με παρενέργειες για την ΑΕΛ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2018 22:02

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταδικαστική η χθεσινή ήττα για την ΑΕΛ, ωστόσο το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις αρχές του β’ γύρου του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, ίσως αφήνει κάποιο παράθυρο ελπίδας στους «βυσσινί».

Σ’ ένα παιχνίδι με τεράστια βαθμολογική σημασία, η ΑΕΛ δεν μπόρεσε χθες να κάνει το «2 στα 2» κόντρα στον Αρκαδικό, από τον οποίο υποχρεώθηκε σε ήττα με 79-77 και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Οι «βυσσινί» (που στάθηκαν άτυχοι καθώς απουσίαζαν οι Βλαχούλης, Γκογκίδης, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκαν και αποχώρησαν οι Κατσαρές και Σαριμπαλίδης) ήθελαν τη νίκη για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό και να μπουν σε τροχιά πλέι άουτ, προκειμένου να διεκδικήσουν την παραμονή τους στα μπαράζ, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Το παιχνίδι είχε δραματικό φινάλε, με μία λανθασμένη απόφαση των διαιτητών, 27’’ πριν το τέλος, οι οποίοι δεν χρέωσαν με επιθετικό φάουλ τον Πελτιέρ, που στη συνέχεια ευστόχησε σε τρίποντο και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (75-78), να παίζει καθοριστικό ρόλο, σε συνάρτηση φυσικά με τη χαμένη επίθεση των «βυσσινί» 13’’ πριν το φινάλε (κι ενώ το σκορ ήταν 77-79).
Ουσιαστικά η ΑΕΛ πλήρωσε τα μικρά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75 (9/33 τρίποντα) και την αδυναμία να ελέγξει το ριμπάουντ (25 έναντι 43). Είχε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια όμως προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και το πέτυχε, ενώ με ένα δυνατό ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, ωστόσο όποτε προσπαθούσε να «χτίσει» διαφορά, τα λάθη στην επίθεση δεν της το επέτρεπαν.
Γιουλέκας (17π., 3/3 τρ. 5ρ., 1κλ.) και Τσιαβές (17π., 3ρ., 5ασ., 4κλ.) ήταν οι κορυφαίοι για την ΑΕΛ, ενώ από τον Αρκαδικό εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν οι Πελτιέρ (20π., 3/4 τρ., 6ρ., 6ασ., 1κλ.) και Προδρόμου (22π., 1/4 τρ., 14ρ. 3ασ., 4κλ.).
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μπορεί οι 8 σερί πόντοι του Σαριμπαλίδη να έδωσαν έναν αέρα στην ΑΕΛ με την έναρξη του παιχνιδιού, όμως τα πολλά άστοχα ελευθέρα σουτ στη συνέχεια, σε συνάρτηση με την ευστοχία των αντιπάλων στα τρίποντα και την κυριαρχία στα ριμπάουντ (3-14) έδωσαν τη δυνατότητα στον Αρκαδικό να φτάσει στο +13 (15-28) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, 1’10’’ πριν το πρώτο δεκάλεπτο.
Η ΑΕΛ κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο να μαζέψει τη διαφορά (25-32, στο 15’) και να μην επιτρέψει τον αντίπαλό της να ξεφύγει απαντώντας στα καλάθια του Μαραγκάκη που σ’ αυτό το διάστημα ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του Αρκαδικού. Ένα 3ποντο του Ναούμη 49’’ πριν το ημίχρονο έκανε το σκορ 35-41, ενώ 2’’ πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου ο Τσιαβές διαμόρφωσε το 37-43, με το οποίο έληξε το ημίχρονο.
Η ΑΕΛ πλησίασε στο καλάθι (46-48, στο 24’) με 3ποντο του Γκιουλέκα, ο οποίος άρχισε να ζεσταίνεται. Όμως τα λάθη στην επίθεση δεν επέτρεπαν στους «βυσσινί» να κάνουν την ανατροπή για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με 55-59.
Δυναμικό το ξεκίνημα για τους «βυσσινί» στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Γκιουλέκα να πετυχαίνει τρίποντο και τον Τσιαβέ να κλέβει την μπάλα και να προσθέτει άλλους δύο πόντους, φέρνοντας την ΑΕΛ στο +2 (61-59, στο 31’15’’). Το παιχνίδι άρχισε να παίρνει εντυπωσιακό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα.
Το ταμπλό έδειχνε 75-75, 46’’ πριν το τέλος, όμως στην πιο κρίσιμη φάση του παιχνιδιού (στα 27’’) ο Πελτιέρ υποπίπτει σε επιθετικό φάουλ που δεν το βλέπουν οι διαιτητές και στη συνέχεια πετυχαίνει τρίποντο κάνοντας έτσι το 75-78.
Η επίθεση για την ΑΕΛ χάνεται (19’’), ωστόσο οι «βυσσινί» έχουν στην κατοχή τους την μπάλα. Ο Παπαχρήστος σηκώνεται για το τρίποντο (στα 15’’) είναι άστοχος αλλά κερδίζει το φάουλ και ως εκ τούτου τρεις βολές. Αστοχεί στην πρώτη και μειώνει σε 77-78.
Ο Τσιαβές κάνει γρήγορο φάουλ στον Πελτιέρ (στα 13’’), ο παίκτης του Αρκαδικού ευστοχεί μόνο στη δεύτερη βολή και το σκορ γίνεται 77-79. Η ΑΕΛ κρατάει την τύχη στα χέρια της στην τελευταία ουσιαστικά επίθεση του αγώνα στα 13’’. Ο Τσιαβές προσπαθεί να διεισδύσει στη ρακέτα πιεζόμενος, κάπου χάνει τον έλεγχο της μπάλας (στα 5’’), ο Αρκαδικός κερδίζει την κατοχή και το 77-79 παραμένει μέχρι το τέλος.
Τα δεκάλεπτα: 17-28, 37-43, 55-59, 77-79.
Διαιτητές: Πουρσανίδης-Ταρενίδης-Κοϊμτζόγου.
ΑΕΛ (Χασανίδης): Σαριλμπαλίδης 11 (3), Καμαράς 7, Παπαχρήστος 7, Κατσαρές 2, Ναούμης 13 (3), Κνέζεβιτς, Γκιουλέκας 17 (3), Φιλιππόπουλος 3, Τσιάβες 17.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Δεσποτάκης): Μπιζούκας, Βλάχος 5 (1), Λυμπερέας, Σίνης, Μούκας, Προδρόμου 22 (1), Μαραγκάκης 13 (1), Τζαϊδας, Πελτιέρ 20 (3), Γαρμπής, Αποστολίδης 3 (1), Τζουγκαράκης 16.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΣΑΝΙΔΗ
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Χρήστος Χασανίδης δήλωσε: «Έγιναν πολλά. Χάσαμε καθώς ο αντίπαλος είχε περισσότερες κατοχές και μας πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ έχοντας έτσι ευκαιρία για πολλές δεύτερες επιθέσεις, ενώ ήμασταν και άτυχοι καθώς χάσαμε κατά τη διάρκεια του ματς και τους Κατσαρέ, Σαριμπαλίδη με τραυματισμούς.
Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε και, αν σε κάποιες κρίσιμες φάσεις είχαμε πιο καθαρό μυαλό, θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη.
Τώρα τα πράγματα για μας γίνονται πάρα πολύ δύσκολα ως απίθανα για την παραμονή μας. Όμως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε».
Ο ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ
Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής πέφτει σήμερα με το παιχνίδι Μαρούσι-Ερμής Αγιάς που θα διεξαχθεί στις 18:00 στο κλειστό του Αγ. Θωμά στο Μαρούσι. Ένα παιχνίδι με σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες που θέλουν να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πλέι άουτ. Στόχος της ομάδας της Αγιάς είναι η επιστροφή στις νίκες μετά από ένα σερί τριών αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και τον άδικο μηδενισμό στην αναμέτρηση με τον Χολαργό.
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ…ΠΕΤΑΕΙ
Το Περιστέρι συνεχίζει να προελαύνει στην Α2 Ανδρών, περνώντας νικηφόρα με 75-62 από την έδρα του Ψυχικού και διευρύνοντας σε 17-0 το φετινό αήττητο σερί του. Οι διώκτες της κορυφής, Ηρακλής και Χολαργός, υπερασπίστηκαν τα «σπίτια» τους, απέναντι σε Καρδίτσα και Παπάγου αντίστοιχα, δίνοντας συνέχεια στη «συγκατοίκησή» τους στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Σε αναμετρήσεις για τη 17η αγωνιστική στην Α2 Ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΑΕΛ-Αρκαδικός    77-79
Ηρακλής-Καρδίτσα    87-77
Χολαργός-Παπάγου    99-71
Δούκας-Απόλλων Π.    78-82
Δόξα Λευκάδας-Καστοριά    73-77
Εθνικός-Αμύντας    69-66 -παρ.
Ψυχικό-Περιστέρι    62-75
Μαρούσι-Ερμής Αγιάς    Σήμερα 18:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
Περιστέρι    34
Ηρακλής    31
Χολαργός    31
Απόλλων Πατρών    28
Αμύντας    27
Καστοριά    27
Δόξα Λευκάδας    26
Ψυχικό    25
Εθνικός    25
Ερμής Αγιάς    23 -16αγ.
Μαρούσι    23 -16αγ.
Παπάγου    23
Καρδίτσα    21
Αρκαδικός    21
ΑΣΕ Δούκα    20
ΑΕ Λάρισας    19
* O Eρμής Αγιάς έχει έναν μηδενισμό.

Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass