ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Oνειρα κυπέλλου στην ΑΕΛ

*Ηλ. Φυντάνης: «Τι θα γινόταν αν χάναμε την πρόκριση;» *Επέστρεψε στη λαρισινή ομάδα ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2018 22:02

«Κύπελλο ξανά στον Πηνειό...» αρχίζουν και σιγοτραγουδούν στη Λάρισα μετά την πρόκριση στα ημιτελικά σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον όλοι εκφράζουν τις προτιμήσεις τους για την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας όπου οι πιθανοί αντίπαλοι είναι τρεις: ο Πανιώνιος(λογικά πρώτος σε προτίμηση για τη λαρισινή ομάδα), ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που πιστεύουν οι άνθρωποι της ΑΕΛ, ότι δεν θα είναι αδύνατη η πρόκριση με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες ομάδες διεκδικούν και το πρωτάθλημα. Τη χρονιά που πήρε η ΑΕΛ το κύπελλο το 1985, ο ΠΑΟΚ που ήταν φιναλίστ είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας!
Η πρόκριση σίγουρα δεν ήταν εύκολο έργο αλλά ο τρόπος με τον οποίο προήλθε έφερε εσωστρέφεια αφού μια μερίδα οπαδών δεν συγχωρούσε την άσχημη εμφάνιση στην κανονική διάρκεια όπου οι «βυσσινί» έχαναν με 2-1 και ο αγώνας πήγε στην παράταση, αλλά εκεί η ΑΕΛ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και κέρδισε δίκαια με 3-2. Μάλιστα ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης επιτέθηκε για μια ακόμα φορά εναντίον αυτών των οπαδών. Χθες είπε στην «Ε» : «Καλά, δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν είχαμε αποκλειστεί. Η ομάδα θα είχε διαλυθεί από την εσωστρέφεια που θα επικρατούσε. Καλά ποιοι νομίζουν ότι είμαστε, η Μπαρτσελόνα; Όταν ανέλαβα είχαμε δύο βαθμούς και τώρα πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο έχουμε κάνει ονειρεμένη πορεία. Δεν μπορώ να διανοηθώ τι θέλουν.»
*Τι εννοούσατε κόουτς όταν είπατε ότι θα σκεφτείτε σε μια βδομάδα τι θα κάνετε:
«Δεν θέλω να πω κάτι και μη με πιέζετε. Η φόρτιση που είχα για την πρόκριση ήταν μεγάλη... Βλέπουμε πέντε βίντεο τη βδομάδα και κάνουμε καθημερινά ατομικές προπονήσεις. Από πότε είχαν να κάνουν οι παίκτες ατομική προπόνηση; Ο Μασούρας και ο Φατιόν έχουν γίνει από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας. Τυχαίο είναι; Δε νομίζω».
Χθες ο προπονητής μιλώντας στους παίκτες τους έδωσε συγχαρητήρια για την πρόκριση αλλά είπε ότι έγιναν και λάθη στην αμυντική λειτουργία στο κέντρο της άμυνας. Τους τόνισε ότι θα δούνε σε βίντεο τα λάθη για να μην επαναληφθούν.
Παράλληλα τους επισήμανε ότι πήγαν καλά στην τακτική που άλλαζε διαρκώς και έπλεξε το εγκώμιο του Μασούρα σαν δεξί χαφ.
Στο τέλος τους έδωσε και δώρο ένα ρεπό για σήμερα και επανέρχονται στις προπονήσεις από αύριο ενόψει της αναμέτρησης της ερχόμενης Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας.
Για το παιχνίδι αυτό υπάρχουν τα προβλήματα του τραυματισμού του Ντέλετιτς και οι τιμωρίες των Κριζμάν και Ρέντζα ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεσή του. Χθες ο Λεοζίνιο έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενός προβλήματος στον προσαγωγό αλλά θα είναι στη διάθεσή του. Σχετικά με το σχήμα που θα παίξει είναι πολύ νωρίς αλλά σίγουρα η ομάδα έχει στόχο να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει έστω και ένα βαθμό που θα είναι σημαντική επιτυχία για τους παίκτες του Ηλία Φυντάνη. Είναι το τελευταίο δύσκολο παιχνίδι γιατί από την ερχόμενη αγωνιστική και μετά το πρόγραμμα γίνεται βατό και η ΑΕΛ θα έχει στόχο σε κάθε αγώνα τη νίκη.
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΦ
Ένας ακόμα παίκτης προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ ΑΕΛ και αυτός είναι ο γνώριμος από το παρελθόν Γεννάδιος Ξενοδόχοφ .Ήταν μια απόφαση του ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια σεβόμενος τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του παίκτη όσο διάστημα στο παρελθόν αγωνίσθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Η επιστροφή του έγινε γνωστή με την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του τερματοφύλακα Γεννάδιου Ξενοδόχοφ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μαζί μας μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου.»
ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Έξι παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Λαγός, Ζίζιτς, Φατιόν, Λεοζίνιο, Περόνε. Χάνουν τον πρώτο ημιτελικό, ο Εμάνουελ Περόνε, με τον Τάσο Λαγό, που έφτασαν τις τέσσερις κίτρινες κάρτες. Τέλος στο όριο καρτών για το Κύπελλο, με τρεις, βρίσκονται ο Λεοζίνιο και ο Φατιόν Άντονι.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας:
Περόνε, Λαγός 4, Λεοζίνιο, Φατιόν 3, Ρέντζας, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς, Ναζλίδης, Κριζμάν , Γκόλιας, Μασούρας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπόζοβιτς, Θεοδωρόπουλος 1.

ΕΠΣΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ΑΕΛ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Την ευχή να ξαναφέρει η ΑΕΛ το Κύπελλο Ελλάδος στην Λάρισα εξέφρασε μέσα από συγχαρητήρια επιστολή το δ.σ. της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας. Στην επιστολή του χαρακτηριστικά τονίζει τα εξής: «Ο Πρόεδρος Δημήτρης Μπουχλαριώτης και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας θέλουν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. για τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η Α.Ε.Λ. αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Λαρισαίων και οι χιλιάδες της φίλοι της σε όλη την Ελλάδα νιώθουν μόνο περηφάνια για τέτοιου είδους επιτυχίες.
Η Ε.Π.Σ.Ν.Λ. εύχεται ολόψυχα στους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση της ΑΕΛ ανάλογη συνέχεια στο θεσμό και ελπίζει να ξαναφέρουν το Κύπελλο στη Λάρισα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ: Η ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ!
Η ΑΕΛ προκρίθηκε για έκτη φορά σε ημιτελική φάση και τις τέσσερις προκρίθηκε στον τελικό. Ας δούμε τι έγινε στις προηγούμενες έξι περιπτώσεις, που η λαρισινή ομάδα έφτασε μέχρι την τετράδα:
1. ΣΕΖΟΝ 2006/2007
Α’ αγ. (14/03/2007): ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (36’, 51’ Αντσουέ)
Β’ αγ. (18/04/2007): ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ 0-2 (4’, 29’ Αλωνεύτης)
ΤΕΛΙΚΟΣ (05/05/2007): ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 2-1 (3’ Κόζλεϊ, 82’ Αντσουέ - 44’πεν. Παπαδόπουλος)
2. ΣΕΖΟΝ 1988/89
Α’ αγ. (22/03/1989): Πανιώνιος–ΑΕΛ 2–0 (Τόγιας, Βασιλάκος)
Β’ αγ. (12/04/1989): ΑΕΛ-Πανιώνιος 0-0
3. ΣΕΖΟΝ 1987/88
Α’ αγ. (30/03/1988): Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-0 (67’ Σαραβάκος)
Β’ αγ. (20/04/1988): ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-3 (7’ Αλεξούλης/ 45’, 81’ Σαραβάκος, 89’ Ρότσα)
4. ΣΕΖΟΝ 1984/85
Α’ αγ. (22/05/1985): Λεβαδειακός-ΑΕΛ 0-2 (Κολομητρούσης, Βαλαώρας)
Β’ αγ. (04/06/1985): ΑΕΛ-Λεβαδειακός 5-0 (Κμίετσικ 2, Βουτυρίτσας, Ανταμτσικ, Ζιώγας)
ΤΕΛΙΚΟΣ (22/06/1985): ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 4-1 (39’,73’ Ζιώγας, 47’ Κμίετσικ, 75’ Βαλαώρας - 55’ Σκαρτάδος)
5. ΣΕΖΟΝ 1983/84
Α’ αγ. (27/05/1984): ΑΕΛ-Ηρακλής 1-0 (Γκαλίτσιος)
Β’ αγ. (03/06/1984): Ηρακλής-ΑΕΛ 0-0
ΤΕΛΙΚΟΣ (06/06/1984): Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 2-0 (18’αυτ. Γκαλίτσιος, 39’ Αντωνίου)
6. ΣΕΖΟΝ 1981/82
Α’ αγ. (19/05/1982): Κόρινθος-ΑΕΛ 1-0 (Μπεκιάρης)
Β’ αγ. (02/06/1982): ΑΕΛ-Κόρινθος 3-1 (Κουτάς, Παραφέστας, Μαλουμίδης - Πίσσας)
ΤΕΛΙΚΟΣ (16/06/1982): Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-0 (49’ Χαραλαμπίδης)

Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass