ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΑΕΛ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (3-2)

Από την κόλαση στον... παράδεισο

*Το «κλειδί» της πρόκρισης στα ημιτελικά κρατούσε ο νεαρός Γιάννης Μασούρας *Τι άλλαξε ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης στην παράταση σε σχέση με την κανονική διάρκεια

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2018 22:00

Η γραμμή μεταξύ θριάμβου και πανωλεθρίας είναι πολύ λεπτή όπως και το δρομολόγιο κόλαση... παράδεισος είναι πολύ σύντομο.

Αυτό αποδείχθηκε και στον χθεσινό επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου Ελλάδας για τα ημιτελικά, στον οποίο η ΑΕΛ κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 και πήρε την πρόκριση μετά από έντεκα χρόνια στα ημιτελικά. Η ΑΕΛ είχε αβαντάζ το 2-1 υπέρ της από τον πρώτο αγώνα στα Γιάννενα, αλλά το έχασε στο 82’ που έγινε το 1-2 και στο 89’ ο Κόντε παραλίγο θα έφερνε τους φιλοξενούμενους στους «4». Τελικά το σκηνικό άλλαξε στην παράταση, η ΑΕΛ κέρδισε με 3-2 και πήρε αυτή την πρόκριση.
Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 11’ με τον Κριζμάν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε άμεσα και με τον εκπληκτικό Κόντε, που σημείωσε δύο γκολ από φάουλ (22’, 82’) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μασούρας με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια ο Φατιόν με πέναλτι στο 108’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, κρίμα που η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά τελικά για την ΑΕΛ είχε αίσιο τέλος αφού πήρε την πρόκριση.
Η ΑΕΛ που στην κανονική διάρκεια του αγώνα βρέθηκε στα «σχοινιά» (1-2) μεταμορφώθηκε στην παράταση και αυτό ήταν έργο ενός παίχτη του Γιάννη Μασούρα, που αναδείχθηκε στο «κλειδί» της πρόκρισης.
Στην κανονική διάρκεια ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης για να υπερασπίσει το σκορ του πρώτου αγώνα έπαιξε μέχρι και με τρία σέντερ μπακ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην παράταση όταν ο Φυντάνης αποφάσισε να βάλει επιθετικό χαφ τον Μασούρα και να παίξει από την πλευρά του δικαιώθηκε. Ο Μασούρας έκανε το 2-2 και κυριολεκτικά έκρινε τον αγώνα με την απόδοσή του χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την απόδοση των συμπαικτών του (ειδικά του πολύ καλού Φατιόν). Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και κάνει όνειρα για έναν ακόμα τελικό ειδικά αν η κληρωτίδα τη φέρει αντίπαλο με τον Πανιώνιο. Αλλά και η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ (φαβορί κόντρα στον Ατρόμητο) με το μυαλό τους στο πρωτάθλημα δεν θα είναι αντίπαλοι ασυναγώνιστοι.
Κύπελλο ξανά στον Πηνειό; Ποιος ξέρει, γιατί όχι να μην το κάνει για τρίτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΛ σε μια σημαδιακή χρονιά καθώς συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 αφού βασικός στόχος ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε οι Μπόζοβιτς, στην άμυνα οι: Μασούρας(δεξιά), Ζίζιτς,Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ),Γουάλας(αριστερά), στη μεσαία Αγκάνοβιτς(δεξιά) Φατιόν, Λαγός, Μιλισιάβλεβιτς(δεξιά) και πιο μπροστά οι: Ναζλίδης, Κριζμάν.
Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίσθηκε με 4-4-2 έχοντας στη μεσαία γραμμή ρόμβο, τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους: Αποστολόπουλο(δεξιά), Μπέριος, Μιχαήλ (σέντερ μπακ), Τσικάρσκι(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Γαρουφαλιάς, στα πλάγια ο Βιντάλ αριστερά και ο Μανθάτης δεξιά), ενώ μπροστά και πίσω από τους δύο επιθετικούς τον Χαλκιαδάκη. Στην επίθεση είχε τους Κόντε και Μπετρά.
Ο αγώνας από την αρχή έδειξε ότι θα είχε πολλά τέρματα καθώς στις δύο πρώτες φάσεις πέτυχαν και δύο τέρματα οι ομάδες. Πρώτη η ΑΕΛ με τον Κριζμάν (11) και στη συνέχεια ο Κόντε για τον ΠΑΣ Γιάννινα με ωραία εκτέλεση φάουλ (22’).
Στη συνέχεια στο πρώτο μέρος είχαμε μόνο μια φάση, ένα πολύ καλό σουτ του Κόντε στο 43’ που κατέληξε άουτ.
Η εικόνα ήταν να έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα την υπεροχή (και την κατοχή της μπάλας) και η ΑΕΛ να αμύνεται αλλά χωρίς να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην άμυνά της.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε και δημιουργούσε ευκαιρίες αφού η ΑΕΛ έδειχνε να «μπάζει» από παντού.
Ο Φυντάνης βλέποντας το αμυντικό πρόβλημα έβαλε και τρίτο σέντερ μπακ τον Γκόλια για να κρατήσει την πολύτιμη ισοπαλία.
Αυτό ισορρόπησε την κατάσταση μετά το 65’ αλλά από ένα φάουλ του Κόντε έγινε το 1-2 (82’) και ο αγώνας πήγε στην παράταση με την ομάδα των Ιωαννίνων να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 89’ με τον Κόντε που μόνος προ του Μπόζοβιτς αστόχησε. Εκεί η ΑΕΛ θα έχανε την πρόκριση μια και δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.
Στην παράταση όμως το σκηνικό άλλαξε για την ΑΕΛ και σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι στην άμυνα έπαιξαν τέσσερις παίκτες (ο Γιοβάνοβιτς αγωνίσθηκε δεξί μπακ) και ο Μασούρας πέρασε μπροστά. Παρουσιάστηκε πολύ καλή που θύμιζε την ομάδα του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, άρχισε να παίζει δυνατά και ο Φυντάνης δίνει οδηγίες να παίξουν με Μασούρα από τη δεξιά πλευρά που έτρεχε σαν «καθαρόαιμο». Τελικά στο 99’ γίνεται το 2-2 με τον Μασούρα....
Και η ΑΕΛ αντί να παίξει παθητικά συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε δυνάμεις μια και τις κατανάλωσε στην κανονική διάρκεια του αγώνα.
Στο 107’ κερδίζει πέναλτι ο Κριζμάν που μετατρέπει σε γκολ ο Φατιόν και γίνεται το 3-2.
Ενώ όλοι νόμιζαν ότι τελείωσε ο αγώνας χρειάστηκε ο Μπόλοβιτς για να μην δούνε οι φίλαθλοι ένα ακόμα θρίλερ στον συγκεκριμένο αγώνα στα τελευταία λεπτά καθώς απέκρουσε ένα υπέροχο σουτ του Κόντε.
Στο 112’ που έγινε η φάση αυτή τελείωσε και το παιχνίδι γιατί στη συνέχεια η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε πετύχει όχι ένα αλλά δύο τέρματα με τις ευκαιρίες που έχασαν διαδοχικά ο Μασούρας και ο Περόνε.
Το τελικό 3-2 πανηγυρίστηκε έξαλλα ειδικά με τον τρόπο που ήρθε και έφερε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
11’: Από φάουλ του Γουάλας η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενο του ΠΑΣ, φθάνει στον Γιοβάνοβιτς, αυτός πασάρει στον Κριζμάν που κάνει το 1-0.
22’: Εκτέλεση φάουλ του Κόντε η μπάλα σκάει στο έδαφος και διαμορφώνει το 1-1.
28’: Σουτ του Μασούρα έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Περιστερίδης.
43’: Σουτ του Μανθάτη από το σημείο του πέναλτι μετά από διαδοχικές κόντρες και πάσα του Κόντε η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
56’: Ο Χαλκιαδάκης με ωραία μπαλιά βρίσκει τον Κόντε που προσπαθεί να κρεμάσει τον Μπόζοβιτς αλλά φεύγει πλάγια και σουτάρει άουτ.
61’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Βιντάλ από αριστερά και ο Σολτάνι πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα καταλήγει άουτ.
64’: Πάσα του Κόντε αφού ξεπερνάει τον Γιοβάνοβιτς από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή στον Μανθάτη που σουτάρει σχεδόν μόνος προ του Μπόζοβιτς αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
77’: Εκτέλεση φάουλ του Γουάλας η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περιστερίδη.
82’: Εκτέλεση φάουλ του Κόντε και γίνεται το 1-2.
87’: Μακρινό σουτ του Λεοζίνιο η μπάλα καταλήγει άουτ.
89’: Μπαλιά του Αποστολόπουλου στον Κόντε που βγαίνει μόνος προ του Μπόζοβιτς αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
99’: Εκτέλεση φάουλ από τον Λεοζίνιο η μπάλα φθάνει στον Μασούρα που κάνει μια σέντρα σουτ και ο Γκόλιας πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
99’: Διαγώνιο σουτ του Μασούρα ύστερα από μπαλιά του Γουάλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής και γίνεται το 2-2.
107’: Πάσα του Λεοζίνιο στον Κριζμάν που βρίσκεται μόνος προ του Περιστερίδη αλλά ανατρέπεται από τον Μιχαήλ και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Φατιόν και κάνει το 3-2.
112’: Σουτ του Κόντε από το σημείο του πέναλτι αποκρούει ο Μπόζοβιτς.
113’: Σέντρα σουτ από αριστερά του Σολτάνι αλλά αποκρούει δύσκολα ο Μπόζοβιτς σε κόρνερ.
114’: Ο Περόνε βρήκε τον Λεοζίνιο και αυτός μεταβιβάζει στον Μασούρα που από πλάγια δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή βρίσκεται μόνος απέναντι στον Περιστερίδη, σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα αποκρούει εντυπωσιακά.
120’: Ο Λεοζίνιο μεταβιβάζει στον Περόνε που βρίσκεται μόνος προ του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων αλλά εκείνος αποκρούει σε κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος όλων ο Μασούρας ειδικά με την απόδοσή του στην παράταση. Μετά από χρόνια η ΑΕΛ έχει ένα ταλέντο που δείχνει έτοιμο να κάνει μια ποδοσφαιρική καριέρα. Ακολούθησε ο Φατιόν που κάνει πολύ καλή δουλειά.
Ο Μπόζοβιτς ευθύνεται στο πρώτο γκολ με μόνη δικαιολογία ότι η μπάλα έσκασε στο έδαφος.
Ο Γουάλας είχε πολύ καλές στιγμές ενώ τα σέντερ μπακ Ζίζιτς και Γιοβάνοβιτς είχαν προβλήματα στο διάστημα 45’-65’ ενώ ο Γκόλιας έδεσε την άμυνα με εξαίρεση τη φάση του 89’.
Ο Λαγός φάνηκε στο πρώτο μέρος ενώ ο Μιλοσάβλιεβτς ήταν καλός σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Ο Αγκάνοβιτς δεν πήγε καλά και σωστά έγινε αλλαγή, ενώ ο Ναζλίδης μάλλον όταν παίζει μόνος μπροστά πάει καλύτερα. Ο Κριζμάν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων καθώς πέτυχε γκολ ενώ κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο προήλθε το τρίτο τέρμα.
Ο Λεοζίνιο βοήθησε σημαντικά στην παράταση ενώ ο Περόνε για τον ρόλο που μπήκε ως τρίτη αλλαγή πήγε πολύ καλά.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) πήγε πολύ καλά σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μιλοσάβλιεβιτς, Λαγός, Ζίζιτς, Φατιόν, Λεοζίνιο, Περόνε, Γαρουφαλιάς, Τσικάρσκι, Βιντάλ, Κόντε. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί του Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Κριζμάν (110’ Περόνε).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης(89 Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (60’ Σολτάνι).

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass