ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΗ Γ’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Οι μαθητές χαίρονται την κολύμβηση

• Περί τα 2.200 παιδιά από 45 σχολεία του δήμου θα διδαχθούν μέχρι το τέλος της σχολικής σεζόν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας μέσα στο νερό • Για τις ανάγκες του προγράμματος δόθηκε προς χρήση φέτος και το δημοτικό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2018 22:21

Το άκρως επιτυχημένο, κατά την περσινή σχολική σεζόν, πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου μπήκε εκ νέου σε εφαρμογή.

Έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων περίπου μηνών (πέρσι τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο) οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας επέστρεψαν με ενθουσιασμό στις πισίνες, έτοιμοι να διδαχθούν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας μέσα στο υδάτινο περιβάλλον.
Περί τα 2.200 παιδιά από 45 Δημοτικά Σχολεία παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, η πρώτη μέρα του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στα κολυμβητήρια του ΕΑΚΛ και της Ν. Πολιτείας, καθώς η δημοτική αρχή έδωσε φέτος προς χρήση, για τις ανάγκες των μαθημάτων, την πισίνα του καινούργιου δημοτικού κολυμβητηρίου.
Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου και θα διεξαχθούν σε δύο περιόδους των οκτώ εβδομάδων η καθεμία. Συνολικά κάθε τμήμα θα παρακολουθήσει οκτώ μαθήματα. Φέτος θα απασχοληθούν έξι εκπαιδευτικοί, καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση, τρεις μόνιμοι και τρεις ωρομίσθιοι, ενώ υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής Φώτης Γεωργίου. Σκοπός των μαθημάτων κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό πνιγμών στη χώρα μας, είναι να αποκτήσουν οι μαθητές κολυμβητική επάρκεια και αυτοπεποίθηση μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, να εξοικειωθούν με το υγρό στοιχείο και διδαχθούν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στο νερό.
«Είμαστε ευτυχείς που φέτος ξεκινάει το τόσο επιτυχημένο την περσινή σεζόν πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Πρέπει να πούμε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά ο νομός Λάρισας ήταν από τους νομούς, οι οποίοι είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος και πέρσι ειδικά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, η Διεύθυνση Α/θμιας ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε συνεργασία πάντα με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας και πραγματικά το πρόγραμμα κύλησε εξαιρετικά» επισήμανε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου από το δημοτικό κολυμβητήριο Ν. Πολιτείας κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος και πρόσθεσε:
«Εννοείται ότι πήραμε τα εύσημα από το Υπουργείο και μάλιστα δώσαμε την τεχνογνωσία στις υπόλοιπες περιοχές. Έτσι φέτος ξεκινάμε με περισσότερη άνεση.
Θέλω να τονίσω την άριστη συνεργασία που έχουμε με τη δημοτική αρχή Λάρισας και με το ΕΑΚΛ. Η στήριξή τους είναι αμέριστη και σίγουρα χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα, όπως γενικότερα χωρίς καλές συνεργασίες δεν επιτυγχάνονται καλά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης επισήμανε:
«Πράγματι χωρίς την παρουσία της δημοτικής αρχής και μάλιστα χωρίς τη χρηματοδότηση για τη μετακίνηση των μαθητών πέρσι, θα είχαμε μία δυσκολία στο να τελειώσουμε το πρόγραμμα που επιτυχώς ξεκινήσαμε. Είναι ένα πρόγραμμα που μπήκε δειλά-δειλά πέρσι και πλέον κατοχυρώθηκε ως μάθημα.
Είμαστε μία χώρα που βρεχόμαστε από θάλασσα αλλά έχουμε τους περισσότερους πνιγμούς και η προσπάθεια πάντα στο Δημοτικό Σχολείο είναι να μάθουμε και να διαφοροποιήσουμε τις αντιλήψεις και τις καταστάσεις και να δώσουμε επιπλέον γνώση στο να φτιάξουμε συγκεκριμένους πολίτες που θα έχουν χαρακτηριστικά, με τα οποία θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτά τα οποία υφίστανται.
Είμαστε ευτυχείς γιατί η δημοτική αρχή μάς παραχώρησε φέτος και την πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου.
Φέτος θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά της Γ’ τάξης. Μακάρι να μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και τα παιδιά της Δ’ τάξης, αλλά δεν μπορέσαμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα.
Το κέρδος ήταν ότι την αμφιβολία των γονέων καταφέραμε και την ξεπεράσαμε πείθοντας τους μαθητές. Έτσι λοιπόν όταν το παιδί διεκδικεί κάτι, τότε ο γονέας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Το πρόγραμμα λοιπόν πέτυχε γιατί η πισίνα ήταν ευχάριστη και οι γυμναστές που συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Φέτος εκτιμώ ότι θα τελειώσουμε πολύ καλύτερα από πέρσι και κάθε χρόνο θα είμαστε πιο βελτιωμένοι» κατέληξε ο κ. Βούλγαρης.
Ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ, κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος υπογράμμισε με τη σειρά του τα εξής:
 «Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα. Δεν μπορεί μία χώρα που βρέχεται από θάλασσα να έχει τόσους πνιγμούς. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά της Γ’ αλλά και της Δ’ τάξης του Δημοτικού να αρχίσουν να παίρνουν τις βασικές αρχές της κολύμβησης.
Ειδικά φέτος έχουμε την ευτυχία να λειτουργούμε και το καινούργιο δημοτικό κολυμβητήριο το οποίο θα αρχίσει σιγά-σιγά να αποκτά ζωντάνια».
Τέλος ο υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος κ. Φώτης Γεωργίου τόνισε:
«Φέτος ξεκινάμε αργά αλλά με όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας. Τα προβλήματα ήταν από την κεντρική διεύθυνση και όχι από μας ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα πιο νωρίς. Θα πάρουν μέρος περί τους 2.200 μαθητές, που είναι ο μεγαλύτερος όγκος μαθητών στην Ελλάδα που παίρνει μέρος σε μία Περιφέρεια. Ευελπιστούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα από πέρσι. Το θέμα είναι ότι πέρσι πήραμε τα εύσημα από το Υπουργείο και μας ζητήθηκε να τους μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας για το πώς λειτούργησε το πρόγραμμα και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.
Θέλαμε αυτό το πρόγραμμα να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο ώστε να βάλουμε και τα παιδιά της Δ’ τάξης και να φτάσουμε σ’ έναν αριθμό τεράστιο, γύρω στους 4.000 μαθητές. Πιστεύω ότι του χρόνου -αφού έχουν λυθεί πάρα πολλά προβλήματα- να ξεκινήσουμε νωρίς, μαζί και με τα παιδιά της Δ’ τάξης. Φυσικά έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και το καινούργιο κολυμβητήριο. Χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατο να συμπεριληφθούν όλα τα σχολεία της Λάρισας» κατέληξε ο κ. Γεωργίου.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass