ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡIΣΜΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ικανοποίηση αλλά και απαιτήσεις για τη συνέχεια

• Αναμένεται έκτακτη Γ.Σ. για να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών • Πρόταση Μπουχλαριώτη για βραβείο ήθους ύψους 2.000 ευρώ σε όποια ομάδα δεν έχει κόκκινες κάρτες παικτών, τιμωρίες προπονητών και παραγόντων

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2018 22:25

Με τη συμμετοχή 62 σωματείων από τα 98 που έχουν δικαίωμα ψήφου πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Olympus Terra» στη Γιάννουλη η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣΛ, στην οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός προηγούμενης περιόδου και ο οικονομικός προϋπολογισμός της νέας περιόδου, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις από εκπροσώπους σωματείων για τη βελτίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η χθεσινή Γ.Σ. έγινε για πρώτη φορά παρουσία ορκωτού λογιστή, του κ. Ζυγελόπουλου, καθώς η νέα διοίκηση της ΕΠΣΛ, θέλοντας να υλοποιήσει μία εκ των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ανέθεσε από δω και στο εξής τον οικονομικό έλεγχο της Ένωσης σε ορκωτό λογιστή.
«Είμαστε διοίκηση 6 μηνών κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο φετινός απολογισμός να παρουσιάζει μία ιδιομορφία. Καλούμαστε να απολογηθούμε, σύμφωνα με το καταστατικό μας, για όλο το ημερολογιακό έτος, αλλά εμείς ήμασταν διοίκηση μόνο για το τελευταίο εξάμηνο και σ’ αυτό θα αναφερθούμε. Δεν θα πω τίποτε για το πρώτο εξάμηνο γιατί πιστεύω ότι κρίθηκε με τις εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης, αρχίζοντας την τοποθέτησή του κατά τον διοικητικό απολογισμό και ευθύς αμέσως αναφέρθηκε στα διοικητικά πεπραγμένα, ξεκινώντας από την υλοποίηση μιας ακόμα προεκλογικής δέσμευσης των ανοικτών στους παράγοντες και τους εκπροσώπους του Τύπου συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε στα συμβούλια τηρούνται κατά γράμμα τα πρακτικά και ηχογραφούνται, ενώ η παρουσία των παραγόντων δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική και ενεργή, καθώς μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους και να καταθέτουν προτάσεις τις οποίες εξετάζει το Δ.Σ.
Από τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι τώρα έχουν γίνει 13 συνεδριάσεις, αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τον κ. Μπουχλαριώτη, και σε σχέση με τα πεπραγμένα της παρελθούσης διοίκησης. Δύο εξ αυτών έγιναν σε Ελασσόνα και Φάρσαλα και θα ακολουθήσουν κι άλλες στους υπόλοιπους περιφερειακούς δήμους του νομού, καθώς, όπως τόνισε, στόχος της νέας διοίκησης είναι «να ακούμε τα προβλήματα όλων των ομάδων επιτόπου».
Ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στην κατανομή των αρμοδιοτήτων των συμβούλων και στη συγκρότηση των επιτροπών, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί και άτομα εκτός Δ.Σ., υπογραμμίζοντας ότι όλες οι επιτροπές λειτουργούν ανεξάρτητα, με ισονομία και ισοτιμία έναντι όλων των σωματείων. Ειδικά για την Πειθαρχική Επιτροπή επισήμανε ότι στελεχώθηκε από τρεις νομικούς που εφαρμόζουν κατά γράμμα τον ΚΑΠ «και δεν κάνουν χάρες σε κανέναν» και αποκάλυψε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ θα καταθέσει πρόταση για θέσπιση βραβείου ήθους ύψους 2.000 ευρώ σε όποια ομάδα δεν έχει κόκκινες κάρτες σε παίκτες, τιμωρίες προπονητών και παραγόντων, με στόχο να εκλείψουν κάποια φαινόμενα βίας που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Σχετικά με τους φυσικοθεραπευτές ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ είπε ότι έγιναν κάποιες σύντομες συζητήσεις καθώς λόγω των εκλογών δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος. Σε Ελασσόνα και Φάρσαλα βρέθηκαν λύσεις, ενώ στη Λάρισα ανανεώθηκε η συνεργασία με το Απολλώνειο και μάλιστα με μειωμένη αμοιβή (αφού κάποιες προσφορές από άλλα κέντρα φυσικοθεραπείας κρίθηκαν απαγορευτικές).
Σε ό,τι αφορά στο κύπελλο ΕΠΣΛ, ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν, όπως το πριμ 1.000 ευρώ για την πρόκριση στα προημιτελικά ομάδων της Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ, η έμμεση δωρεάν συμμετοχή των ομάδων, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας του αδυνάτου μέχρι και τα ημιτελικά.
Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του βαθμολογικού ορίου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΠΣΛ από τους 13 στους 7 βαθμούς, στην αύξηση κατά μία των ομάδων που ανέρχονται από τη Β’ στην Α1 ΕΠΣΛ (από 4 σε 5) και στη δωρεάν συμμετοχή στα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομής.
Ιδιαίτερος λόγος έγινε για το θέμα της διαιτησίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπουχλαριώτης «θεωρώ τη διαιτησία ένα σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου αλλά όχι το σημαντικότερο, όπως ήθελαν κάποιοι για ευνόητους λόγους, να την έχουν ως τώρα. Για μένα η διαιτησία πρέπει να έχει βοηθητικό ρόλο. Φτάσαμε όμως σαν παράγοντες στο σημείο να σκεφτόμαστε ποιος διαιτητής θα μας παίξει και όχι τι ελλείψεις έχουμε στην ομάδα. Βγάλτε απ’ το κάδρο τη διαιτησία. Δεν έχουμε μαγικό ραβδί. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Κάνουμε κάθε Δευτέρα τα επιμορφωτικά μαθήματα, αλλά ξεκινήσαμε και πρακτικές ασκήσεις στους διαιτητές.
Θέλω να ξέρετε ότι διαιτητές τιμωρούνται. Μάλιστα, αποπέμφθηκα από την προηγούμενη διοίκηση από πρόεδρος της ΕΔ γιατί είχα την τόλμη να τιμωρήσω διαιτητή.
Αυτό που λέω πάντα στους διαιτητές είναι ότι όλες οι ομάδες είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν ομάδες δικές μας και ομάδες άλλων. Να υπάρχει ισονομία και ισοτιμία. Παίζει ο μπλε με τον κόκκινο, δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ.
Γι’ αυτό και στα πρωταθλήματά μας φέτος είναι τόσο κοντά η άνοδος με τον υποβιβασμό. Δεν είχαμε ξανά τόσο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όπως φέτος» είπε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας στη συνέχεια πρόταση για «άτυπη αξιολόγηση των διαιτητών από τους παράγοντες, οι οποίοι θα βαθμολογούν τους διαιτητές μετά από κάθε παιχνίδι σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10 και οι καλύτεροι διαιτητές στο τέλος της σεζόν θα βραβεύονται».
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε σε μία ακόμα προεκλογική δέσμευση που ήταν η μεγάλη λαχειοφόρος με στόχο την οικονομική ενίσχυση των σωματείων. Έχουν εκδοθεί συνολικά 80.000 λαχνοί και μέχρι τώρα έχουν δοθεί οι 55.000, ενώ όπως υποστήριξε μέχρι το τέλος του άλλου μήνα υπολογίζεται ότι θα έχουν δοθεί και οι υπόλοιποι. Τόνισε δε ότι όποια σωματεία δεν έχουν παραλάβει τους λαχνούς τους θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς στη συνέχεια οι λαχνοί τους θα δοθούν σε σωματεία που πούλησαν τους δικούς τους και ζητούν επιπλέον.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ μίλησε για τη σχολή προπονητών UEFA C που έγινε στη Λάρισα και η οποία, όπως είπε, σημείωσε επιτυχία μεγαλύτερη του 50%, ενώ υπογράμμισε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με την ΕΠΟ για τη διοργάνωση στη Λάρισα και σχολής UEFA B.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στην ετήσια χοροεσπερίδα που θα γίνει στα «1000 Χείλια» και τέλος στα χορηγικά προγράμματα με το DE-TOX για την Α’ ΕΠΣΛ, τις «Επιλογές» για τα πρωταθλήματα υποδομής και την «Givova» για τις Μικτές.

 

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Σχετικά με τα οικονομικά της ΕΠΣΛ ο κ. Μπουχλαριώτης τόνισε ότι το πιο σημαντικό για τη νέα διοίκηση ήταν να δοθεί έμφαση στη διαφάνεια, τη σωστή χρήση και τον έλεγχο. Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, η εξελεγκτική επιτροπή αποτελούνταν από τρεις λογιστές, ενώ ο έλεγχος ανατέθηκε σε ορκωτό λογιστή.
Σε ό,τι αφορά στα ποσά του οικονομικού απολογισμού, τα έσοδα ανέρχονται στις 169.649 ευρώ (υπόλοιπο από 31/12/16, 66.579 ευρώ) και τα έξοδα στις 169.669 ευρώ. Δηλαδή υπόλοιπο από 1/1/18, 66.559 ευρώ. Ο προϋπολογισμός του 2018 ανέρχεται στις 210.500 ευρώ (έσοδα και έξοδα).
«Έχουμε πλέον ένα αρκετά καλό ταμείο και ευελπιστούμε στην αρχή της νέας περιόδου να διπλασιάσουμε το ταμείο μας. Όλα αυτά θα γίνουν με ανταποδοτικό τρόπο προκειμένου τα λεφτά να γυρίζουν στα σωματεία» τόνισε χαρακτηριστικά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο μεγάλο στοίχημα της διοίκησης που είναι το Ενωσιακό γήπεδο, για το οποίο έχουν γίνει επαφές με δημάρχους σχετικά με την έκταση και την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Στα γενικά θέματα ακούστηκαν προτάσεις από εκπροσώπους σωματείων. Ο κ. Κύργιας από τον Διογένη Λάρισας αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν μόνοι τρεις κατηγορίες (Α’, Β’ και Γ’) σε σχηματισμό πυραμίδας, δηλαδή με περισσότερα σωματεία στην Γ’ τοπική. Επίσης έθεσε το ερώτημα για τον βαθμό εκγύμνασης των διαιτητών, αναφέρθηκε στις ομαδικές αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών και προέτρεψε τη διοίκηση να πιέσει την ΕΠΟ προς επίλυση του θέματος, πρότεινε οι διαιτητές να πληρώνονται από την ΕΠΟ και όχι από τα σωματεία, ζήτησε η ΕΠΣΛ να μεσολαβήσει και να ασκήσει πίεση στη δημοτική αρχή για την κατασκευή προπονητηρίων που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις ομάδες της πόλης της Λάρισας, ενώ σχετικά με τα επεισόδια στα γήπεδα είπε ότι θα πρέπει να βιντεοσκοπούνται από την ΕΠΣΛ τα επικίνδυνα παιχνίδια. Παράλληλα κάλεσε την ΕΠΣΛ να μεριμνήσει για μαζική παραγγελία αθλητικού υλικού για όλα τα σωματεία στην αρχή κάθε περιόδου, δήλωσε την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ και ζήτησε να μην δημοσιοποιούνται τα ονόματα των παραγόντων που τιμωρούνται.
Ο κ. Γαραζανάκης από τη Δόξα Ομορφοχωρίου πρότεινε στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, με τη στήριξη του ΣΕΠΛ, να γίνουν περιφερειακές συναντήσεις ενημερωτικού τύπου με τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων για την εξάλειψη των επεισοδίων στα γήπεδα και χαρακτήρισε λάθος το να αμείβονται οι διαιτητές στα φιλικά παιχνίδια.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας κ. Ιωακείμ, αφού χαρακτήρισε χρηστή τη διαχείριση των οικονομικών, επισήμανε στον κ. Μπουχλαριώτη ότι δεν αναφέρθηκε κατά τον διοικητικό απολογισμό στις μικτές ομάδες, η πορεία των οποίων τη φετινή σεζόν ήταν αποτυχημένη και ζήτησε να γίνει νέος σχεδιασμός. Επίσης σχετικά με τις τιμωρίες των διαιτητών ζήτησε να μάθει με ποια διαδικασία τιμωρούνται οι διαιτητές, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία παρατηρητών διαιτησίας και εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς την πρόταση του κ. Μπουχλαριώτη για άτυπη βαθμολόγηση των διαιτητών από τους παράγοντες. Επίσης ο κ. Ιωακείμ ζήτησε, τουλάχιστον ως προς το πειθαρχικό κομμάτι, οι διαιτητές να προστατεύουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Τέλος ο κ. Βατάλης από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης αναφέρθηκε στους γιατρούς αγώνων και πρότεινε να εκδοθούν ταυτότητες προκειμένου να αποφεύγονται οποιαδήποτε προβλήματα.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αρκετή συζήτηση έγινε προς το τέλος της Γ.Σ. για τη διαιτησία με τους παράγοντες των ομάδων να αναφέρουν παραδείγματα από αγώνες των ομάδων τους, στους οποίους είχαν έντονα παράπονα. Από την πλευρά του ωστόσο το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Λιόλιος τόνισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες τους τελευταίους 6 μήνες (επιμορφωτικά σεμινάρια πανελλήνιας εμβέλειας, αγωνιστικά τεστ και στους μη αξιολογημένους κ.λπ.) και χαρακτήρισε τους Λαρισαίους διαιτητές ως εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα, από την εμπειρία του ως εκπαιδευτής, παρατηρητής Α’ κατηγορίας και εξεταστής σε διάφορα σεμινάρια.

 

ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κατά τη χθεσινή Γ.Σ. κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα για τα σωματεία τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες Α’ και Α1, Β’ και Γ’. Τα τυχερά σωματεία για τη φετινή χρονιά (μετά από κλήρωση επί των παρευρεθέντων) ήταν για την Α’ και Α1 ο Δαμασιακός, για τη Β’ η Πελασγιώτιδα και για τη Γ’ η Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου, που θα εισπράξουν από 100 ευρώ έκαστο.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.
Επειδή κρίθηκε ότι για το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και προκειμένου τα σωματεία να καταθέσουν ουσιαστικές προτάσεις, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης πρότεινε τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης τον Απρίλιο ή Μάιο.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass