«Τρίποντο» ο Απόλλωνας, τρία δοκάρια ο ΟΦΗ

• Με γκολ του Βαγγέλη Ανδρέου στο 84’ υποχρέωσε στην πρώτη εκτός έδρας ήττα την κρητική ομάδα (1-0)

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:19

 Μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας το χθεσινό παιχνίδι στο στάδιο Αλκαζάρ ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τον φιλόδοξο ΟΦΗ, όμως όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση θα τους μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρία δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η τύχη ήταν με τη λαρισινή ομάδα η οποία βρήκε λύση στο 84’ και κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο «τρίποντο» με 1-0, που θα βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Football League.

 

MVP O ΑΝΔΡΕΟΥ
Χωρίς αμφιβολία, ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα Βαγγέλης Ανδρέου αλλά και τα δοκάρια του σταδίου Αλκαζάρ έπαιξαν μεγάλο ρόλο, στην τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος.
Ο Ανδρέου πέτυχε το «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γκολ στο 84’ με καρφωτή κεφαλιά και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ παράλληλα πήγε πολύ καλά, πάνω στον Μάνο του ΟΦΗ.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να το πιστέψουν ακόμη πώς χάθηκε αυτό το παιχνίδι, τα βάζουν και με την τύχη τους, βλέποντας το οριζόντιο δοκάρι του Παϊτέρη να σταματά τρεις προσπάθειές τους (47’ Ποτουρίδης, 79’ Μάνος, 90+1’ Ντίνας).
Αυτή είναι πάντως η ομορφιά του ποδοσφαίρου και νικητής αναδεικνύεται εκείνος που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα…

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και ιδανικό για… ύπνο, καθώς οι δύο ομάδες προσπαθούσαν μεν αλλά καμία δεν έβρισκε το αγωνιστικό τέμπο, για να επιβάλει τον τρόπο παιχνιδιού της.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι όταν στο 18’ ο Τσιλούλης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο δεύτερος βοηθός, κ. Μωϋσιάδης, λανθασμένα υπέδειξε πως ο παίκτης ήταν σε θέση οφσάιντ με τον μεσοεπιθετικό να διαμαρτύρεται έντονα.
Στο 21’ ο Μάνος δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Παϊτέρη.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 26’ ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Μαυριάς δοκίμασε από τον άξονα με μία δυνατή εκτέλεση να νικήσει τον Στρέζο, με την μπάλα να περνά μερικά εκατοστά πάνω από την εστία του. Ο ίδιος παίκτης απείλησε ένα λεπτό μετά, όταν το γυριστό σουτ που δοκίμασε μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του ΟΦΗ.
Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Μάνος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Κοιλιάρας όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παϊτέρη και κατέληξε άουτ.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο 47’.
Ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ Ποτουρίδης, δοκίμασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το οριζόντιο δοκάρι του Παϊτέρη, δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει ένα γκολ.
Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 58’ ο Πουρτουλίδης απέναντι από τον Παϊτέρη, έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα κατάφερε να διώξει την μπάλα και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Στο 70’ το σουτ του Ντίνα μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Παϊτέρη, με τον Απόλλωνα να απαντά στο 73’ με τον Τσιλούλη να δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Στρέζου.
Εννέα λεπτά αργότερα στο 79’ ο ΟΦΗ είδε και πάλι τα δοκάρια να του στέκονται εμπόδιο, για την επιτυχία κάποιου τέρματος.
Από αριστερά ο Κοιλιάρας επιχείρησε τη σέντρα, ο Μάνος πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα, αλλά στο σουτ που έκανε και πάλι η μπάλα βρήκε με δύναμη το οριζόντιο δοκάρι.
Και ενώ ο ΟΦΗ φαινόταν πως ήθελε πάρα πολύ να πετύχει ένα γκολ, οι παίκτες του Απόλλωνα με πολλά ψυχικά αποθέματα, κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω.
Ο ιδιαίτερα δραστήριος χθες Μαυριάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, την πρώτη κεφαλιά την πήρε ο Παπαζαχαρίας για να φτάσει στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Βαγγέλης Ανδρέου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου που δεν πρόλαβε να τη σταματήσει, πριν περάσει τη γραμμή.
Το 1-0 σκόρπισε πανικό στους φιλοξενούμενους, που έκαναν απέλπιδα προσπάθεια για να φτάσουν στην ισοφάριση.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντίνας δοκίμασε με απευθείας εκτέλεση να σκοράρει, αλλά ο Παϊτέρης είδε και πάλι το οριζόντιο δοκάρι να σώζει την ομάδα του.
Τα δύο επόμενα λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ.Μπλούνα, έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς.
Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη απέναντι σε ένα ιστορικό σωματείο της Κρήτης και αναμένεται πως θα δώσει άλλον αέρα ψυχολογίας στους παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε γενικές γραμμές καλή ήταν η διαιτησία του κ. Μπλούνα (Φθιώτιδας). Αντίθετα, τόσο ο πρώτος επόπτης κ. Νταλούκας (Τρικάλων) όσο και ο δεύτερος κ. Μωυσιάδης (Ηπείρου), έκαναν λάθος υποδείξεις σε περιπτώσεις οφσάιντ και δικαιολογημένα υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά του Απόλλωνα. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: 75’ Κανούλας, 88’ Σκούπρας / 26’ Νάστος, 60’ Κομεσίδης, 75’ Ποτουρίδης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς (85’ Ανδρέου Ιωαν.), Τσιλούλης, Καρακατσάνης (61’ Κανούλας), Ιβανίδης (80’ Συράκος).
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Φαζός (46’ Πορτουλίδης), Νάστος (72’ Μαχαίρας), Ντίνας, Μάνος, Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Κοιλιάρας (81’ Αργυρόπουλος), Μπολάκης, Κουτσιανικούλης, Ποτουρίδης.

 

 

 

Περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά
• Και η νίκη είναι αποκλειστικά δική τους, τόνισε ο Νίκος Θεοδοσιάδης
• Ν. Παπαδόπουλος: «Μας τιμώρησε η μπάλα από μια στημένη φάση»

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, όπου ο τεχνικός του Απόλλωνα Νίκος Θεοδοσιάδης εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του για την τέλεια τακτική συμπεριφορά τους. Από την άλλη πλευρά ο κόουτς του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, επισήμανε πως η μπάλα τούς τιμώρησε σε μια στημένη φάση, είναι στενοχωρημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και πρέπει γρήγορα να ανακάμψουν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των δυο προπονητών:

 

Νίκος Θεοδοσιάδης (Απόλλων Λάρισας):
«Πετύχαμε μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, μια πολύ σημαντική. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που είχαν τέλεια τακτική συμπεριφορά. Δώσανε το 1000% από αυτό που μπορούσαν. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο και έλειπαν οι μεγάλες φάσεις. Δεν αφήσαμε τον ΟΦΗ να κάνει το παιχνίδι του. Στο δεύτερο μέρος, στην αρχή, δεν πατούσαμε καλά, στη συνέχεια πήραν πρωτοβουλίες τα παιδιά και η τύχη μας έδωσε μια φάση που σε άλλα ματς δεν μας την έδωσε. Η νίκη είναι αποκλειστικά των παιδιών. Είμαι περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά και γνωρίζω πολύ καλά τι αγώνα κάνουν. Είχα πει ότι από την τετράδα των δύσκολων αγώνων κάτι μπορούμε να πάρουμε και τα παιδιά με δικαίωσαν. Κερδίσαμε σήμερα μια πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα, γι’ αυτό και η νίκη μας έχει μεγαλύτερη αξία. Όμως και ο Απόλλωνας σιγά-σιγά γράφει τη δική του ιστορία στη Football League. Έχουμε ακόμη δύο δύσκολα παιχνίδια Τετάρτη και Κυριακή. Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΟΦΗ».
*Σε ερώτηση για το αν λύθηκαν προβλήματα που είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη Τύπου, ο Κατερινιώτης προπονητής του Απόλλωνα, τόνισε τα εξής: «Τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό έχουν λυθεί και έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος κ. Μαντζανάς. Περιμένουμε και τους νεομεταγραφέντες, ώστε να έχουμε περισσότερες λύσεις στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

 

Νίκος Παπαδόπουλος (ΟΦΗ):
«Γνωρίζαμε πριν από το παιχνίδι πως θα ήταν ένα κομβικό ματς για εμάς, παρότι το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Χάσαμε ένα ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο μπήκαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα, αλλά η μπάλα μάς τιμώρησε σε μια στημένη φάση.
Οι ποδοσφαιριστές μου προσπάθησαν. Είχαμε τις ευκαιρίες στο ματς, όμως μας πάει λίγο πίσω το αποτέλεσμα. Πρέπει να ανακάμψουμε.
Το καλό είναι ότι είχαμε ηρεμία στα θέματα διοικητικής φύσεως. Είμαστε όμως στενοχωρημένοι. Μας τιμώρησε η μπάλα. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς, με την ΑΕ Καραϊσκάκης».

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Χρήστος Αγρόδημος (Απόλλωνα):
«Πρώτα απ’ όλα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί δείξαμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ που τώρα διεκδικεί την άνοδο και πιστεύω πως σταθήκαμε πολύ καλά απέναντί του.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν δεχθήκαμε πίεση, εμείς κυριαρχήσαμε στον χώρο του κέντρου. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά, ήμασταν στην αρχή τακτικά λάθος μετά το διορθώσαμε και στο τέλος είχαμε και την τύχη που σε άλλα ματς δεν την είχαμε. Χρειαζόμαστε λίγο ξεκούραση, εμείς θα δείξουμε ξανά πως είμαστε εδώ για να πετύχουμε τον στόχο μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρήτης».

 

Μανώλης Φαζός (ΟΦΗ):
«Ήτανε ένα δύσκολο ματς σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Είχαμε τις ευκαιρίες, ήμασταν άτυχοι με τα τρία δοκάρια. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεχθήκαμε ένα γκολ από μία στημένη φάση, κοιτάμε το επόμενο ματς της Πέμπτης ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

 

 

 

Παλιοί συμπαίκτες

Δύο πρώην συμπαίκτες στον Απόλλωνα Λάρισας συναντήθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ και θυμήθηκαν τα παλιά. Ο λόγος γίνεται για τον συνεργάτη του Νίκου Παπαδόπουλου στον ΟΦΗ Παύλο Αδάμο και τον προπονητή τερματοφυλάκων του Απόλλωνα, Μπάμπη Μπακαρό. Και οι δυο τους είχαν τεράστια προσφορά στη φιλιππουπολίτικη ομάδα, ξεκίνησαν δε από τα τμήματα υποδομής. Παιδιά με ήθος και ίσως για τον πρώτο κάτι θα μπορούσε να κάνει η ΠΑΕ. Στο τέλος της αναμέτρησης πήγε στα αποδυτήρια να τον χαιρετήσει, ένας ακόμη πρώην συμπαίκτης του, ο Νίκος Νανούλης. Δεν ξεχνιούνται τα παλιά…*Και φιλάθλους είχε ο ΟΦΗ στην κεντρική θύρα, οι οποίοι χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ενίσχυσαν την ομάδα τους.*Τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΛ αγωνίσθηκαν στη βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ. Ο Λαρισαίος Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο Δημήτρης Κομεσίδης και ο Ιωάννης Ποτουρίδης, ενώ στη δεκαοκτάδα ήταν και ο Μανόλης Μονιάκης, που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.*Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν ο Κώστας Χατζής για τον Απόλλωνα και ο Ανέστης Νάστος για τον ΟΦΗ.

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass