ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΑΕΛ

«Είμαστε απλήρωτοι από την αρχή της σεζόν»

*Τι απάντησε η διοίκηση *Νέα ήττα χθες στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή (92-81)

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2018 15:16

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις απέναντι στον Ηρακλή, χθες στο Ιβανώφειο και υποχρεώθηκε σε ήττα με 92-81.

Οι «βυσσινί πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και οδηγήθηκαν στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 44-38, 72-60, 92-81
ΗΡΑΚΛΗΣ (Χατζηκυριακίδης): Αγγελακόπουλος 14, Αθανασούλας 8 (2), Παπαδιονυσίου 7 (1), Δεληγεώργης 2, Χαριτόπουλος 13, Γκαγκαλούδης 20 (3), Τσούκας 3 (1), Μπούμπαλο 3, Γιαννακίδης 11 (3), Καλαϊτζίδης 11 (3).
ΑΕΛ (Χασανίδης): Βλαχούλης 5 (1), Καμάρας 17, Παπαχρήστος 4, Κνέζεβιτς 4, Σαριμπαλίδης 19 (4), Γκιουλέκας 21 (2), Φιλιππόπουλος 4, Τσιαβές 7.
«ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ»
Η ήττα στο Ιβανώφειο ίσως περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς χθες λίγες ώρες πριν τον αγώνα οι παίκτες της ΑΕΛ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της σεζόν.
Απάντηση στην ανακοίνωση των παικτών έδωσε με άλλη ανακοίνωση μετά το παιχνίδι η διοίκηση της ομάδας.
Αναλυτικά:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
«Ως καλαθοσφαιριστές και προπονητές αλλά και ως επαγγελματίες μιας μεγάλης ομάδας όπως η ΑΕΛ, τηρήσαμε τη μεταξύ μας υπόσχεση να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Για αυτόν τον λόγο μέχρι τώρα δεν δημοσιοποιήσαμε τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν αλλά και τις υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα των μετόχων και της διοίκησης, ότι το μπασκετικό τμήμα θα καλυφθεί οικονομικά και έγκαιρα. Τελικά οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια!!
Συγκεκριμένα όλοι οι παίκτες της ομάδας όπως και το προπονητικό επιτελείο είναι απλήρωτοι από την αρχή της σεζόν. Πολλοί έχουν πρόβλημα ακόμη και με οδοιπορικά έξοδα, κάποιοι άλλοι απειλούνται με έξωση από τις κατοικίες που τους έχει νοικιάσει η ομάδα λόγω μη καταβολής των ενοικίων ενώ υπάρχουν οφειλές και από την προηγούμενη περίοδο στους καλαθοσφαιριστές του περσινού ρόστερ.
 Όλα αυτά ήταν στα πλαίσια των συμφωνηθέντων μεταξύ παικτών-προπονητών και διοίκησης και δεν έχουν τηρηθεί παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις, με την πρόφαση ότι δεν έχει εισπραχτεί η χορηγία από τον βασικό χορηγό καθώς και άλλες μικρότερες χορηγίες!!! Εξαιτίας της παραπάνω οικονομικής δυσπραγίας, το σύνολο των παικτών και του τεχνικού επιτελείου έχει φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα και στην καθημερινή του επιβίωση.
Θέλουμε με την παρούσα ανακοίνωση να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Πλέον, κάθε παίκτης-προπονητής, θα πράξει όπως νομίζει ο ίδιος καλύτερα, κοιτάζοντας το συμφέρον του και το καλό της οικογένειάς του. Μακάρι έστω και καθυστερημένα, οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τους μετόχους και τη διοίκηση να γίνουν πράξη, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει. Καλή χρονιά στον κόσμο της ομάδας και μακάρι η ΑΕΛ ως μεγάλη ομάδα που είναι να βρει τον δρόμο της και την ηρεμία της!!
Οι καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου της ΑΕΛ έχει ως εξής:
«Κατανοούμε πλήρως την ανακοίνωση των αθλητών και επιβεβαιώνουμε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό όσα αναφέρουν. Τους ευχαριστούμε για την προσπάθεια που καταβάλλουν και την υπομονή που έχουν επιδείξει, τιμώντας όσο λίγοι τη βαριά φανέλα του Σωματείου.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το Σωματείο θα θέλαμε να αναφέρουμε ακόμη ότι:
Κατανοούμε απόλυτα τη δυσκολία και τη δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό απροθυμία των εταιριών και των επιφανών επιχειρηματιών της πόλης μας να στηρίξουν χορηγικά την ομάδα. Ευχαριστούμε τους λίγους που σταθερά μας βοηθούν, κάποιοι από αυτούς σε όλη την πορεία από την Α2 ΕΣΚΑΘ έως την Α2 Εθνική.
Κατανοούμε απόλυτα την απουσία του φίλαθλου κοινού από το πλευρό της ομάδας, πλην των ελαχίστων δεκάδων που τολμούμε να πούμε πως γνωρίζουμε με τα ονόματά τους.
Και όλα τα παραπάνω τα κατανοούμε γιατί είναι προφανές ότι για όλα τα παραπάνω, και για τη συνακόλουθη αποτυχία να ανταπεξέλθει το Σωματείο στις υποχρεώσεις του, υπάρχει ηθικός αυτουργός.
Και φυσικά αποκαλύφτηκε για άλλη μια φορά βγάζοντας ανακοίνωση λίγα λεπτά μόλις μετά την ανακοίνωση του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας μπάσκετ, προφανώς γιατί νιώθει ότι επετεύχθη ο στόχος του: Να οδηγήσει στη διάλυση και στον απόλυτο έλεγχο από αυτόν του Σωματείου. Κάτι που αποτελεί διαχρονική επιδίωξη όλων των «μεγαλοπαραγόντων» του άμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου ώστε να μην έχουν καμία συμβατική υποχρέωση όσον αφορά στον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ (όπως προβλέπει ο Νόμος) και να μπορούν να δρουν κατά το δοκούν, οδηγώντας τα οικονομικά των ΠΑΕ όπου αυτοί επιθυμούν, όταν το επιθυμήσουν (και ο νοών νοείτω).
Και πώς επιδίωξε τον στόχο; Μα φυσικά:
1) Με το να μην αποδίδει κανένα από τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έσοδα στο Σωματείο, μη επιδεικνύοντας ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΓΩΝΑ από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας μας.
2) Με το να στερεί άλλα έσοδα που μπορεί να είχε το Σωματείο όπως π.χ. από τη χρήση κάποιων σουιτών από τη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ έναντι υποχρεώσεών της προς το Σωματείο, απαγορεύοντας τη χρήση τους από το Σωματείο.
3) Με το να θίγει υπολήψεις μελών του ΔΣ του Σωματείου μέσα από ανακοινώσεις, να τα τρομοκρατεί και να τα καθυβρίζει ώστε προφανώς να τα οδηγήσει ή σε παραιτήσεις ή σε μη επιδίωξη των υποχρεώσεών τους.
4) Να υπερασπίζεται ως δικηγόρος τους στην αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών οι οποίοι εξανάγκασαν, μετά από εισβολή, το ΔΣ του Σωματείου σε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να μην προσέρχονται στα γήπεδα που αγωνίζονται ομάδες του Ερασιτέχνη οργανωμένοι οπαδοί που θέλουν να στηρίξουν το Σωματείο.
5) Να καθυβρίζει τα αγωνιστικά τμήματα του Σωματείου για τις πορείες τους μέσα από ανακοινώσεις και τηλεφωνικές παρεμβάσεις του στα ελεγχόμενα από αυτόν ΜΜΕ, και τα οποία κάλεσε δημόσια να μην προβάλλουν τίποτα για τις αγωνιστικές δράσεις των τμημάτων του Σωματείου.
6) Να δημιουργήσει «ακαδημίες ΑΕΛ» σε συνεργασία με άλλο Σωματείο, ώστε προφανώς να ζημιώσει και να διαλύσει τις πραγματικές Ακαδημίες της ΑΕΛ (κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς).
Κατανοούμε λοιπόν από όλα τα παραπάνω τόσο τους επιχειρηματίες που πραγματικά, φοβούνται να στηρίξουν πλέον το Σωματείο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να δυσφημιστούν από αυτόν και τους συν’ αυτώ, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο που δεν μπορεί να στηρίξει μια προσπάθεια που φαντάζει πλέον τόσο δύσκολη αλλά και για την οποία δεν μαθαίνει και δεν εμπνέεται από πουθενά και από κανένα ΜΜΕ, προφανώς από τον φόβο όλων να «μη μπλέξουν».
Εμείς όμως θα είμαστε εδώ. Θα εντείνουμε την προσπάθειά μας και θα πράξουμε τα ανθρωπίνως δυνατά ώστε να δώσουμε λύση στα προβλήματα του αγωνιστικού τμήματος, για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τον στόχο της.
Θέλουμε και καλούμε ακόμη και τώρα και περιμένουμε στο πλευρό μας κάθε έναν (επιχειρηματία, φίλαθλο) που μπορεί να συνδράμει στην Α.Ε.Λ. και στο να βοηθήσει να σταθεί όρθιο το περήφανο Σωματείο μας και η Ομάδα μπάσκετ σε αυτές τις συνθήκες. Για εμάς θα είναι πραγματικοί ήρωες της ιστορίας του Σωματείου μας, όσοι σταθούν δίπλα στα Αγωνιστικά Τμήματα του Ερασιτέχνη και να διατηρηθεί εκεί που έχει φτάσει: Να αποτελεί η Α.Ε.Λ. το μεγαλύτερο Αθλητικό Σωματείο της χώρας εκτός των δύο κέντρων, με 4 ομαδικά αθλήματα πλην του ανδρικού ποδοσφαίρου σε Εθνικές Κατηγορίες, όσο και αν προσπαθεί να το μειώσει και να το πολεμήσει, για τους δικούς του λόγους, ο εν λόγω κύριος – μέτοχος της ΚΑΕ ΓΣ Φάρος.
Καλούμε όμως και τον κόσμο της Α.Ε.Λ., τον κόσμο που μεγάλωσε σε αυτή την πόλη με τις Αξίες και το Ήθος του Αλόγου στο Στήθος, να κρίνει επιτέλους και να αποφασίσει αν ταιριάζει στον τόπο μας αυτή η ΑΕΛ που «προσφέρει»: Η ΑΕΛ των καλών σχέσεων με τον «δυνατό» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΛ του ιδιοκτήτη – νομικού σύμβουλου του Ομίλου του «δυνατού» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΛ της σωματικής και λεκτικής βίας προς τους ίδιους τους παίκτες της, προς αντιπάλους παίκτες, προς φιλάθλους της, προς δημοσιογράφους. Η ΑΕΛ της προσβολής των προσωπικοτήτων των συμπολιτών μας. Η ΑΕΛ του ιδιοκτήτη-δικηγόρου υπερασπιστή σχεδόν κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας στην πόλη μας. Η ΑΕΛ-περίγελος σε όλη την Ελλάδα για το πώς κατάντησε έτσι, από ιστορικά ανεξάρτητη και «πάντα μόνη της», σε προσκυνημένη και πρώτη είδηση στις γραφικές ειδήσεις κάθε εβδομάδας.
Ας το κρίνει ο καθένας και ας αποφασίσει αν τελικά αξίζει η ΑΕΛ να αποτελεί τον νέο Πλατανιά της Super League, «για να βλέπουμε λίγη μπαλίτσα και να ξεχνιόμαστε»...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass