ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στις 30 Ιανουαρίου η ΓΣ της ΕΠΣΛ

*Στις 17 Φεβρουαρίου παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου η ετήσια χοροεσπερίδα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2018 22:02

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΕΠΣΛ, με κύρια θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2017. Η Γ.Σ. θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Διόνυσος και όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, για πρώτη φορά θα παρίσταται ορκωτός λογιστής.


Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης «ήταν μία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ο έλεγχος των οικονομικών της Ένωσης να γίνεται κάθε χρόνο από ορκωτό λογιστή. Το κάναμε πράξη. Αυτή τη στιγμή ο κ. Ζυγελόπουλος έχει τελειώσει τον έλεγχο και την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η έκθεσή του η οποία θα αναγνωσθεί στη Γενική Συνέλευση. Ήταν μία κίνηση που έπρεπε να γίνει γιατί αποφεύγουμε πολλές παγίδες και επιπλέον βγάζουμε από τη δύσκολη θέση την εξελεγκτική, τα μέλη της οποίας δεν ήταν πάντα γνώστες ή ειδικοί οικονομικών θεμάτων».
Παράλληλα στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η κοπή της πίτας για όλα τα σωματεία. Θα κοπούν τρεις πίτες, ήτοι μία για την Α’ και την Α1, μία για τη Β’ και μία για τη Γ’ κατηγορία. Το κάθε ένα από τα τρία φλουριά θα αντιστοιχεί στο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Για την ανάδειξη του τυχερού σωματείου σε κάθε πίτα θα γίνει κλήρωση επί των πληρεξουσίων που θα κατατεθούν στη Γ.Σ. από τα σωματεία.
Επίσης στα γενικά θέματα δεν αποκλείεται να γίνει κουβέντα και για αναδιάρθρωση των τοπικών πρωταθλημάτων.
«ΝΑΙ» ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ ο οικονομικός απολογισμός του 2017, που θα τεθεί και ενώπιον των σωματείων στην επικείμενη Γ.Σ.. Το παρών χθες στην Αδριανού έδωσε και ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, κ. Δ. Αλεξίου ο οποίος ανάγνωσε τη σχετική έκθεση, που κρίνει σωστό τον διαχειριστικό τρόπο των οικονομικών από τη Διοίκηση. Τα έσοδα ανέρχονται στις 169.649 ευρώ, συν υπόλοιπο από 31/12/16, 55.579 ευρώ, σύνολο 236.228 ευρώ. Τα έξοδα για το 2017 ήταν 169.669 ευρώ που σημαίνει υπόλοιπο προς χρήση από 1/1/18, 66.559 ευρώ.
Η ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τα κλισέ των προηγούμενων ετών, η ΕΠΣΛ θα διοργανώσει φέτος την ετήσια χοροεσπερίδα στο κέντρο 1000-Χείλια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο της Αποκριάς στις 17 Φεβρουαρίου, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου. Η είσοδος θα κοστίζει 10 ευρώ, το οποίο θα αντιστοιχεί σε ένα ποτό ή θα αφαιρείται από το κόστος της φιάλης. Θα δοθούν από μία πρόσκληση σε κάθε σωματείο και από μία σε κάθε διαιτητή.
ΟΙ ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΛ
Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Γκούμας αναφέρθηκε στο θέμα των Μικτών ομάδων, ο οποίος τόνισε ότι η κατάκτηση της 2ης θέσης τόσο στους Παίδες όσο και στους Νέους και ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων κρίνεται ως αποτυχία. Όπως είπε, και για το οποίο συμφώνησαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα γίνει την επόμενη Πέμπτη ειδική συνεδρίαση για τις Μικτές ομάδες παρουσία των Ενωσιακών προπονητών προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και να εξηγήσουν τι έφταιξε. Από την πλευρά του, αναφερόμενος επί του θέματος ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης είπε ότι στην πρώτη συνάντηση με τους Ενωσιακούς προπονητές τούς είχε τονισθεί ότι εάν οι Μικτές ομάδες δεν προκριθούν αυτομάτως αυτό θα σημαίνει τη λήξη της συνεργασίας τους. Ήδη ο κ. Μαστοροδήμος υπέβαλε την παραίτησή του. Στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης δεν αποκλείεται να γνωστοποιηθεί η σχετική ανακοίνωση για την πρόσληψη νέων τεχνικών.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Με δεδομένη την ευαισθησία που διέπει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΛ για θέματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αποφασίστηκε να εκδηλωθεί εμπράκτως η συμπαράστασή του προς το ίδρυμα “ΟΡΑΜΑ – ΕΛΠΙΔΑ” που ίδρυσε η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με αντικείμενο τη δωρεά μυελού των οστών.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και με αναφορά στις άμεσες μελλοντικές δράσεις, θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΕΠΣΛ, με ομιλητές εκπροσώπους της ΕΠΣΛ και τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής και Αιματολογίας κ. Στέλιο Γραφάκο, διευθυντή του Σώματος Εθελοντών Δωρητών Μυελού των Οστών του ιδρύματος “ΟΡΑΜΑ – ΕΛΠΙΔΑ”.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με τη λαχειοφόρο της ΕΠΣΛ ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί σε 70 από τις 99 ομάδες 47.950 λαχνοί. Επτά από τις ομάδες ζήτησαν και πήραν επιπλέον λαχνούς. Για τις 29 που απομένουν, η προθεσμία παραλαβής των λαχνών που τις αναλογούν θα είναι μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια μπορούν να προμηθευτούν λαχνούς από αυτούς που θα περισσεύσουν.
Για τους παρατηρητές αγώνων αποφασίστηκε όπως καταβληθεί η αποζημίωση του μήνα Δεκεμβρίου του 2017.
Για τα εξ αναβολής παιχνίδια τονίστηκε ότι για τους ομίλους της Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ οι αγώνες θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο δηλαδή το πρόγραμμα θα πάει μία εβδομάδα πίσω. Για τα παιχνίδια της Γ’ ΕΠΣΛ Μπαράζ Πηνειός-Δελέρια και Λάρισα 88-Ελάτεια θα διεξαχθούν στο ρεπό του ομίλου τους αντίστοιχα, ενώ τα παιχνίδια Βορειοηπειρώτες-Πελασγιώτιδα και Καρυά-Βαλανίδα το πιθανότερο είναι να οριστούν για την ερχόμενη Τετάρτη.
Συζήτηση έγινε και για έναν λογαριασμό σταθερού τηλεφώνου 500 ευρώ. Επειδή το ποσό -όπως ελέχθη- είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τους προηγούμενους λογαριασμούς αποφασίσθηκε να ζητηθεί αναλυτική κατάσταση των τηλεφωνημάτων. Πάντως, όπως διευκρίνισαν οι υπάλληλοι της ΕΠΣΛ, το τελευταίο διάστημα έγιναν πολλά τηλεφωνήματα στα σωματεία για ενημέρωση διαφόρων θεμάτων και σχετικά με τις αναβολές των αγώνων που ήταν αναγκαία.
Έκτος ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η ένσταση που υπέβαλε ο Δωτιέας Αγιάς για να κερδίσει τον αγώνα με τη Ν. Πολιτεία στα χαρτιά υποστηρίζοντας ότι η γηπεδούχος ομάδα δεν είχε γιατρό αγώνα. Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Κουτσογιάννης ενημέρωσε ότι η ένσταση απερρίφθη καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο, για το οποίο γίνεται λόγος, κατέθεσε στην Πειθαρχική Επιτροπή το πτυχίο του, επομένως είναι γιατρός και άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος.
Όσον αφορά στο λάθος που έγινε στον αναγραφόμενο αριθμό μητρώου, τόσο ο κ. Μπουχλαριώτης όσο και ο κ. Κουτσογιάννης τόνισαν ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό η αναγραφή του. Μάλιστα ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε ότι ο νομικός της ΕΠΟ με τον οποίο συζήτησε το θέμα τού είπε ότι κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές. «Ό,τι απόφαση πάρεις να τη στηρίξεις καλά» ήταν τα λόγια του νομικού της ΕΠΟ.
Σχετικά με τα παιχνίδια του κυπέλλου ΕΠΣΛ δεν ελήφθη κάποια απόφαση, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι το ματς Αμυγδαλέα-Οικονόμος θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου.
Αναφορικά με το αίτημα των δύο γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου του νομού ΑΕΛ και Ολυμπιώτισσες που ζητούν διευκόλυνση από την ΕΠΣΛ σχετικά με τα έξοδα από την έκδοση δελτίων αποφασίσθηκε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολυνθούν οι δύο ομάδες.
Τέλος, ο πρόεδρος κ. Μπουχλαριώτης επισήμανε το θέμα των απινιδωτών η τοποθέτηση των οποίων είναι υποχρεωτική σε όλα τα γήπεδα προκειμένου να πάρουν αδειοδότηση. Η προθεσμία είναι μέχρι τον Αύγουστο του 2018.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ τόνισε ότι από κάθε σωματείο θα πρέπει δύο άτομα να εκπαιδευτούν στη χρήση τους και επικουρικά οι διαιτητές και οι προπονητές. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη γενική συνέλευση της 30ής Ιανουαρίου.
Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ
Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίας κόπηκε και η πίτα του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ των Επιτροπών και των υπαλλήλων της Ένωσης. Τυχερός ήταν ο υπεύθυνος των παρατηρητών Χρήστος Χατζούλης, ο οποίος βρήκε το φλουρί και κέρδισε συμβολικό δώρο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ παρευρέθηκαν οι διοικητικοί κ. Μπουχλαριώτης, Γκουτζαμάνης, Καρκατσέλας, Αλατάς, Νταβαρούκας, Γρηγοριάδης, Γκούμας, Γκρίμπας, Λίταινας, Τσακίρης και Καρυώτης.

Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass