ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΑΕΛ με εννέα στους… «οκτώ»

*Έχασε από την Ξάνθη με 2-0 αλλά και δύο παίκτες που αποβλήθηκαν

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 22:14

Η ΑΕΛ με εννέα παίκτες στο τέλος κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «οκτώ» του κυπέλλου Ελλάδας καθώς έχασε από την Ξάνθη με 2-0 αλλά είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 3-0 σκορ που της έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στην Ξάνθη σημείωσαν οι Μελιόπουλος (27') και Σιλά (62'). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Ντέλετιτς (61') και Καρατάσιου (85'), ενώ από την Ξάνθη αποβλήθηκε ο Τζουρίτσκοβιτς στο 66'.

Η πρόκριση στην ακριτική πόλη επιτεύχθηκε δια «πυρός και σιδήρου» από τους παίκτες του τεχνικού Ηλία Φυντάνη που στο τελευταίο ημίωρο κυριολεκτικά είδαν το φάσμα του αποκλεισμού προ των πυλών.

Ο προπονητής είχε δύο εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα όπως έγραψε χθες η «Ε», τον Καρατάσιο στη θέση του δεξιού μπακ και τον Γιοβάνοβιτς που αποθεραπεύτηκε ως σέντερ μπακ αλλά ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα ένα γκολ του Μελιόπουλου στο 27' έφερε τα «πάνω-κάτω».

Και ειδικά το διάστημα 60'-65' αποδείχθηκε εφιαλτικό καθώς δέχθηκε δεύτερο γκολ και έχασε τον Ντέλετιτς με αποβολή. Ισορρόπησε η αποβολή του Τζουρίτσκοβιτς αλλά η δεύτερη αποβολή του Καρατάσιου στο 85' έκανε το ματς γκραν –γκινιόλ.

Τελικά, τέλος καλό όλα καλά για την ΑΕΛ που πήρε την πρόκριση που θα της φέρει έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα (μετράνε τα παιχνίδια που δίνει η κάθε ομάδα), αλλά εφόσον έχει και εμπορικό αντίπαλο έσοδα και από εισιτήρια.

Παράλληλα πάντα υπάρχει και ένα κρυφό όνειρο για μια πολύ καλή πορεία στον θεσμό αφού η ΑΕΛ είναι η μοναδική περιφερειακή ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο δύο φορές και έχει αγωνισθεί σε τέσσερις τελικούς.

Με μια καλή κλήρωση μπορεί να φθάσει στα ημιτελικά. Τα κέρδη είναι πολλά αφού εκτός από οικονομικά κέρδη υπάρχουν ελπίδες και για διάκριση.

Άσχημο το γεγονός ότι η ΑΕΛ το 2018 δεν έχει κερδίσει κανένα από τα δύο επίσημα παιχνίδια που έδωσε ενώ δεν πέτυχε ούτε γκολ…

Επίσης στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην Τρίπολη στο πλαίσιο τα 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League θα στερηθεί των υπηρεσιών από τους τιμωρημένους Φατιόν, Ντέλετιτς και Καρατάσιου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης από την… κερκίδα (αφού είναι τιμωρημένος και στον πάγκο καθόταν ο συνεργάτης του Ανδρέας Λαυδαριάς) ξεκίνησε με το σχήμα που έδειξε στην τελευταία προπόνηση.

Με ένα σχήμα 4-2-3-1 και δύο νέα πρόσωπα τον Άγγελο Καρατάσιο και τον Μάρκο Γιοβάνοβιτς. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι: Καρατάσιος (δεξιά), Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά) , αμυντικά χαφ οι: Λαγός και Φατιόν ενώ πιο μπροστά οι: Ντέλετιτς (δεξιά), Λεοζίνιο, Κριζμάν (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε.

Την ίδια τακτική (4-2-3-1) ακολούθησε και ο τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ζίβκοβιτς, στην άμυνα τους: Μπαξεβανίδη (δεξιά), Σβάρνα, Μελιόπουλο (σέντερ μπακ), Σιλά (αριστερά), αμυντικά χαφ τους: Καμαρά, Μεχία, πιο μπροστά τους: Φασίδη (δεξιά), Τζουρίτσκοβιτς, Κίκε (αριστερά) και στην επίθεση τον Κάστρο.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και φαινόταν να ελέγχει εύκολα το παιχνίδι. Στην πρώτη όμως επίθεση η Ξάνθη με τον Μελιόπουλο έκανε το 1-0 από τη λάθος έξοδο του Θεοδωρόπουλου ενώ ο Ζίζιτς δεν ακολούθησε τον παίκτη.

Το παιχνίδι έγινε στη συνέχεια αρκετά σκληρό αλλά το ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάποια μεγάλη φάση.

Στο δεύτερο μέρος πάλι η ΑΕΛ ξεκίνησε καλά αλλά στο 61' χάνει τον Ντέλετιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο επόμενο λεπτό ο Σιλά κάνει το 2-0 και η πρόκριση αρχίζει να «χλωμιάζει» για τους «βυσσινί».

Μια κόκκινη όμως στον Τζουρίτσκοβιτς στο 66' έφερε αριθμητική ισορροπία στο έμψυχο δυναμικό ενώ ο Φυντάνης άρχισε να βάζει στον αγώνα «βαριά χαρτιά» όπως ο Ρέντζας και ο Ναζλίδης.

Και ενώ η ΑΕΛ έλεγχε τον αγώνα με τον Θεοδωρόπουλο να ανεβάζει την απόδοσή του ο Καρατάσιος δέχεται σε διάστημα λίγων λεπτών δύο κίτρινες κάρτες και αποβάλλεται στο 85'.

Ο Φυντάνης γυρνάει το σύστημα σε μια διπλή ζώνη 4-4 με την Ξάνθη να πιέζει αφόρητα για δέκα λεπτά (πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις) αλλά τελικά η ΑΕΛ κατάφερε χάρη στο 3-0 υπέρ της του πρώτου αγώνα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

4': Ο Λαγός μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, κόβει ο Μπαξεβανίδης η λαρισινή ομάδα ζητάει πέναλτι αλλά ο διαιτητής σωστά δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

18': Ο Γουάλας εκτελεί απευθείας φάουλ με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

27': Σουτ του Κίκε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Τζουρίτσκοβιτς και ο Μελιόπουλος νικάει στον αέρα τον Θεοδωρόπουλο και κάνει το 1-0.

32': Ο Καμαρά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει, η μπάλα κοντράρει σε Λαό και Γιοβάνοβιτς και καταλήγει κόρνερ.

46': Σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

52': Ο Ντε Λουκας σουτάρει λόγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

54': Από δεξιά ο Φασίδης κάνει σέντρα και ο Κίκε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια πιάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

62': Ο Σιλά με μακρινό σουτ κάνει το 2-0.

70': Μακρινό σουτ του Τριάδη η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.

79': Ο Μεχία εκτελεί φάουλ, η μπάλα βρίσκει το «τείχος» των παικτών και καταλήγει κόρνερ.

86': Ο Τριάδης εκτελεί φάουλ και ο Θεοδωρόπουλος αποκρούει σε κόρνερ.

90': Σουτ του Ντε Λούκας από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ σε κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Ο Φατιόν ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ και τον ακολούθησε - με εξαίρεση ότι έχει μικρή ευθύνη στο πρώτο γκολ - ο Ζίζιτς. Ο Γουάλας κόντρα στον Φασίδη είχε καλές και άσχημες στιγμές ενώ ο Καρατάσιος στην αρχή ξεκίνησε τρακαρισμένος (φυσιολογικό) ανέβηκε μετά αλλά στο τέλος τα χάλασε με τις δύο κίτρινες κάρτες.

Ο Ντέλετιτς πολύ καλός όχι όμως ο Κριζμάν και ο Λεοζίνιο. Ο Λαγός μαχητικός ενώ ο Περόνε μάλλον δικαίωσε τον Φυντάνη που τον βάζει συνήθως στο τελευταίο ημίωρο.

Ο Γιοβάνοβιτς για πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του πήγε καλά.

Τέλος ο Θεοδωρόπουλος έχει ευθύνη στα γκολ αλλά μετά ανέβασε την απόδοσή του.

Να αναφέρουμε ότι η άμυνα για πρώτη φορά είχε αυτή τη σύνθεση και αποτελεί μια σεβαστή δικαιολογία για τα δύο γκολ.

Ο Μιλοσάβλεβιτς δεν φάνηκε αντίθετα με τον Ρέντζα και τον Ναζλίδη (ο τελευταίος έπαιξε και αμυντικό χαφ στο τέλος).

Από την Ξάνθη καλύτεροι οι: Σιλά, Μελιόπουλος Τζουρίτσκοβιτς, Μεχία,

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σέζου (Κιλκίς) που έδειξε πολλές κάρτες για να κρατήσει τον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα. Ένσταση υπάρχει για την πρώτη κίτρινη του Ντέλετιτς. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μεχία, Τζουρίτσκοβιτς, Καμαρά, Λαγός, Κριζμάν, Ντέλετιτς, Φατιόν, Καρατάσιος, Θεοδωρόπουλος ενώ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκαν οι: Τζουρίτσκοβιτς (66'), Ντέλετιτς (61), Καρατάσιος (85')

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Π. Πάτρας (Μακεδονίας), Γ. Κελάζογλου (Χαλκιδικής).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Τζουρίτσκοβιτς, Μεχία, Κάστρο, Κίκε (54' Γέντρισεκ), Σιλά, Μελιόπουλος, Φασίδης (64' Τριάδης), Καμαρά (46' Ντε Λούκας).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Καρατάσιος, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Κριζμάν (65 Ρέντζας), Λεοζίνιο (56' Μιλοσάβλιεβιτς), Περόνε (69' Ναζλίδης).

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass