ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ

Έντονη αγανάκτηση για τη διαιτησία

*Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από το Λαύριο με 87-80 βάζοντας στο στόχαστρο τον διαιτητή κ. Μαγκλογιάννη *Για αλλοίωση αποτελέσματος έκανε λόγο ο τεχνικός Θαν. Σκουρτόπουλος

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2018 22:08

Στο τελευταίο δεκάλεπτο «λύγισε» ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος και υποχρεώθηκε σε ήττα με 87-80 από το Λαύριο, σε συνάρτηση με κάποια λάθος σφυρίγματα των διαιτητών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι της ΚΑΕ έκαναν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος εξαιτίας κάποιων λανθασμένων υποδείξεων του β’ διαιτητή κ. Μαγκλογιάννη και μάλιστα μετά το παιχνίδι εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Οι «πράσινοι» παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν λόγω των κενών θέσεων στο ρόστερ, ήταν αρκετά μαχητικοί, πάρα πολύ καλοί στη δύναμη και το επιθετικό ριμπάουντ, είχαν σε πολύ καλή ημέρα επιθετικά τον Παπαντωνίου (25 πόντοι με 5 τρίποντα), ενώ έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και στις φάσεις κοντά στο καλάθι με τον Σάαφτεναρ (έδωσε βοήθεια και ο νεοαποκτηθείς Κέλι). Όλα αυτά μέχρι το σημείο που το Λαύριο με μία αθλητική πεντάδα (χωρίς βασικός σέντερ) και με τους Λαμπ, Ουίγκινς και Γκρέι να έχουν τον πρώτο λόγο, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, σούταραν από το τρίποντο, είχαν πολλά κλεψίματα και πήραν παράλληλα αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό (ο Γυμναστικός, αν και δεν είχε πρόβλημα με τα ομαδικά φάουλ, δεν προσπάθησε να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς του αντιπάλου).

Η κούραση των Παπαντωνίου, Σάαφτεναρ ευνόησαν τους φιλοξενούμενους όπως και κάποιες υποδείξεις της διαιτησίας σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Οι δύο τεχνικές ποινές στην τρίτη περίοδο προκάλεσαν εκνευρισμό στον Γυμναστικό που πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή αλλά δεν στάθηκε τυχερός.

Κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού ήταν το ξέσπασμα του Λαυρίου στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν με μπροστάρη τον Ουίγκινς έτρεξαν ένα σερί 13-0 ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά στο +14.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε κεφάλι στο σκορ στα πρώτα λεπτά (9-5), όμως το Λαύριο μέσα σε δύο περίπου λεπτά πέρασε μπροστά (11-15). Στο σημείο εκείνο ανέλαβε δράση ο Μπάντερ που με 3/5 τρίποντα έδωσε τις λύσεις και κράτησε τον Γυμναστικό μπροστά στο σκορ (25-22 στο δεκάλεπτο).

Με ένα αιφνιδιαστικό ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο το Λαύριο τρέχοντας ένα σερί 7-0 πέρασε μπροστά στο σκορ (25-29), για να φτάσει για πρώτη φορά στο +7 (27-34) στο 13’. Ο Γυμναστικός αντέδρασε και με ένα επιμέρους 11-2 κατάφερε να προσπεράσει τον αντίπαλό του 38-36 στο 17’, ενώ με ένα ακόμα σερί 5-0 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (δύο βολές του Διαμαντάκου και ένα τρίποντο του Παπαντωνίου) πήρε με το 43-39 στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα λάθος σφυρίγματα των διαιτητών και οι δύο τεχνικές ποινές αποδείχθηκαν μοιραίες για την ομάδα του Γυμναστικού, αν και ο Σάαφτεναρ ανέβασε τη διαφορά στο +6 (45-39). Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Το Λαύριο πέρασε μπροστά με 47-50 στο 24’, ο Γυμναστικός με ένα σερί 9-0 (με τον Παπαντωνίου να πετυχαίνει τους 8 πόντους) βρέθηκε στο +6 (56-50), όμως το Λαύριο με τον Μούρ να πετυχαίνει 6 πόντους έτρεξε ένα σερί 8-0 και έκανε το 56-58 στο 28’.

Ο Γυμναστικός βρήκε τα αποθέματα δυνάμεων και με τον Μουράτο να σκοράρει, έκλεισε την τρίτη περίοδο με το οριακό προβάδισμα 64-62.

Από το 32’ έως το 35’ το Λαύριο έθεσε ουσιαστικά τις βάσεις της νίκης. Με τον Ουίγκινς (που σ’ αυτό το τρίλεπτο πέτυχε 8 πόντους) και συμπρωταγωνιστές τους Λαμπ και Γκρέι, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν μία διαφορά 18-2, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +14 (55-80 στο 35’).

Σάαφτεναρ και Παπαντωνίου μάζεψαν τη διαφορά 73-81, όμως ένα τρίποντο του Κουζέλογλου και ένα μπλοκ του Ουίγκινς έβαλαν και πάλι τους φιλοξενούμενους στο +11 (73-84) στο 38'. Ο Μπάντερ με τρίποντο και ο Παπαντωνίου με κλέψιμο που οδήγησε σε 2/2 βολές και ένα ακόμα καλάθι μείωσαν σε 80-84, 43'' πριν το φινάλε. Όμως ένας άδικος καταλογισμός φάουλ στον Παπαντωνίου (παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Σκουρτόπουλου) είχε ως αποτέλεσμα ο παίκτης του Γυμναστικού να καθίσει στον πάγκο καθώς ήταν το πέμπτο του φάουλ. Ο Μούρ με μία βολή έκανε το 80-85 (38’’). Ακολούθησαν λάθος επιλογές από τους παίκτες του Γυμναστικού (λάθος του Μουράτου, κόψιμο του Ουίγκινς στον Μπάντερ), με τον Γκρέι να κάνει το 80-87 με δύο εύστοχες βολέ 11’’ πριν το φινάλε.

Ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα των Μουράτου, Σάαφτεναρ για να λήξει το παιχνίδι με 80-87.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 43-39, 64-62, 80-87

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Μαγκλογιάννης, Συμεωνίδης.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (Θ. Σκουρτόπουλος): Μπάντερ 14 (4), Μαραγκός 5, Σάφτεναρ 19(1), Παπαντωνίου 25 (5), Παπακάριος, Μουράτος 6, Διαμαντάκος, Χατζηκυριακίδης, Βαβάτσικος, Στυλιανού, Κίλι 6

ΛΑΥΡΙΟ (Χρ. Σερέλης): Βεργίνης 3, Κακλαμανάκης 2, Μέιερ 10 (2), Γκρέι 11 (3), Ουίγκινς 12, Λεγκίκας 3 (1), Κουζέλογλου 5 (1), Νίξον 6 (2) Περάκης 3 (1) Λαμπ 16 (1) Μουρ 16(1)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass