ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σύμβουλος αθλητισμού ο Γιάννης Αλεξούλης

*Ποιες οι πρώτες του σκέψεις για τον νέο του ρόλο στα αθλητικά δρώμενα

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2018 22:25

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο δήμαρχος Λαρισαίων θα έχει ειδικό συνεργάτη σε θέματα αθλητισμού και η επιλογή του δημάρχου Αποστόλη Καλογιάννη ήταν στο πρόσωπο του καθηγητή ΤΕΦΑΑ, παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ(πανηγύρισε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας) και προπονητή Γιάννη Αλεξούλη με στόχο ο αθλητισμός της πόλης να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε χθες από τον Δήμαρχο και πλέον ο Γιάννης Αλεξούλης θα έχει συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργο Κωσταρόπουλο πάνω σε αθλητικά θέματα του Δήμου, που θα έχουν σχέση με τον επιστημονικό αθλητισμό, τον μαζικό αθλητισμό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και τη διαχείριση των αθλητικών χώρων.

Ο Γιάννης Αλεξούλης μετά τη χθεσινή ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε στην «Ε» τα εξής: « Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Λαρισαίων για την τιμή που μου έκανε και θα προσπαθήσω να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου.

Στόχος μου σε συνεργασία με τον Γιώργο Κωσταρόπουλο είναι να ανεβάσουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο τον αθλητισμό της Λάρισας που έχει φέρει σημαντικές διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να βγάλουμε από τον αθλητισμό τα χρώματα και τα κόμματα αφού η αθλητική ιδέα είναι αυτή που ενώνει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων, πολιτικών πεποιθήσεων και καταγωγής.

Μας ενδιαφέρει να υπάρξει η σωστή επιστημονική κατάρτιση της αθλούμενης νεολαίας σε εποχή απόλυτης εξειδίκευσης αλλά παράλληλα και ο τρόπος της ποιοτικότερης άθλησης των παιδιών μέσα από τις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Η σωστή αθλητική παιδεία θα είναι στις προτεραιότητές μας αλλά και οι εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν όχι στα τυφλά αλλά με στόχευση για την απόκτηση εμπειριών και παραστάσεων από τους αθλητές.

 Όλοι μαζί οφείλουμε να κάνουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον γιατί ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής από μικρή ηλικία».

***

Ο Γιάννης Αλεξούλης υπήρξε καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε πολλά προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Αθλητικό Σχολείο Λάρισας και στο 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Ως προπονητής εργάστηκε σε ΑΕΛ, σύμβουλος του τμήματος scouting της ΠΑΕ ΑΕΛ, Α.Σ Πυργετός, Τύρναβος 2005, Ελασσόνα, Δωτιέας Αγιάς, Α.Σ. Αμπελώνας, ΠΑΟ Αβέρωφ, Α.Ο Αμπελοκήπων Λάρισας, Α.Σ Ροδιάς ενώ ήταν προπονητής και σύμβουλος στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Συμμετείχε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης σε σεμινάριο σχετικά με τη φιλοσοφία της προπόνησης και της ανάπτυξης των ποδοσφαιρικών ακαδημιών αλλά και σε σεμινάριο F-MARC “FIFA 11+” που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικών Οργανισμών σε συνεργασία με τη FIFA Medical Assessment and Research Center.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass