ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ 2-0 ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Στο +4 ο Ηρακλής Λάρισας

* Στη 2η θέση ο Οικονόμος που νίκησε στο ντέρμπι της ημέρας τη Δόξα Αργυροπουλίου με 1-0 * Ανατροπή στις καθυστερήσεις για τον Σμόλικα μέσα στο Δαμάσι (1-2) * Αλώβητος και στην Αγιά ο Αετός Αμυγδαλέας (3-2) * Σημαντική νίκη του Φαλανιακού με 1-0 επί του ΠΟΕ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2017 22:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ο Ηρακλής Λάρισας ξεπέρασε το εμπόδιο της Δήμητρας Γιάννουλης κερδίζοντας με 2-0 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και αποχαιρετά με νίκη το 2017. Το όφελος για τους πρωτοπόρους ήταν διπλό αφού σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα στο γήπεδο Τσαριτσάνης, αύξησε τη διαφορά του στους 4 βαθμούς. Το παιχνίδι στο γήπεδο Ελευθεραί κρίθηκε στην επανάληψη με την ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη να έχει MVP τον επιθετικό Φώτο, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα στο 64’ και στο 70’ έβαλε την υπογραφή του στη νίκη των πρωτοπόρων.


Στην Τσαριτσάνη, ο Οικονόμος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της ημέρας. Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα, χάρη στο γκολ για όσκαρ, που πέτυχε στο 85’ ο Χάμος, με γυριστό σουτ, έκαμψε την αντίσταση της Δόξας Αργυροπουλίου (1-0), και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας παράλληλα έναν αγώνα λιγότερο. Οι νικητές, που διατήρησαν το απόλυτο της έδρας με «επτά στα επτά», είχαν και δύο δοκάρια με τους Κουμπούρα και Τόλιο.
Στην προνομιούχο τετράδα αναρριχήθηκε ο Σμόλικας Φαλάνης, ο οποίος πήρε πολύ μεγάλη νίκη μέσα στο Δαμάσι με 2-1, μετά από ανατροπή στις καθυστερήσεις. Οι γηπεδούχοι, που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία, άνοιξαν το σκορ στο 43’ με το εύστοχο πέναλτι του Τσάλτα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποιες από τις ευκαιρίες που είχαν για να σιγουρέψουν το αποτέλεσμα. Έτσι στα τελευταία λεπτά ο Σμόλικας έφερε τα πάνω κάτω. Στο 75’ ο Βενέτης με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 90’+2’ ο Τεκέδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Ψυχρολουσία για τον ΠΟΕ στη Φαλάνη και πολύτιμο τρίποντο για τον Φαλανιακό. Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά νίκησε με 1-0 τον ΠΟΕ χάρη στο γκολ του Χρ. Λυγούρα στο 47’ και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής.
Ο Αετός Αμυγδαλέας συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία και πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη, αυτή τη φορά μέσα στην Αγιά επί του τοπικού Δωτιέα με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα ασφαλείας με τον Καρβούνη να σκοράρει στο 15’ και στο 31’ και τον Κλούρα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 52’ (0-3). Ο Δωτιέας αντέδρασε στη συνέχεια και κατάφερε να μειώσει σε 2-3 με τους Ν. Γούτο (65’) και Υφαντή (89’) αλλά μέχρι εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δωτιέας είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Υφαντή στο 43’.
Δυνατό παιχνίδι στον Τύρναβο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Κίσσαβο Συκουρίου που έληξε ισόπαλο 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 65’ με τον Γκαντρή, για να ισοφαρίσουν στο 70’ οι φιλοξενούμενοι με τον Πετράκη. Στο 82’ σημειώθηκε μία φάση για την οποία ο Τύναβος εξέφρασε παράπονα για τον βοηθό διαιτητή κ. Γκαρέλη, υποστηρίζοντας ότι στη σέντρα σουτ του Μπάκου, ο τερματοφύλακας του Κισσάβου μπλόκαρε την μπάλα μέσα από τη γραμμή του τέρματος.
Στο γήπεδο Ραχούλας η Λάρισα 2012 επικράτησε των μαχητικών Βουναίνων με 1-0. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων πέτυχε στο 25’ ο Ξέρας. Οι φιλοξενούμενοι για μία ακόμα φορά κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες, δημιούργησαν καλές στιγμές ειδικά στο α’ μέρος αλλά δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν.
Τέλος στο Βλαχογιάννι η τοπική Δόξα πέτυχε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της αυτή τη φορά επί της πολύ καλής Αστραπής Ν. Πολιτείας που δημιούργησε πολλές καλές στιμές. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 75’ ο Σ. Φακίτσας με πλασέ, ενώ νωρίτερα στο 70’ ο Αθανασούλης με κεφαλιά (και με την παρεμβολή του αντίπαλους τερματοφύλακα) έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΥ
Έντονα παράπονα για τη διαιτησία του κ. Βλιώρα εκφράστηκαν από την ομάδα του Δαμασιακού, η διοίκηση του οποίου εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για τραγικά διαιτητικά λάθη. Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι άνθρωποι του Δανασιακού:
«1ο τραγικό λάθος: Στον χώρο της μεσαίας γραμμής γίνεται φάουλ στον Σουγλή σε επίθεση του Δαμασιακού και αντί να αφήσει πλεονέκτημα, μιας και η κατοχή είναι στους παίκτες του ΑΟΔ, σταμάτησε τη φάση αστραπιαία για να δώσει την κάρτα. Τρεις παίκτες έφευγαν στην αντεπίθεση απέναντι σε δύο αμυντικούς.
2ο τραγικό λάθος: Γίνεται πέναλτι υπέρ του Δαμασιακού στο 44’ και αντί να δείξει 2η κίτρινη στον παίκτη που υπέπεσε στην παράβαση και να τον αποβάλλει, δείχνει την κάρτα σε αυτόν που πήγε να διαμαρτυρηθεί.
3ο τραγικό λάθος: Στην αρχή του 2ου ημιχρόνου ο επιθετικός του Σμόλικα, Κακαβίτσης, πέφτει στην περιοχή για πέναλτι (το οποίο ζήτησε) και ως από θαύμα ο... κ. Βλιώρας δεν έδωσε ούτε πέναλτι αλλά ούτε και κίτρινη κάρτα για θέατρο. Το καρπούζι στη μέση θα σκέφτηκε, αλλά αυτό ήταν ξεκάθαρη αδικία σε βάρος που Δαμασιακού. Σημειώνεται πως θα ήταν η 2η κίτρινη και αποβολή για τον παίκτη του Σμόλικα.
4ο τραγικό λάθος: Από αυτή τη φάση ξεκίνησε το νικητήριο γκολ των φιλοξενούμενων. Σε μια φάση όπου ο βοηθός διαιτητή, που ήταν μπροστά, είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι, επειδή δεν υπήρξε παράβαση σε αυτό το μαρκάρισμα, ο διαιτητής κ. Βλιώρας έδωσε φάουλ υπέρ του Σμόλικα σε μια πεντακάθαρη φάση.
Από την αρχή του αγώνα μέχρι και το τέλος όλα τα σφυρίγματα ήταν υπέρ του Σμόλικα. Τουλάχιστον σε 10 περιπτώσεις έδωσε ανάποδα τα σφυρίγματα και οπότε έδινε φάουλ υπέρ του Δαμασιακού σε σκληρά φάουλ των παικτών του Σμόλικα Φαλάνης, σχεδόν ποτέ δεν έδινε κίτρινη κάρτα, ενώ στους παίκτες της ομάδας μας τις έβγαζε με χαρακτηριστική ευκολία.
Όλα αυτά εξόργισαν τους παίκτες, τον πάγκο του Δαμασιακού αλλά και τους οπαδούς στην εξέδρα που είδαν για άλλη μια φορά τον συγκεκριμένο διαιτητή να «σφάζει» τον Δαμασιακό. Με βάση όλα τα παραπάνω ο Δαμασιακός θα ζητήσει από τη διοργανώτρια αρχή, να μην τον τοποθετήσει ξανά σε αγώνα του Δαμασιακού».

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Βλαχογιάννι - Αστραπή Ν. Π.    1-0
Λάρισα 2012 – Βούναινα    1-0
Δωτιέας Αγιάς – Αμυγδαλέα    2-3
Φαλανιακός - ΠΟ Ελασσόνας    1-0
Τύρναβος 2005 – Συκούριο    1-1
Οικονόμος – Αργυροπούλι    1-0
Δαμασιακός – Σμόλικας    1-2
Ηρακλής Λάρ. - Δήμητρα Γιάνν.    2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ηρακλής Λάρ.    27-11    31
——————————————
Οικονόμος*    27-9    27
Αργυροπούλι*    16-9    26
Σμόλικας    18-7    26
——————————————
ΠΟ Ελασσόνας*    19-10    23
Αμυγδαλέα*    19-13    23
Δαμασιακός    17-14    22
Συκούριο    16-16    22
Δωτιέας Αγιάς    16-14    21
Λάρισα 2012    14-12    19
Δήμητρα Γιάνν.*    8-10    17
——————————————
Βλαχογιάννι    10-26    13
Τύρναβος 2005    13-21    12
Φαλανιακός    10-20    11
Βούναινα    14-31    9
——————————————
Αστραπή Ν.Π.*    10-31    4
* Με αστερίσκο (*) οι ομάδες που έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/1, 15:00)
Οικονόμος – Δαμασιακός
Αργυροπούλι - Ηρακλής Λάρ.
Σμόλικας – Βλαχογιάννι
Δήμητρα Γιάνν. - Λάρισα 2012
Αστραπή Ν. Π.- Δωτιέας Αγιάς
Βούναινα – Φαλανιακός
Αμυγδαλέα - Τύρναβος 2005
Συκούριο - ΠΟ Ελασσόνας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass