ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους του 2017

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2017 15:41

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής η 64η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανέδειξε κορυφαίους αθλητές, προπονητές και ομάδες του ελληνικού αθλητισμού για τις διακρίσεις τους μέσα στο 2017, όπως ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες-μέλη του Συνδέσμου.


Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς -για τρίτη διαδοχική φορά- αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος στέφθηκε μέσα στο 2017 παγκόσμιος πρωταθλητής (στο Μόντρεαλ) και πρωταθλητής Ευρώπης (στην Κλουζ-Ναπόκα) στους κρίκους.
Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μέσα στο 2017 στέφθηκε στο επί κοντώ παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανοιχτό (Λονδίνο) και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο (Βελιγράδι).
Κορυφαία ομάδα για το 2017 αναδείχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.
Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ράφτης που προπονεί τον Λευτέρη Πετρούνια.
Στο μεταξύ, δύο αθλητές του στίβου αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία για το 2017. Ο Μιχάλης Σεΐτης πήρε το συγκεκριμένο βραβείο στους άνδρες και η Μαρία Σταματουλά στις γυναίκες, ενώ η εθνική ανδρών του γκόλμπολ ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα αθλητών με αναπηρία για το 2017.
Βραβεύθηκαν ακόμη η εθνική ομάδα μπάσκετ του 1987 που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του 1997 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας, η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών του 1987 που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς και η εθνική ομάδα ανσάμπλ του 1987. Επίσης τιμήθηκαν ο Σέρβος τεχνικός, Ντούσαν Ίβκοβιτς, για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και το άθλημα γενικότερα, η 12μελής οικογένεια Τσορτανίδη που ασχολείται με τον αθλητισμό, η οικογένεια Σάκκαρη–Κανελλοπούλου για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Σάκης Τζαλαλής, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Ηλίας Πουρσανίδης, οι αθλητές χιονοδρομίας και διάθλου, Απόστολος Αγγέλης και Μαρία Τσακίρη, και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), Ιωάννης Μαραγκουδάκης. Τιμήθηκαν ακόμη ο αθλητής της πάλης, Γιώργος Πιλίδης, ο αθλητής της άρσης βαρών, Βαγγέλης Γαλιατσάτος, και ο αθλητής του στίβου, Μίλτος Τεντόγλου, ως ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού, και η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών για τις επιτυχίες των αθλητών της σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass